S akkor az iskolások váratlanul elénekelték a Nekedíromadalt

2013. április 04.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Magyar Dal napját Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója nyitja majd meg Békéscsabán, ahol csupa magyar dal (napja?) hangzik majd el. S azért pont ott, mert a Magyar Dal Napja zsűrije ezt a várost választotta ki a Magyar Dal Napja fővárosává. Az iskolások csak ez után jönnek.

S akkor az iskolások váratlanul elénekelték a Nekedíromadalt

A címet elsőként Eger, majd 2011-ben Nyíregyháza, 2012-ben pedig Szombathely viselhette. Az idei felhívásra – bár több település jelezte érdeklődését – végül két hiánytalan pályázat érkezett. Mind Békéscsaba, mind Zalaegerszeg műsorterve izgalmas és sokszínű programot ígért,, aztán a végén Békés megye székhelyének szavazott bizalmat a zenészekből és szakmabeliekből álló zsűri.

Helyismeret nélkül nehezen értelmezhető a sajtóközlemény, legyen elég nekünk annyi, hogy úton-útfélen: téren, utcán, udvarban,  buszon fog szólni a dal, ami magyar, s az is tuti, hogy a Gyulai Várfürdő szabadtéri területe mint koncerthelyszín, illetve Erkel Ferenc szülőháza is várja majd a közönséget. B-terv is van, ami mostanában minden szabadtéri rendezvény esetén kötelező kellék.

A line-up ebben a pillanatban még nem teljes, akik már biztosak: Hevesi Tamás, Black Out, a Magna Cum Laude, Pribojszki Mátyás Band, Neo, The Trousers, valamint a Rag Doll.

A műsortervben nem csak a könnyűzene kapott helyet: több formáció és vegyeskar előadásában hallgathat a közönség népzenét, illetve komolyzenét is.

Szívet melengető pillanata lesz a rendezvénynek, amikor Békés megyei általános- és középiskolások, valamint zeneiskolások közösen eléneklik az LGT Neked írom a dalt című szerzeményét. Úgy néz ki, több mint ezer diák dalol majd a kórusban, s mindezt a szervezők a világhálón broadcast minőségben fogják élőben közvetíteni - ami konkrétan nem tudom, mit jelent, valszeg annyit, hogy no para, senki sem marad le az élményről.

A városban eddig ilyen rendezvény nem volt, úgyhogy mind a szervezők, mind a békéscsabaiak felettébb örülnek a tisztelt zsűri döntésének.


 

 

Szólj hozzá!


Pink Floyd-tribute dolgában mi sem állunk éppen rosszul – de azért ők sem...

Pink Floyd-tribute dolgában mi sem állunk éppen...

Tehát, a világ "másik" legjobb Pink Floyd tribute show-ja, a Brit Floyd 2018-ban turnéra indul. A nekiveselkedésnek az az apropója, hogy az anya...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Visszalépett Rost Andrea: egy fiatal szoprán lesz Salome

A Szabad Tér Színház október óta Rost Andrea címszerepbeli debütálásával hirdette a Salome operabemutatót, azonban visszalépett a nagynevű magyar szoprán.

Több mint fesztivál: Kapolcska

Tehetségkutatás, tehetségnevelés, szakmai tábor és kisfesztivál is egyben az idén már második alkalommal rendezendő Kapolcska programsorozat, ahol minden a gyerekekről és a családi fontosságáról szól. És még mindig ingyen!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Világkarnevál
Világkarnevál
Budapest 
Édeskeserű
Édeskeserű
Budapest 
Dr Valter and the...
Dr Valter and the...
Székesfehérvár 
Szeder - Nemcsak Jazz Klub
Szeder - Nemcsak Jazz Klub
Szigetszentmiklós