Év koncertje - szavazás

Után(+5)lövés: a Belga lement az Alfára

2013. július 29.  ·   Fesztivál   ·  Richolm Orsolya

Az egy hete zajlott Alfa fesztiválon egy villáminterjú erejéig pár szót váltottunk az együttessel. Jelen levők: Bauxit meg még5lövés

Után(+5)lövés: a Belga lement az Alfára

 „Zsíros-deszkások - Szevasztok!
Kempingbringások - Szevasztok!
Meg a lemezlovász..a házban!”

Az 1998-ban alakult magyar zenekar egyedi stílusával, szókimondó szövegeivel egy komplett generációt kísért el az egyetem végéig. Kultikussá vált számaik, mint a Mit parodizálsz?, Nemzeti hip-hop, Egy-két-há, Zsolti a béka (hogy csak párat említsünk) tökéletes precizitással voltak képesek egy különleges és maradandó együttest fenntartani több mint egy évtizeden keresztül.

A most tizenöt éves születésnapjukat ünneplő Belgát utálni vagy imádni lehet, középút nincs, stílusuk erős gyomorsavat igényel, de aki feldolgozta és megértette a Belga lényegét, gondolkodás nélkül folytatja az Egy-két-hát, pontosan tudja, hogy 2001 a jogsi éve, mikor volt a Dózsa György féle parasztfelkelés és persze a béka meg Zsolti.

Mi a véleményetek az Alfa fesztiválról, hogy tetszik nektek?
Mivel anno itt a PAFE-t tartották évekig, majd átköltöztették Szántódra, egészen friss dologról van szó. Egy vadonatúj fesztiválról beszélünk, de mi sokat még nem láttunk belőle a backstagen kívül.

Fesztiválokon mit szerettek jobban, a fellépést, vagy az utána lévő bulit?
Pont ilyen sorendben. Most például igen sűrű volt a programunk, tegnapelőtt és tegnap is felléptünk, ma este pedig az Alfán. Visszatérve, egyértelműen a koncertezést élvezzük jobban, utána pedig együtt maradunk a backstageben, esetleg ha fellép egy jó DJ vagy előadó, akit szeretünk, meghallgatjuk. Ilyenkor a barátainkkal mókázunk, az este végére pedig már teljesen mindegy, hova megyünk, nem ez számít, hanem a társaság és hogy jó érezzük magunkat.

Az emberek felismernek titeket az utcán?
Nem jellemző, ha pedig fel is ismernek, akkor sem rohannak oda hozzánk őrjöngve. Nemrég történt meg, hogy a metrón bámult ránk egy alak, majd megosztotta velünk, hogy a Kémia a kedvenc száma tőlünk. A szórakozóhelyeken esélyesebb, hogy megszólítanak minket, de nem gyakori ez a szituáció.


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek