Után(+5)lövés: a Belga lement az Alfára

2013. július 29.  ·   Fesztivál   ·  Richolm Orsolya

Az egy hete zajlott Alfa fesztiválon egy villáminterjú erejéig pár szót váltottunk az együttessel. Jelen levők: Bauxit meg még5lövés

Után(+5)lövés: a Belga lement az Alfára

 „Zsíros-deszkások - Szevasztok!
Kempingbringások - Szevasztok!
Meg a lemezlovász..a házban!”

Az 1998-ban alakult magyar zenekar egyedi stílusával, szókimondó szövegeivel egy komplett generációt kísért el az egyetem végéig. Kultikussá vált számaik, mint a Mit parodizálsz?, Nemzeti hip-hop, Egy-két-há, Zsolti a béka (hogy csak párat említsünk) tökéletes precizitással voltak képesek egy különleges és maradandó együttest fenntartani több mint egy évtizeden keresztül.

A most tizenöt éves születésnapjukat ünneplő Belgát utálni vagy imádni lehet, középút nincs, stílusuk erős gyomorsavat igényel, de aki feldolgozta és megértette a Belga lényegét, gondolkodás nélkül folytatja az Egy-két-hát, pontosan tudja, hogy 2001 a jogsi éve, mikor volt a Dózsa György féle parasztfelkelés és persze a béka meg Zsolti.

Mi a véleményetek az Alfa fesztiválról, hogy tetszik nektek?
Mivel anno itt a PAFE-t tartották évekig, majd átköltöztették Szántódra, egészen friss dologról van szó. Egy vadonatúj fesztiválról beszélünk, de mi sokat még nem láttunk belőle a backstagen kívül.

Fesztiválokon mit szerettek jobban, a fellépést, vagy az utána lévő bulit?
Pont ilyen sorendben. Most például igen sűrű volt a programunk, tegnapelőtt és tegnap is felléptünk, ma este pedig az Alfán. Visszatérve, egyértelműen a koncertezést élvezzük jobban, utána pedig együtt maradunk a backstageben, esetleg ha fellép egy jó DJ vagy előadó, akit szeretünk, meghallgatjuk. Ilyenkor a barátainkkal mókázunk, az este végére pedig már teljesen mindegy, hova megyünk, nem ez számít, hanem a társaság és hogy jó érezzük magunkat.

Az emberek felismernek titeket az utcán?
Nem jellemző, ha pedig fel is ismernek, akkor sem rohannak oda hozzánk őrjöngve. Nemrég történt meg, hogy a metrón bámult ránk egy alak, majd megosztotta velünk, hogy a Kémia a kedvenc száma tőlünk. A szórakozóhelyeken esélyesebb, hogy megszólítanak minket, de nem gyakori ez a szituáció.


 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek