Után(+5)lövés: a Belga lement az Alfára

2013. július 29.  ·   Fesztivál   ·  Richolm Orsolya

Az egy hete zajlott Alfa fesztiválon egy villáminterjú erejéig pár szót váltottunk az együttessel. Jelen levők: Bauxit meg még5lövés

Után(+5)lövés: a Belga lement az Alfára

 „Zsíros-deszkások - Szevasztok!
Kempingbringások - Szevasztok!
Meg a lemezlovász..a házban!”

Az 1998-ban alakult magyar zenekar egyedi stílusával, szókimondó szövegeivel egy komplett generációt kísért el az egyetem végéig. Kultikussá vált számaik, mint a Mit parodizálsz?, Nemzeti hip-hop, Egy-két-há, Zsolti a béka (hogy csak párat említsünk) tökéletes precizitással voltak képesek egy különleges és maradandó együttest fenntartani több mint egy évtizeden keresztül.

A most tizenöt éves születésnapjukat ünneplő Belgát utálni vagy imádni lehet, középút nincs, stílusuk erős gyomorsavat igényel, de aki feldolgozta és megértette a Belga lényegét, gondolkodás nélkül folytatja az Egy-két-hát, pontosan tudja, hogy 2001 a jogsi éve, mikor volt a Dózsa György féle parasztfelkelés és persze a béka meg Zsolti.

Mi a véleményetek az Alfa fesztiválról, hogy tetszik nektek?
Mivel anno itt a PAFE-t tartották évekig, majd átköltöztették Szántódra, egészen friss dologról van szó. Egy vadonatúj fesztiválról beszélünk, de mi sokat még nem láttunk belőle a backstagen kívül.

Fesztiválokon mit szerettek jobban, a fellépést, vagy az utána lévő bulit?
Pont ilyen sorendben. Most például igen sűrű volt a programunk, tegnapelőtt és tegnap is felléptünk, ma este pedig az Alfán. Visszatérve, egyértelműen a koncertezést élvezzük jobban, utána pedig együtt maradunk a backstageben, esetleg ha fellép egy jó DJ vagy előadó, akit szeretünk, meghallgatjuk. Ilyenkor a barátainkkal mókázunk, az este végére pedig már teljesen mindegy, hova megyünk, nem ez számít, hanem a társaság és hogy jó érezzük magunkat.

Az emberek felismernek titeket az utcán?
Nem jellemző, ha pedig fel is ismernek, akkor sem rohannak oda hozzánk őrjöngve. Nemrég történt meg, hogy a metrón bámult ránk egy alak, majd megosztotta velünk, hogy a Kémia a kedvenc száma tőlünk. A szórakozóhelyeken esélyesebb, hogy megszólítanak minket, de nem gyakori ez a szituáció.


 

 

Szólj hozzá!


60 millióért kelt el Prince ikonikus sárga gitárja

60 millióért kelt el Prince ikonikus sárga gitárja

A rajongóknak lehetősége volt egy aukció keretein belül megvásárolni a zenész értéktárgyait. Az eseményre New Yorkban, a Hard Rock Caféban...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

BFZ à la carte!

Hasznos újdonsággal jelentkezik a Fesztiválzenekar: idén először a bérletek és szólójegyek mellett a közönség Szabad bérletet is vásárolhat Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2018–19-es szezonjára. BFZ à la carte, vagyis magunk válogathatjuk össze, milyen koncertek szerepeljenek bérletünkben.

Fekete István (ex-Carbonfools) akusztik lesz a TRIP teraszon

Fekete István, a Carbonfools és a V.U.K. egykori gitárosa Kartonpapír Bolyongó című lemezét mutatja be egy szál akusztikus gitárra és énekre hangszerelve.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek