S akkor az iskolások váratlanul elénekelték a Nekedíromadalt

2013. április 04.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Magyar Dal napját Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója nyitja majd meg Békéscsabán, ahol csupa magyar dal (napja?) hangzik majd el. S azért pont ott, mert a Magyar Dal Napja zsűrije ezt a várost választotta ki a Magyar Dal Napja fővárosává. Az iskolások csak ez után jönnek.

S akkor az iskolások váratlanul elénekelték a Nekedíromadalt

A címet elsőként Eger, majd 2011-ben Nyíregyháza, 2012-ben pedig Szombathely viselhette. Az idei felhívásra – bár több település jelezte érdeklődését – végül két hiánytalan pályázat érkezett. Mind Békéscsaba, mind Zalaegerszeg műsorterve izgalmas és sokszínű programot ígért,, aztán a végén Békés megye székhelyének szavazott bizalmat a zenészekből és szakmabeliekből álló zsűri.

Helyismeret nélkül nehezen értelmezhető a sajtóközlemény, legyen elég nekünk annyi, hogy úton-útfélen: téren, utcán, udvarban,  buszon fog szólni a dal, ami magyar, s az is tuti, hogy a Gyulai Várfürdő szabadtéri területe mint koncerthelyszín, illetve Erkel Ferenc szülőháza is várja majd a közönséget. B-terv is van, ami mostanában minden szabadtéri rendezvény esetén kötelező kellék.

A line-up ebben a pillanatban még nem teljes, akik már biztosak: Hevesi Tamás, Black Out, a Magna Cum Laude, Pribojszki Mátyás Band, Neo, The Trousers, valamint a Rag Doll.

A műsortervben nem csak a könnyűzene kapott helyet: több formáció és vegyeskar előadásában hallgathat a közönség népzenét, illetve komolyzenét is.

Szívet melengető pillanata lesz a rendezvénynek, amikor Békés megyei általános- és középiskolások, valamint zeneiskolások közösen eléneklik az LGT Neked írom a dalt című szerzeményét. Úgy néz ki, több mint ezer diák dalol majd a kórusban, s mindezt a szervezők a világhálón broadcast minőségben fogják élőben közvetíteni - ami konkrétan nem tudom, mit jelent, valszeg annyit, hogy no para, senki sem marad le az élményről.

A városban eddig ilyen rendezvény nem volt, úgyhogy mind a szervezők, mind a békéscsabaiak felettébb örülnek a tisztelt zsűri döntésének.


 

 

Szólj hozzá!


Gájer Bálint párt keres egy duetthez

Gájer Bálint párt keres egy duetthez

Gájer Bálint nagy erőkkel készül karácsonyi nagy koncertjére (az esemény adatlapját csatoltuk). Az élményben, amelyet egy ilyen ünnepi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Csak most búcsúztatták el Aviciit

Avicii családja, barátai és rajongóinak százai gyűltek össze Svédországban pénteken, hogy emlékezzenek a DJ-re. Arról nem szólnak a híradások, hogy miért vártak hét hónapig a svéd dj tragikus halála után.

Ez már hányadik botrány, amióta Zámbó Jimmy meghalt...?

Már annyiszor elhatároztuk, hogy megnézünk egy X-faktort, de valahogy nem ugrottuk meg a feladatot, az első öt perc kifogott rajtunk. A mostani balhéról is a Blikkből értesültünk.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek