Év koncertje - szavazás

Süss fel nap, avagy csütörtökön elrajtol a PAFE!

2013. május 13.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Már csak néhány nap választ el minket a több mint 150 haza fellépőt, köztük külföldi kiválóságokat is felvonultató Pannónia Fesztivál kezdetétől. Az utóbbiakat már bemutattuk, most a hazai választék között böngészünk, mindamellett nagyon drukkolunk azért, hogy a nyár visszatérjen a hétvégén.

Süss fel nap, avagy csütörtökön elrajtol a PAFE!

A SKAtch, az Ivan&The Parazol, az Irie Maffia, az Intim Torna Illegál és a 30Y is melegít már az eseményre: az év első hazai fesztiválja, közel van a Balaton, ez bizony nemcsak a közönségnek lehet pozitív. Lássuk, mit szeretnek ők a Pannóniában!

Az egyébként Pécsről indult, de hamar az ország egyik legnépszerűbb koncertzenekarává érett 30Y tevékenysége egyre szélesebb körű: klubokból az MTV nemzetközi mezőnyéig tornászták magukat. A zenekar számára a Pannónia Fesztivál nemcsak nyárindító lesz 2013-ban, de az egyetlen fesztivál, ahol találkozhatunk velük. Ráadásul külön programmal, a Szentimentáléval lépnek majd színpadra május 19-én a Hóóórukk Hütte aznapi egyetlen programpontjaként. Lévai Balázs rendező, a Szentimentálé művészeti vezetője előzetesen annyit árult el, hogy „a PAFE komoly kihívás a 30y-nak és a Szentimentálé programnak. Korábban ezzel a műsorral csak intim terekbe, színházakba, hangversenytermekbe vagy ülőhelyes városi koncertekre mentünk, igazi rockfesztiválra nem. Most viszont mi zárunk egy nagy eseményt. Olyanok leszünk, mint dráma végén a katarzis: levegő kifúj, őrület véget ér, feszültségek kipörögnek - csak a dal marad, ami elrepít. Finálé a'la 30y”.

 

A 2008 óta aktív szegedi illetőségű, ska zenét játszó SKAtch, még mondhatni tapasztalatlanul érkezik a Balatonhoz, de Rack András szerint a srácok nagyon várják a szombati Hóóórukk Hüttés tombolást, és továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy pörgős számokkal hevítsék a közönséget. „Ez az első PaFénk, de azért már hallottunk róla nem is keveset, például azt, hogy a közönség nagyon hálás arrafelé. Mivel első fesztivál a szezonban, ezért tuti, hogy a legelvetemültebb arcok lesznek ott, ez meg jó bulit jelent. Hajnalban játszunk, ez mindig jól szokott elsülni, olyankor már ugrálni akarnak az emberek, a mi zenénkre meg lehet. Másnap Szegedre hazafele egy kis balatoni fürdőzés-hekkezés tuti belefér!

 

Az Ivan&The Parazol a záró napon a Zipz Shoes Nagysátor színpadán lesz majd megtalálható fél kilenc magasságában. Ahogy arról a koncert.hu is beszámolt, a banda Amerikában hangolt a hazai fesztiválszezonra, de azt nem árulták még el, milyen extrával készülnek Szántódpusztára. A jól bevált recept persze változatlan:  a 21. századi beat muzsika a ’60-70-es évek new wave műfajaival keveredve mindenhol garancia az óriási bulira! „Mindig nagyon várjuk a Pannónia Fesztivált, az év első napsütötte fesztiválját. Tavaly játszottunk először, akkor már délután is remek volt a hangulat. Idén ráteszünk még egy lapáttal, ki fognak gyulladni a rock 'n' roll rakétái. A koncertre nemcsak az első lemezünk dalaival, hanem más érdekességgel is készülünk, de ez még titok!

 

Élő Márton az Irie Maffia képviseletében ugyancsak kedvet csinált a vasárnapi PaFés koncertjükhöz. Az együttes nemrég jelentette meg legfrissebb albumát Nagyon Jó Lesz címmel, a lemezbemutató turné pedig javában tart. Mivel tudják még mindezt megfejelni? „Az idei évre a terveink közt szerepel jó pár koncert, egyetemi napok, illetve városi rendezvények, ahol kifejezetten lemezbemutatót tartottunk még áprilisban és májusban. A Pannónia Fesztiválon szerintem már nem lemezbemutatóként fog megjelenni a programunk, hanem egy teljes showt gyúrunk belőle. Annyi lesz a különbség igazából, hogy addig még először eljátsszuk az új lemezt, és aztán a régi számokat. A PaFéra fogunk csinálni egy olyan műsort, amiben ez már keveredve van. Ez lesz a nyári szezonnyitó.”

 

Az I-betűs csapatoknál maradva következzen a haza zenekarok legőrültebb rockját játszó Intim Torna Illegál. Dalszövegeiket a fél ország ismeri és szereti, úgyhogy kizárt, hogy kimaradjanak a PaFe listájából – Szántódpusztán is kívül-belül megmozgatnak mindenkit! „A Pannónia Fesztivál mindig kezdete a szezonnak, az első fesztivál ahol átérezhető a hangulat! Hangerő, csajok, szól a színpadokról a zene és rugdosod a műanyag poharakat az úton! Elkezdődött!!!!! Nagyon várjuk  a Pafét, most először ITI a Nagyszínpadon!!! Tavaly  egy sátorban voltunk, és ahogy mondják, a csilláron is emberek lógtak, akkora nagy buli volt. A 2013 tavaszi turné után a Pannónián mutatjuk be a nyári fesztivál programunkat sok meglepetéssel - egyelőre csak ennyit mondhatok, mert különben nem lesz meglepetés! Találkozunk május 18-án a Nagyszínpadon 18 órakor.”


 

 

Szólj hozzá!


Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az...

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.

Férfiuralom van a toplistákon

A nemek közötti szakadékra mutatott rá a BBC kutatása, amely szerint a tavalyi toplistás popzenei számok előadói között háromszor annyi férfi volt, mint nő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek