Év koncertje - szavazás

S akkor az iskolások váratlanul elénekelték a Nekedíromadalt

2013. április 04.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Magyar Dal napját Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója nyitja majd meg Békéscsabán, ahol csupa magyar dal (napja?) hangzik majd el. S azért pont ott, mert a Magyar Dal Napja zsűrije ezt a várost választotta ki a Magyar Dal Napja fővárosává. Az iskolások csak ez után jönnek.

S akkor az iskolások váratlanul elénekelték a Nekedíromadalt

A címet elsőként Eger, majd 2011-ben Nyíregyháza, 2012-ben pedig Szombathely viselhette. Az idei felhívásra – bár több település jelezte érdeklődését – végül két hiánytalan pályázat érkezett. Mind Békéscsaba, mind Zalaegerszeg műsorterve izgalmas és sokszínű programot ígért,, aztán a végén Békés megye székhelyének szavazott bizalmat a zenészekből és szakmabeliekből álló zsűri.

Helyismeret nélkül nehezen értelmezhető a sajtóközlemény, legyen elég nekünk annyi, hogy úton-útfélen: téren, utcán, udvarban,  buszon fog szólni a dal, ami magyar, s az is tuti, hogy a Gyulai Várfürdő szabadtéri területe mint koncerthelyszín, illetve Erkel Ferenc szülőháza is várja majd a közönséget. B-terv is van, ami mostanában minden szabadtéri rendezvény esetén kötelező kellék.

A line-up ebben a pillanatban még nem teljes, akik már biztosak: Hevesi Tamás, Black Out, a Magna Cum Laude, Pribojszki Mátyás Band, Neo, The Trousers, valamint a Rag Doll.

A műsortervben nem csak a könnyűzene kapott helyet: több formáció és vegyeskar előadásában hallgathat a közönség népzenét, illetve komolyzenét is.

Szívet melengető pillanata lesz a rendezvénynek, amikor Békés megyei általános- és középiskolások, valamint zeneiskolások közösen eléneklik az LGT Neked írom a dalt című szerzeményét. Úgy néz ki, több mint ezer diák dalol majd a kórusban, s mindezt a szervezők a világhálón broadcast minőségben fogják élőben közvetíteni - ami konkrétan nem tudom, mit jelent, valszeg annyit, hogy no para, senki sem marad le az élményről.

A városban eddig ilyen rendezvény nem volt, úgyhogy mind a szervezők, mind a békéscsabaiak felettébb örülnek a tisztelt zsűri döntésének.


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek