Után(+5)lövés: a Belga lement az Alfára

2013. július 29.  ·   Fesztivál   ·  Richolm Orsolya

Az egy hete zajlott Alfa fesztiválon egy villáminterjú erejéig pár szót váltottunk az együttessel. Jelen levők: Bauxit meg még5lövés

Után(+5)lövés: a Belga lement az Alfára

 „Zsíros-deszkások - Szevasztok!
Kempingbringások - Szevasztok!
Meg a lemezlovász..a házban!”

Az 1998-ban alakult magyar zenekar egyedi stílusával, szókimondó szövegeivel egy komplett generációt kísért el az egyetem végéig. Kultikussá vált számaik, mint a Mit parodizálsz?, Nemzeti hip-hop, Egy-két-há, Zsolti a béka (hogy csak párat említsünk) tökéletes precizitással voltak képesek egy különleges és maradandó együttest fenntartani több mint egy évtizeden keresztül.

A most tizenöt éves születésnapjukat ünneplő Belgát utálni vagy imádni lehet, középút nincs, stílusuk erős gyomorsavat igényel, de aki feldolgozta és megértette a Belga lényegét, gondolkodás nélkül folytatja az Egy-két-hát, pontosan tudja, hogy 2001 a jogsi éve, mikor volt a Dózsa György féle parasztfelkelés és persze a béka meg Zsolti.

Mi a véleményetek az Alfa fesztiválról, hogy tetszik nektek?
Mivel anno itt a PAFE-t tartották évekig, majd átköltöztették Szántódra, egészen friss dologról van szó. Egy vadonatúj fesztiválról beszélünk, de mi sokat még nem láttunk belőle a backstagen kívül.

Fesztiválokon mit szerettek jobban, a fellépést, vagy az utána lévő bulit?
Pont ilyen sorendben. Most például igen sűrű volt a programunk, tegnapelőtt és tegnap is felléptünk, ma este pedig az Alfán. Visszatérve, egyértelműen a koncertezést élvezzük jobban, utána pedig együtt maradunk a backstageben, esetleg ha fellép egy jó DJ vagy előadó, akit szeretünk, meghallgatjuk. Ilyenkor a barátainkkal mókázunk, az este végére pedig már teljesen mindegy, hova megyünk, nem ez számít, hanem a társaság és hogy jó érezzük magunkat.

Az emberek felismernek titeket az utcán?
Nem jellemző, ha pedig fel is ismernek, akkor sem rohannak oda hozzánk őrjöngve. Nemrég történt meg, hogy a metrón bámult ránk egy alak, majd megosztotta velünk, hogy a Kémia a kedvenc száma tőlünk. A szórakozóhelyeken esélyesebb, hogy megszólítanak minket, de nem gyakori ez a szituáció.


 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek