S akkor az iskolások váratlanul elénekelték a Nekedíromadalt

2013. április 04.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Magyar Dal napját Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója nyitja majd meg Békéscsabán, ahol csupa magyar dal (napja?) hangzik majd el. S azért pont ott, mert a Magyar Dal Napja zsűrije ezt a várost választotta ki a Magyar Dal Napja fővárosává. Az iskolások csak ez után jönnek.

S akkor az iskolások váratlanul elénekelték a Nekedíromadalt

A címet elsőként Eger, majd 2011-ben Nyíregyháza, 2012-ben pedig Szombathely viselhette. Az idei felhívásra – bár több település jelezte érdeklődését – végül két hiánytalan pályázat érkezett. Mind Békéscsaba, mind Zalaegerszeg műsorterve izgalmas és sokszínű programot ígért,, aztán a végén Békés megye székhelyének szavazott bizalmat a zenészekből és szakmabeliekből álló zsűri.

Helyismeret nélkül nehezen értelmezhető a sajtóközlemény, legyen elég nekünk annyi, hogy úton-útfélen: téren, utcán, udvarban,  buszon fog szólni a dal, ami magyar, s az is tuti, hogy a Gyulai Várfürdő szabadtéri területe mint koncerthelyszín, illetve Erkel Ferenc szülőháza is várja majd a közönséget. B-terv is van, ami mostanában minden szabadtéri rendezvény esetén kötelező kellék.

A line-up ebben a pillanatban még nem teljes, akik már biztosak: Hevesi Tamás, Black Out, a Magna Cum Laude, Pribojszki Mátyás Band, Neo, The Trousers, valamint a Rag Doll.

A műsortervben nem csak a könnyűzene kapott helyet: több formáció és vegyeskar előadásában hallgathat a közönség népzenét, illetve komolyzenét is.

Szívet melengető pillanata lesz a rendezvénynek, amikor Békés megyei általános- és középiskolások, valamint zeneiskolások közösen eléneklik az LGT Neked írom a dalt című szerzeményét. Úgy néz ki, több mint ezer diák dalol majd a kórusban, s mindezt a szervezők a világhálón broadcast minőségben fogják élőben közvetíteni - ami konkrétan nem tudom, mit jelent, valszeg annyit, hogy no para, senki sem marad le az élményről.

A városban eddig ilyen rendezvény nem volt, úgyhogy mind a szervezők, mind a békéscsabaiak felettébb örülnek a tisztelt zsűri döntésének.


 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Boszorkányok pedig nincsenek... vagy de?

Lehet musicalt csinálni egy Arany-balladából? Úgy tűnik, igen. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből – akármit is jelentsen ez – és tollából, valamint Derzsi György lelkéből – akármit is jelentsen ez – a musical-ballada a Vörös Rébékből, amit ráadásul az Arénában mutatnak...

Utolsó turnéjára indul a KISS!

A legendás együttes 45 év zenélés után bejelentette utolsó turnéját, amely “Az Út Vége” nevet viseli (“End Of The Road world tour”). A hírt az America’s Got Talent fináléjában jelentették be szeptember 19-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek