Év koncertje - szavazás

Szigeten lévő magyarok! Férfiak és asszonyok!

2015. augusztus 12.  ·   Fesztivál   ·  Görögh Atus

Rövid leszek és tömör. Úgy döntöttem, hogy leszek a magyar emberek és a szigeten fellépő magyar zenekarok és előadók szócsöve. A nagy Robbie Williams és a többi sztár mellett alig kapnak helyet a hazai zenekarok a sajtóban. Pedig lassan már ők számítanak kuriózumnak a fesztiválon. Állítólag a látogatók 20%-a honfitársunk, így ezt a maroknyi magyart szeretném tájékoztatni arról, hogy merre volt látható és hallható hazai fellépő és milyen hangulat uralkodott. Nyilván nem lehetek ott mindenhol, de vannak beépített embereim minden színpadnál. És egy fontos információ még gyorsan, kurva drága az élet a szigeten, szóval rántott húsos zsemlét mindenki hozzon magával. Ja, és a por száll, mint füst a víz felett.

 Szigeten lévő magyarok! Férfiak és asszonyok!

Robbie Primadonna Williams hihetetlen koncertje után (ami tényleg zseniális volt) térjünk vissza földre, és felejtsük el a magánhelikoptereket és minden fényűző sztárallűrt, mert most szimpla zenészekről fogok írni, akiknek egy kérésük van, hogy játszhassanak.

Kedden megdőlt a megdönthetetlen melegrekord, és a sivatagi hőségben annyi vizet ittam, hogy placebo hatást ért el nálam, mert ugyan úgy jártam wc-re, mintha söröznék. Csak rózsaszín egyszarvúkat nem láttam tőle és kevésbé volt kellemetlen a böffentésem.  Este 8-kor belecsapott a Petőfi Rádió-Telekom-Volt fesztivál színpadon (ennél hosszabb név létezik egy színpadnak) a Subscribe, és sírva fakadtam, hogy miért ők szűnnek meg, mikor estig tudnám sorolni azokat a zenekarokat, akiknek inkább kapálni kéne menniük, és nem színpadra állni. Hatalmas zúzás, bodysurf és az elengedhetetlen léggitár is előkerült végre. Csóri már olyan poros volt, de itt most hasznát vettem.

Utánuk a Carbonfools következett, akikre szintén megtelt a színpad előtti terület, és rittyentettek egy igényes zenei orgazmust, amitől még a frigidek is bőrig áztak. Palya Bea kései sirató koncertje szerintem inkább a világzenei színpadon mutatott volna jól, de azért itt is megtalálta a közönségét.

Kovács Krisztián (FISH!) Spanish Wax projektje volt a színpad záróakkordja és ha létezik emberekből energiabomba, akkor ezt is nevezzük annak. Lecsaptak minden biztosítékot az emberekbe, és Palya Bea után úgy éreztük, hogy feltámadt az Antikrisztus.

Innen átbattyogtam a Budapest Park színpadhoz ahol az AB/CD - meglepő, hogy AC/DC tribute zenekarról van szó- koncertjén akkora tömeg volt, hogy tényleg úgy éreztük, az igaziak vannak a színpadon. Na, ott letáboroztam, és a léggitározás minden formáját bemutattam. Hajnalban ránéztem a lépésszámlálómra, és 10,3 km volt ráírva. Ebből 4 km csak az Angus Young nevével fémjelzett gitármozgás.

Szóval ez volt a keddi napom és ma hol leszek megtalálható? Mindenhol, ahol megszólal egy erősebb gitársound. Ma nemzetközi napot tartok, mert Enter Shikari, Che Sudaka és Gogol Bordello is szerepel a menümön. Na meg a magyarok persze, Anna and the Barbies, Firkin, Psycho Mutants, Kiscsillag.....

Sört elfogadok, mindenkinek a vendége vagyok. Ha már tegnap hidratáltam magam vízzel.  Szia Anyu, holnap írok megint!


 

 

Szólj hozzá!


Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával...

Újabb fordulatot vett A Dal című műsorból hétfőn plágium vád miatt kizárt Petruska András ügye. A kettes számú szakértői vélemény szerint...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Vasárnapig lehet még szavazni az év koncertjére, fesztiváljára, klubjára!

Vasárnap éjfélig tart a Koncert.hu által meghirdetett szavazás, amely azt kívánja kideríteni, a közönség véleménye alapján melyik volt 2018 legemlékezetesebb koncertje, fesztiválja, s melyik zenei klubot kedvelték leginkább a látogatók.

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek