Utánlövés: Véletlen Kaukázus

2013. július 29.  ·   Fesztivál   ·  Richolm Orsolya

Az Alfa fesztivál a szépséghibáin túl jóleső meglepetésekkel tudott szolgálni, így a 200 Ft-os diákbarát hosszúlépés mellett, a véletlennek köszönhetően a nagyszínpad mögött sikerült egy kellemes beszélgetés erejéig leülnünk a nemrég újraalakult Kaukázus énekesével, Kardos-Horváth Jánossal.

Utánlövés: Véletlen Kaukázus

Az együttes feloszlása előtt 2010-ben adott utoljára koncertet. Az őszi hónapokban visszatérésüket új albummal és az elmúlt 10 évet átfogó biográfiai kiadvánnyal fogják megünnepelni. Idén nyáron szinte minden fesztiválon fellépnek, így az igazi Kaukázus rajongók végigkísérhetik őket az egész országon át. Sokak bánatára az Alfa fesztiválon nem játszották a már jól ismert Szalai Évát, és a ráadás is elmaradt, de az egy órás koncert hangulata kárpótolta a jelenlévők bánatát.

Az eredetileg Punnany Massiffal tervezett interjú Kardos-Horváth Jánossal végződött, aki beinvitált minket kabinjába, majd felszabadult hangulatban adott mikro interjút a pécsi zenekar helyett.

Mivel a Punnany Massifra szabtuk a kérdéseinket, a „Mennyire érzitek magatokat Pécs szimbólumának?” kártyát most nem tudjuk kijátszani...
Tényleg nem vagyok pécsi, de ez a kérdés felveti bennem azt a gondolatot, hogy miért a Budapest-Pécs autópálya kiépítésére fókuszáltak, amikor a Szeged-Debrecen táv között nincs is útszakasz.  Zenészként sokat utazom, így nagyban megkönnyíteni a fellépésekre való eljutást, ha nem kéne fölösleges kerülőkkel eljutnom úti célomig.

Érzel bármi különbséget a volt PAFE és az idén megrendezett Alfa fesztivál között?
Szerintem lényegében ugyanaz a kettő. Mivel a backstagen kívül nemigen jártam kint, a kemping területét csak felszínesen láttam. Nem tudnék semmi drasztikus különbséget felmutatni a két fesztivál között.

Az Alfán egy-egy dal erejéig együttműködtél két ismert énekesnővel. Élvezted a munkát?
Persze, Bocskor Bíborka (Magashegyi Underground) és Pásztor Anna (Anna and the Barbies) remek társaság volt a munkában, kellemes körülmények között tudtunk együttdolgozni. Élveztem az társaságukat, ideális partnerek voltak. A közeljövőben szívesen készítenék számot Odettel és a Kozmosszal, ha pedig úgy hozná az élet, boldogan együttműködnék Rihannával is...

Mostanában egyre divatosabb az utcazenélés. Te hogyan állsz hozzá?
A legjobb iskola az utca. Ilyenkor csak magára hagyatkozik az előadó, a folytonos kontaktus a járókelőkkel rákényszeríti, hogy az igényeik szerint változtasson repertoárján. Nem mondok újat, ha azt állítom, az utcazenélésből nem lehet megélni. Sajnos ez a fajta megnyilvánulási forma nem kifizetődő, inkább hobbinak tartanám, mint hivatásnak. 


 

 

Szólj hozzá!


Benéztünk a Zártosztályra

Benéztünk a Zártosztályra

Igaz, ez a koncert még a Sziget előtt volt, tehát bizony kissé megkésett ez a beszámoló (fesztiválok országszerte, meg még munka is, nehéz ügy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Mindenki lenyugodhat: mégis lesz Eurovízió jövőre

Netta Barzilai májusi eurovíziós győzelmével Izrael megszerezte a 2019-es dalverseny rendezésének jogát, de azóta többször megkérdőjeleződött az ország házigazda szerepe, előbb Jeruzsálem helyszínként való meghatározása, majd pénzügyi viták miatt.

Lecsap a Kalapács a Halász-Rock Fesztiválra

Augusztus 19-én - tehát most vasárnap - Halászteleken kerül megrendezésre a Halász-Rock Fesztivál. Az ingyenes, családi nappal összekapcsolt rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő szórakozási lehetőségeket, délután 2-től pedig koncertekkel várják a látogatókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek