Rockmaraton: Bad Religion, Airbourne, At The Gates, Manegarm

2016/02/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A Bad Religion, az Airbourne, az At The Gates, valamint a Manegarm is fellép az idei Rockmaratonon július 8. és 17. között a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

Rockmaraton: Bad Religion, Airbourne, At The Gates, Manegarm

A fesztivál tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, a mostani bejelentéssel tizennyolcra nőtt az idei rendezvény külföldi fellépőinek száma.

Tavalyi nagy sikerű koncertje után ismét Magyarországon játszik a Bad Religion. A legendás kaliforniai punk rock csapat 1979 óta koncertezik világszerte, miközben Greg Graffin énekes és zenésztársai olyan zenekarokat inspiráltak, mint a Blink-182, a NOFX vagy az Offspring. Az éles társadalomkritikájáról ismert Bad Religion legutóbb 2013-ban jelentkezett új lemezzel, True North címmel. A dobos és énekes O'Keeffe testvérpár által vezetett ausztrál Airbourne a hard rock színtér fontos szereplője. Az AC/DC, a Judas Priest vagy a Motörhead hatását magán viselő zenekar az elmúlt évek során bizonyította, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek rockja töretlenül népszerű.

A dallamos death metál egyik nagyágyúja a svéd At The Gates, amely tavalyi nagy sikerű budapesti koncertje után idén a Szalki-szigeten lép fel. Az 1990-ben alakult, majd az 1995-ös nagy sikerű Slaughter of the Soul című lemez kiadása után feloszlott zenekar mintegy tíz év hallgatás után két éve újra aktív, és a 2014-ben megjelent At War With Reality című anyag kedvező fogadtatást kapott.

Szintén svéd a Manegarm viking/black metál csapat, amely a skandináv mitológiában szereplő farkasról kölcsönözte nevét. Az együttes tavalyi, cím nélküli albumának dalai mellett az elmúlt tíz év anyagából is merít dunaújvárosi programja során.

A szervezők már korábban nyilvánosságra hozták, hogy a Rockmaratonon koncertet ad az Amon Amarth, a Behemoth, a Dog Eat Dog, az Epica, az Ignite, a Sonata Arctica, a Madball, a Testament és a Toxic Holocaust. A hazai mezőnyből mások mellett a Road, az Ossian, a Paddy and the Rats, a Depresszió és az Alvin és a Mókusok fog zenélni a rendezvényen.

 


 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek