Tényleg jön a Prodigy a Campus Fesztiválra...?

2017/05/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A debreceni Campus Fesztivál idén lesz tíz éves. 2017-ben is minden napra számos kulturális és szórakoztató program jut majd. Ezek a programok öt helyszínen összpontosulnak július 19-23. között. Borfalu Színpad, KULter.hu-Dub Székház Összművészeti Pont, Víztoronykert, Csokonai Színház Pódium és Egyetem Tér.

Tényleg jön a Prodigy a Campus Fesztiválra...?

A jubileumi rendezvényen tizennyolc programhelyszín lesz, idén újra két nagyszínpad működik majd. A négy nap alatt 220 zenei programmal, illetve további 200 nem zenei programmal, dumaszínházzal, színházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel várják a közönséget.

A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Campus vendége lesz a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, jön számtalan világsláger megalkotója a holland Bingo Players, Debrecenbe érkezik Charlott Boss, azaz Nod One’s Head az egyedi hangzást képviselő énekesnő, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa a 2 Unlimited is. 

A SIKERNEK SÚLYOS ÁRA VOLT

A Bingo Playerst két holland barát Maarten Hoogstraten és Paul Baümer alapította 2006-ban. A zene azonnali kapocs volt köztük, a Chemical Brothers-re emlékeztető, vibráló szintetizátorok, gitár-szerű riffek, és erőteljes ritmusok jellemzik a dalaikat. Sajnos 2013 júniusában, a sikereik csúcsán, Paul Baümer beteg lett, rákkal diagnosztizálták, októberben még bizakodva nyilatkozott felépüléséről, ám decemberben meghalt. Az elektronikus színtér valamennyi neves képviselője például Hardwell, Steve Aoki, Kaskade, Skrillex és Armin Van Buuren is tisztelettel emlékezett meg róla. Halála után Maarten, Paul utolsó kívánsága alapján a folytatás mellett döntött.

15 éve ismertem, nagyon sokat tudtam róla. Igyekszem mindig figyelembe venni a döntéseknél, hogy ő mit tenne, mit mondana, mit javasolna, próbálom tovább vinni az emlékét abban az irányban, amerre haladok. Néha nem könnyű, mert a zeneipar is gyorsan változik, de remélem, büszke lenne rám, ránk.

 

CUKRÁSZBÓL LETT DJ

A Berlinből származó Frans Zimmer azaz Alle Farben igazán nem számít újoncnak, már tíz éve ismerik és elismerik őt a klubok világában. Dolgozott cukrászként egy kávézóban, majd pedig DJ-ként kezdett tevékenykedni különböző éjszakai klubokban és bárokban. A nagy áttörést számára az jelentette, amikor 30 ezer ember előtt játszhatott az akkori Tempelhof reptéren Berlinben. Szeret kísérletezni és bátran lépi át a műfajok szigorú határait, a DJ set-ek alkalmával is előszeretettel vegyíti ez eltérő elemeket: egy kis swing és klasszikus zene élő hangszerekkel, techno, house, minimal. A ’She Moves ( Far Away)’ után a ’Please Tell Rosie’ és ’Bad Ideas’ című számai robbantak be a köztudatba, napjaink hazai rádiós slágere pedig, az Anna Naklab énekesnővel közösen feldolgozott Reamonn zenekar ’Supergirl’ című dala.

 

 

A Campus Fesztivál a Nagyerdei Stadionban és környékén, egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat. A szervezők a megnövekedett látogatói számmal arányosan folyamatosan fejlesztenek, a környezetkímélés érdekében a fesztiválhelyszínen ezer férőhelyes kerékpártárolót alakítanak ki, a városi közlekedési társaság pedig éjszakai villamos és buszjáratokat közlekedtet a Nagyerdő és a város különböző pontjai között. A Campus Fesztiválon tavaly 98 ezren buliztak összesen, idén július 19-től 23-ig várja a látogatókat, immár tizedjére.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek