Rendkívül gazdag program a 26. Zempléni Fesztiválon!

2017/06/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye, az idén 26 éves Zempléni Fesztivál. A programsorozat augusztus 11-19. között kínál magas színvonalú komolyzenei koncerteket, színházi- és táncelőadásokat, jazz koncerteket, kirándulásokat, kiállításokat, családi és gasztronómiai programokat.

Rendkívül gazdag program a 26. Zempléni Fesztiválon!

A 26. Zempléni Fesztivál nyitókoncertjén, augusztus 11-én a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában Haydn Csellóversenye és Beethoven VII. szimfóniája csendül fel a sárospataki Rákóczi-vár udvarán. A versenymű szólistájaként Szabó Ildikó kiváló ifjú gordonkaművészünket, a hangverseny karmestereként Hollerung Gábort láthatja a közönség.

A fesztivált egykor alapító Liszt Ferenc Kamarazenekar augusztus 13-i koncertjére egy új fesztiválhelyszínen, Sátoraljaújhelyen a Városháza udvarán kerül sor. Szólistájuk a világ operaházainak ünnepelt primadonnája, legújabban pedig a Virtuózok zsűritagjaként is óriási népszerűségnek örvendő Miklósa Erika lesz.

A fesztivál záró hangversenyén, augusztus 19-én a Győri Filharmonikus Zenekar előadásában Dvořák Új világ szimfóniáját élvezheti a közönség.

A látogatók a rendezvényekhez kapcsolódóan több mint tíz pincészet, köztük a Grand Tokaj kiváló borait is kóstolhatják.

A térség legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a 2500 fő befogadására alkalmas Tokaj Fesztiválkatlanban két nagyszabású produkciót láthatnak-hallhatnak az érdeklődők: elsőként a ’60-as évek felejthetetlen televíziós sorozatából született ötlet alapján készült „A Tenkes kapitánya” című látványos táncelőadást, Zsuráfszky Zoltán rendezésében és a Nemzeti Táncegyüttes előadásában. A Zempléni Fesztivál keretében mutatják be az ABBA Symphony Show-t, a Singer Street, a Coincidance Tánctársulat és a Budafoki Dohnányi Zenekar közös produkcióját, melynek karmestere Hollerung Gábor.

Különleges, színvonalas kikapcsolódási lehetőségekkel várják a látogatókat az elmúlt években népszerűvé vált tematikus fesztiválnapok. Az „Egy nap Mádon” programjában szerepel többek között a zempléni közönség egyik kedvence a Csavar színház, és újra koncerthelyszín lesz a Zsinagóga. Az egész napos eseménysort a Percze Élményközpont egyedülálló hangulatú szabadtéri színpadán Malek Andrea legújabb programja, a Soulistic zárja.

Az „Egy nap Tolcsván” rendezvényeinek sorában a különleges hangszerösszeállítású Mozaik Kamaraegyüttes koncertjét, a Szélkiáltó „Bukfenc” című gyerekműsorát és az Oremus-szalonban rendezett Brahms és Kodály dalestet követően a befejező program Tolcsvay László Rákóczi fantáziája lesz.

Számos más különlegességet is tartogat a fesztivál kínálata. Karosi Júlia estjével George Gershwin halálának 80. évfordulójára emlékezünk, a sárospataki Basilica Minor pedig egy magyarországi bemutatónak lesz helyszíne. Konstantia Gourzi Paharión című kompozíciója, mely zenei hidat képez kelet és nyugat között, a spanyolországi ősbemutatót követően először hangzik el a Szent Efrém Férfikar és az Opus21Musicplus zenei együttes előadásában.

Felújítják a korábbi években nagy sikerrel rendezett vacsoraesteket: Erdőbényén, a Hotel Magitában flamenco táncosok látványos produkcióját szervirozzák a vacsora mellé.

A kirándulókoncertek sorában a hagyományosan kedvelt úticélok mint Komlóska, Kőkapu vagy Bodrogkeresztúr mellet két új helyszínt avatnak: a Zemplén legdélibb csücskében található Taktaharkány és a festői fekvésű Baskó fokozott izgalommal és bőséges vendéglátással várja a fesztivál közönségét.

 

Az eddigi hagyományoknak megfelelően idén is minden este szólni fog a jazz. A sárospataki Makovecz téren fellép többek között a Jazz Showcase két különdíjasa Horváth Cintia és Balogh Gyula, a város szülötte Szakál-Plósz Titanilla, a BBNQ Pocsai Krisztával és a Fugato Orchestra. A világzene műfaját a Borteraszon idén a Makám képviseli és a Zemplén Néptáncfesztivállal közösen meghívták Sátoraljaújhelyre a Csík Zenekart.

A programokról részletes információ a www.zemplenfestival.hu honlapon, valamint a fesztivál Facebook oldalán található.


 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek