Utánlövés: Véletlen Kaukázus

2013. július 29.  ·   Fesztivál   ·  Richolm Orsolya

Az Alfa fesztivál a szépséghibáin túl jóleső meglepetésekkel tudott szolgálni, így a 200 Ft-os diákbarát hosszúlépés mellett, a véletlennek köszönhetően a nagyszínpad mögött sikerült egy kellemes beszélgetés erejéig leülnünk a nemrég újraalakult Kaukázus énekesével, Kardos-Horváth Jánossal.

Utánlövés: Véletlen Kaukázus

Az együttes feloszlása előtt 2010-ben adott utoljára koncertet. Az őszi hónapokban visszatérésüket új albummal és az elmúlt 10 évet átfogó biográfiai kiadvánnyal fogják megünnepelni. Idén nyáron szinte minden fesztiválon fellépnek, így az igazi Kaukázus rajongók végigkísérhetik őket az egész országon át. Sokak bánatára az Alfa fesztiválon nem játszották a már jól ismert Szalai Évát, és a ráadás is elmaradt, de az egy órás koncert hangulata kárpótolta a jelenlévők bánatát.

Az eredetileg Punnany Massiffal tervezett interjú Kardos-Horváth Jánossal végződött, aki beinvitált minket kabinjába, majd felszabadult hangulatban adott mikro interjút a pécsi zenekar helyett.

Mivel a Punnany Massifra szabtuk a kérdéseinket, a „Mennyire érzitek magatokat Pécs szimbólumának?” kártyát most nem tudjuk kijátszani...
Tényleg nem vagyok pécsi, de ez a kérdés felveti bennem azt a gondolatot, hogy miért a Budapest-Pécs autópálya kiépítésére fókuszáltak, amikor a Szeged-Debrecen táv között nincs is útszakasz.  Zenészként sokat utazom, így nagyban megkönnyíteni a fellépésekre való eljutást, ha nem kéne fölösleges kerülőkkel eljutnom úti célomig.

Érzel bármi különbséget a volt PAFE és az idén megrendezett Alfa fesztivál között?
Szerintem lényegében ugyanaz a kettő. Mivel a backstagen kívül nemigen jártam kint, a kemping területét csak felszínesen láttam. Nem tudnék semmi drasztikus különbséget felmutatni a két fesztivál között.

Az Alfán egy-egy dal erejéig együttműködtél két ismert énekesnővel. Élvezted a munkát?
Persze, Bocskor Bíborka (Magashegyi Underground) és Pásztor Anna (Anna and the Barbies) remek társaság volt a munkában, kellemes körülmények között tudtunk együttdolgozni. Élveztem az társaságukat, ideális partnerek voltak. A közeljövőben szívesen készítenék számot Odettel és a Kozmosszal, ha pedig úgy hozná az élet, boldogan együttműködnék Rihannával is...

Mostanában egyre divatosabb az utcazenélés. Te hogyan állsz hozzá?
A legjobb iskola az utca. Ilyenkor csak magára hagyatkozik az előadó, a folytonos kontaktus a járókelőkkel rákényszeríti, hogy az igényeik szerint változtasson repertoárján. Nem mondok újat, ha azt állítom, az utcazenélésből nem lehet megélni. Sajnos ez a fajta megnyilvánulási forma nem kifizetődő, inkább hobbinak tartanám, mint hivatásnak. 


 

 

Szólj hozzá!


25 évnyi hangoskodás után végleg elnémul a zenei tévécsatorna

25 évnyi hangoskodás után végleg elnémul a zenei...

Megint egy zenei csatornával lesz kevesebb a palettán, ugyanis az egykor szebb napokat is megélt VIVA TV év végén lehúzza a rolót - adta hírül a HVG.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fültől fülig kaszabolás - Chelsea Grin lemezbemutató koncert a Dürer Kertben!

A Salt Lake City-ből származó deathcore csapat legújabb albuma Eternal Nightmare címmel július 13-án jelenik majd meg, mellyel idén ősszel turnéra indulnak. Hozzánk október 4-én látogatnak el, a koncertnek a Dürer Kert ad majd otthont.

Decemberben jön a gyerekek kedvenc meséjének zenés változata, a Masha és a Medve

Év végén érkezik gyermek kedvenc medvéje, akivel érdemes lesz találkozni. A Masha és a Medve állathősére nem kell nyomkövetőt rakni, pontosan tudjuk, hol fog felbukkanni. Elsőként december 28-án 14 órakor, majd még aznap 17.30-kor találkozhatunk vele a MOMKult-ban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek