Menopauza 1170x180

Rutinos sztárok és fiatal tehetségek az idei Paloznaki Jazzpikniken

2024/04/06  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Idén a nagyszínpadon a Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley, a Son Mieux, Anastacia, a Kraak & Smaak, az MF Robots, valamint Izo FitzRoy ad koncertet, de a színpadon helyet és bemutatkozási lehetőséget kapnak majd ifjú zenészek és formációk is.

Rutinos sztárok és fiatal tehetségek az idei Paloznaki Jazzpikniken

A Müpa Jazz Showcase 2024 tehetségbörzén a Claudia Raquel Quintet nyerte a Paloznaki Jazzpiknik különdíját, így kapott fellépési lehetőséget az idei pikniken. A formáció zenéje a dzsessz és más zenei irányzatok fúziójára épül, köztük jelentős hangsúlyt kap a dél-amerikai zene, hiszen a zenekar felépítése és az énekesnő, Castagno Claudia autentikus interpretációja erre predesztinálja őket.


Idén is folytatódik a szakmai együttműködés a Hangfoglaló Programmal, ennek keretében három zenekar érkezik a piknikre: a Gorg & Benzol dzsessz-rock trió; az instrumentális dzsesszt játszó Symbiosis 5 zenekar; valamint az art-pop, a dzsessz és az élő elektronika elemeit vegyítő Palágyi Ildikó.


Mi több, korban még ennél is lejjebb mennek a szervezők: a Jazzpiknik az idén a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen a 8 éves Zoé hegedűoktatását támogatja. A kislány vágya a hangszer mellett az volt, hogy egy valódi hegedűművésztől tanulhasson. A Csodalámpa által teljesített 5000. kívánság jegyében, március 27-én, ünnepélyes keretek között Kiss-Varga Roberta hegedűművész vállalta Zoé oktatását.

A programok részletesen itt.

 

Paloznaki Jazzpikniken

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek