Sena is fellép az idei Frankofónia Fesztiválon

2016/02/19  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Két elegáns, remek produkció egy este: a második lemezét egy francia kiadónál megjelentető Sena, és a tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettje, Minimyst. Finom elektronika, r'n'b, pop és soul a Frankofónia Fesztivál buliján március 25-én az A38 Hajón.

Sena is fellép az idei Frankofónia Fesztiválon

Sena Dagadut mindenki ismeri, aki egyszer is kitette a lábát a budapesti éjszakába, vagy járt valamelyik fesztiválon az elmúlt tizenöt évben. First One című debütáló lemeze a magyar hiphop egyik mérföldköve lett, a tíz évvel később megjelent Lots of Trees pedig az év egyik legsokoldalúbb, változatos és izgalmas albuma, amit Sena varázslatos egyénisége fog össze.

A ghánai Accrában született énekesnő 2001-ben kóstolt bele a budapesti zenei életbe, és hamarosan az underground hiphop/dancehall vezető csapata, a Gimmeshot Crew tagja lett, de emellett a rá jellemző lendülettel szinte mindenbe belevetette magát a funkjazztől (Kamu) a Shakespeare-szonettekig. Valósággal elvarázsolta a zenészeket azzal a képességével, hogy bele tud olvadni bármi nemű és stílusú zenébe. Gyakran lép fel meghívott vendégként különböző DJ- és zenekari produkciókban, akár előre begyakorolt műsor formájában, akár freestyle rögtönzéssel saját szövegeket, verseket és dalokat használva. Bár sose kapott iskolai szintű zenei képzést, különösen érzékeny hallása által egészen kivételes módon tud reagálni és ráhangolódni arra, amit hall. Sena hangját eredeti, autodidakta stílusa teszi igazán egyedivé.

Sena második lemezének munkálatai már 2008-ban megkezdődtek Sabák Péter és Élő Márton segítségével, majd 2011-ben egy francia produceri csapat is meglátta benne a fantáziát, így 2013 márciusában megjelent az anyag. Igazi, világszínvonalú, jó értelemben vett popzene, amiben megtalálhatók Sena hiphopos gyökerei, de de kiderül belőle, hogy r'n'b énekesnőnek éppoly jó, mint elektro-dívának.

Lemezek

First One, 2003

Lots of Trees, 2014

---

A dalszerző-énekes-producer Minimyst, azaz Mászáros István nevét eddig leginkább Manoyával közös Birdhouse című rádióslágere révén ismerheti a nagyközönség. A számot az MR2 Petőfi Rádió rotációban játszotta, és klip is készült hozzá, amit a Phenom'enon magazin beválogatott 2014 legjobb hazai zenei videói közé.

A projekt első, Loyal című EP-je a klippel egy időben került online kiadásra (melyet a Recorder magazin az 2014 év legjobb EP-i közé szavazott), majd 2015-ben már a Launching Gagarin Records gondozásában jelent meg Minimyst Hard Water című nagylemeze melynek anyagát a szerző saját maga hangszerelte és rögzítette. A címadó dalt Minimyst Jónás Verával duettben adja elő.

Az elektronikus alapokkal készült lemezanyag koncerteken zenekari felállással és hangszereléssel kerül előadásra, egyéb formációkból már ismert zenészek közreműködésével.

A zenekar tagjai:

Minimyst: ének, gitár, produkció

Szabó Bálint: gitár

Benedetti Péter: basszusgitár

Benedek Tamás: dob

Vanyuscsák Bernadett: háttérvokál

 

Lemezek

Hard Water, 2015


 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek