Sítalpalá való: a Fridge zenei menüje

2013/11/12  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az idei Fridge fellépői közül korábban több név napvilágra került, de mára már teljes a kép. Nézzük, mire bulizhattok november 21-22-23-án a Hungexpón!

Sítalpalá való: a Fridge zenei menüje

A Fridge bemelegítő napján, azaz november 21-én a G pavilonban felállított nagyszínpadon pörög majd a buli fél 7-től másnapba átnyúlóan. Ganxsta Zolee bandája kezdi az aznapi programot, majd a PASO mozgatja a közönséget. Őket követi a Bëlga, majd jön Example, aki ma már feszes tempójú electro house-ra jobban szeret énekelni, mint rappelni. Hátat fordított jófejeskedő, színes szabadidőruhákban eltöltött grime-os korszakának és igazi világsztár lett belőle. Example az idei Frdige-en brit kollégájával, az MTA Records-ot a Chase & Status tagjaival együtt futtató neves brit DJ-producerrel, DJ Wire-rel lép fel.

Az estet Shaun Brockhurst, azaz Doctor P zárja. Ő egy olyan nyughatatlan dubstep-játékos, aki szeret az árral, pontosabban: a műfaj által gerjesztett konvencionális, untig ismert hanghullámokkal szemben evezni. Stílusformáló előadó, ha tetszik dubstep divatdiktátor. Zenéje kiszámíthatatlan, agresszív, robbanékony és extra variábilis, rajongóinak száma a virtuális közösségi térben a félmilliót is meghaladja.

Másnap Magyarország első számú és legnépszerűbb hazai streetwear brandje, a BP Clothing a Fridge-en ünnepli fennállásának 2. évfordulóját. A fiatalok körében a legkedveltebb együttesek sorakoznak fel egy napon, akik természetesen mind a BP Clothing kiemelt támogatottjai. A születésnapi fellépők az Irie Maffia, a Mary Popkids, az Akkezdet Phiai, a Punanny Massif és a Brains formáció is. A nagyszínpadon aznap este a dark drum'n'bass ausztrál nagymesterei, a Pendulum ezúttal egy DJ szettel forgatják meg a népet.

Ezen a napon már beindul a partyélet a C pavilonban felállított Arénában is este 10-től hajnalig. A pénteki napon itt Firedog indít, majd jön Andro. Őt követi itt a Belzebass, két elborult, egészségesen exhibicionista. Utánuk is olaszos partyhangulat uralja majd az Arénát, Dj szettel érkezik a Crookers. Hajnal négykor lép a lemezjátszók mögé a népszerű Dj páros, a Dublic.

A Fridge záró napjának zenei felhozatalában hemzsegnek a nemzetközi sztárok. A nagyszínpad programjában a két hazai erő, a Hősök és a Carbonfools mellett ott lesz a legendás zenész, Grandmaster Flash.  Dub FX-et nem kell bemutatni a hazai közönségnek, a szabadfogású breakbeatben és drumstepben utazó brit Freestylers kollektíva pedig élő produkcióval érkezik, a nagyszínpad főhőse a zárónapon Paul Kalkbrenner lesz.

Az aréna a zárónapon is teljes gőzzel üzemel majd. Itt nemzetközileg is komoly sikert besöprő Jay Lumen, valamint Coyote, HOT X és Julia Carpenter mellett fellép a szakmai díjjakkal kitüntetett, technikás southamptoni DJ, producer és kiadótulajdonos, James Zabiela.

A Fridge kapuzárása után sem kell kitörni pánikban, egy hónap, és ugyanitt jön az INDOOR!


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek