Új helyszín, új szolgáltatások – 3 hét múlva Volt lesz

2018/06/08  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Kevesebb mint egy hónap múlva startol a Volt Fesztivál Sopronban, ahol az Iron Maiden-re érkező rajongók jóvoltából egy nap már biztosan telt ház lesz. És persze tömeg is. Az viszont örömhír, hogy működni fog re:pohár rendszer, és a napi karszalag is gazdagodik egy csippel.

Fotó: Volt Fesztivál Facebook

A VOLT iránti érdeklődést jelzi, hogy van olyan nap, ami már hetek óta teltházas, a többire még korlátozott számban kaphatók jegyek, illetve idén először 3, 4 és 5 napos bérletek is válthatók. Legalább 150.000 fesztiválozót várnak Sopronba június 26-tól, amikor is a Depeche Mode nyitja meg a 26. Telekom VOLT Fesztivált. Idén először lesz VOLT Kertmozi, Magenta1 Színpad, Secret Garden, a Visegrádi Csoport Magyar elnöksége záróeseményeként cseh, lengyel és szlovák csapatok is bemutatkoznak, a Hello Hungary Village-ben pedig a legismertebb magyar YouTuberek fesztiváloznak 5 napon át. A VOLT idén egy fontos jelenségre, az autizmussal élők problémájára hívja fel a fesztiválozók figyelmét.

Kedvencem a re:pohár, ami már számos hazai és nemzetközi fesztivált mentesített a bolygónk pusztulását siettető műanyagok tonnaszámra való megsemmisítésétől, és lássuk be, mégiscsak szebb látványt nyújt a zöld fű, mint a hulladékdombocskák, amiken éjszaka átbukdácsolsz.

Szintén újdonság a karszalagos fizetés, ami azért is kedvező, mert a fesztivál után automatikusan visszautalódik a maradék összeg a regisztrációkor megadott bankszámlánkra.

A Telekom VOLT fesztivál mobil applikációjának segítségével minden fesztiválozó naprakész információkat kap az aktuális eseményekről, tudni- és látnivalókról. Az applikáció iOS és Android platformra is ingyenesen letölthető.

A voltosok is gondolnak a családokra, így nyugodtan vihetitek a kicsiket is magatokkal, ha esetleg együtt szeretnétek fesztiválozni. A 12 évnél fiatalabbak számára csupán egy, a fesztiválról készített rajz a belépő! A legkisebbeknek idén is számos izgalmas programot kínálnak: lesz divatbemutató, testfestés, LEGO kockavadászat és építés, csodák palotája, játszóház, cserkészprogramok, és kölyök ki-mit-tud. Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó program évek óta a fesztiváltúra: a gyerekek itt megtudhatják, hogyan készül a VOLT, betekinthetnek a színfalak mögötti területekre, megtudhatják, milyen eszközöket és járműveket használnak, mi történik, ha valaki megsérül, vagy ha épp rosszra fordul az idő. Az izgalmas, rövid túrák idén is két turnusban indulnak, szombaton reggel 9 és 10 órai kezdéssel, az információtól, ahová 12 év alatti fesztiválozók maximum 1 felnőtt kísérővel jelentkezhetnek. A programra előzetes regisztrációval lehet jelentkezni a www.volt.hu/fesztivaltura oldalon.

A Volt Moziban klasszikusok, kultfilmek és kasszasikerek váltogatják egymást, a Magenta1 Színpadon pedig kora délutánonként talkshow-val indul a nap. Vendégük lesz a Vad Fruttik, a Margaret Island, a Punnany Massif, a Wellhello és a Halott Pénz. A focivébé 8 mérkőzését is itt nézhetik majd a szurkolók, de sok-sok DJ is fellép, az esti órákban pedig hivatalos afterpartiknak ad otthont ez a színpad. DJ-ként találkozhatunk itt többek között Marsalkó Dáviddal, Fluor Tomival, és Lábas Vikivel is. A színpad mögötti erdőben a Secret Garden – nevéhez híven – sok-sok titkot és meglepetést tartogat. DJ-k, zenekarok, bűvészek váltják itt egymást, hogy ki és mikor, az csak a helyszínen derül ki...

Mindeközben tovább épül a Sopron, a Csillagok Városa: idén a Depeche Mode veheti át Ef Zámbó István egyedi alkotását, amelyet később Sopron belvárosában helyeznek el. Eddig székekkel honorálták a külföldi sztárfellépők munkáját, idén ez egy kicsit monumentálisabb darab lesz.

Ma már itthon és külföldön is százezres közönség készül arra, hogy beléphessen a VOLT kapuján. Őket még egy meglepetés várja, rögtön a bejáratnál: egy egyedi kapu készül, amelynek a két, egyenként 40m2-es oldalát ugyancsak Ef Zámbó István készíti el.

A mester egyébként annyira belefeledkezett a munkába, hogy végül a sajtótájékoztatót is lekéste, de mindent megbocsátunk, ha időben elkészül az ajándékkal... ;)

 

 

Volt Fesztivál, Sopron, Redfoo, Clean Bandit, Limp Bizkit, Depeche Mode, Iron Maiden, re-pohár, fesztiválkarszalag

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek