Szöcskéből lesz a desszert a Bartók Béla úti fesztiválon

2018/05/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Piknikezni várják a családokat a pénteken kezdődő háromnapos Eleven Tavasz fesztiválra. A Bartók Béla úton a gyerekprogramok, a koncertek és az ételkülönlegességek mellett kiállítások és pop-up vásárok várják az érdeklődőket.

Fotó: Eleven Tavasz /FB

Huszonöt helyszínen csaknem száz programot szerveznek a XI. kerületi Bartók Béla úton. Az idén a közösségi és családi programok kapják a főszerepet, de aki művészetre, zenére vagy csupán kellemes tavaszi kikapcsolódásra vágyik, azt is megtalálja a rendezvényen.

A közösségi programok mellett most sem hiányozhatnak a design pop-up vásárok a galériákkal teletűzdelt utcából. Egyedi, egészséges és streetfood ételeket is megkóstolhatnak a fesztivál látogatói. Az Eleven Tavasz saját étlapján például egy szöcskéből készült desszert is szerepel, amelyet a finn nagykövetség pop-up éttermében lehet megkóstolni sok más finomság mellett.

A kávézók, éttermek és galériák teraszain fiatal alkotók, rajz- és festőművészek találhatók meg szombaton. Az elkészült alkotásokat a lerajzolt helyszínen állítják ki. De a Fiókban is lehet majd az utcát színezni, a Tranzitban pedig rajzolni tanulni.

A Bartók Béla út régi képeivel a múlt érdekes történeteit lehet megismerni több galériában. A házakat, lakásokat, családokat ábrázoló megsárgult fotók mellé színes történeteket is várnak a szervezők. A Bartók 33-ban régi fonók hangulatát idézik meg.

Szombaton a családok vehetik birtokba a Gárdonyi teret: egész nap gyerek-, sport- és ügyességi programok népesítik be a zöld teret és készül egy májusi fonalfa is. Koncerteket is tartanak a téren, a környező kávézók teraszain és a galériákban is. A Pagonyban Boribon-koncert, a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál pedig macikészítés és társasjáték szerepel a programban.

A tavaszi fesztivál ősszel folytatódik, szeptember közepén Mexikót látják vendégül, kulturális és gasztronómiai programokkal várják a látogatókat.

A teljes program itt

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek