Van mááásik: Matteo Bocelli is Magyarországra jön

2024/02/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Egy napra két Bocelli is jut: reggel közöltük, hogy az édesapa duplázik az MVM Dome-ban (cikk alant), most azt a hírt kaptuk, hogy Andrea Bocelli fia, Matteo első koncertjét adja Magyarországon: a zalai Örvényesvölgy Fesztiválon.

Fotó: Örvényesvölgy Fesztivál

A világhírű tenor, Andrea Bocelli fia, a sikeres és tehetséges Matteo Bocelli első magyarországi koncertjét, a zalai fesztivál erdei hátterű színpadán adja 2024. június 29-én, szombaton este, szimfonikus zenekarral. Az Örvényesvölgy Fesztivált, 2024. június 28-30. között tartják három napon át Zalacsányban.

A 25 éves énekes/dalszerző a világ legnagyobb presztízsű koncerthelyszínein lépett már fel, szerepelt többek között a New York-i Madison Square Gardenben, a Sydney-i és Dubai Operaházakban, sőt a Fehér Házban is énekelt. Matteo a világsztár Andrea Bocelli fiaként kivételes zenei oktatásban részesült és gyakran lép fel az édesapjával is. Tehetsége a Capitol Records-nál 2023-ban kiadott szólóalbumában is megmutatkozik.

Fotó: Daniele Venturelli / Getty Images

Hatévesen kezdett zongorázni, és 18 évesen lépett először színpadra: Verdit énekelt a római Colosseumban. 2018-ban édesapjával kiadták a „Fall on Me” című érzelmes duettet a szülő és gyermek kapcsolatról. A dal a „Diótörő és a Négy Birodalom” címet viselő Disney-film egyik betétdala lett és mára több mint 400 millió letöltést ért el világszerte.

Matteo kamaszkorában fordult a modern pop irányába, leginkább az akkor feltörekvő énekes-dalszerző, Ed Sheeran fogta meg. 2023-ban már együtt dolgoztak Matteo első nagylemezén. Ed Sheeran számára írta a "Chasing Stars" című, elsöprő balladáját, amelyben egy apa-fia kapcsolaton keresztül mutatják be önmagunk vállalásának fontosságát.

Különös jelentősége van számunkra ennek a koncertnek, közel 2 éve dolgozunk a megvalósításon. Matteo menedzsmentje a világ legnevesebb előadóit képviseli, csak az M betűnél olyan sztárok szerepelnek náluk, mint Madonna, McCartney, Minaj vagy Miley. Meglepett bennünket az az érdeklődés és nyitottság, amivel fogadták megkeresésünket még 2022-ben. Volt viszonyítási alapunk, hiszen egy-egy fesztivál programjának szervezése során több esetben vettük fel a kapcsolatot „elérhetetlen”, arénákat megtöltő világsztárokkal, és sok esetben rövid úton zárták le a kommunikációt velünk. Valószínűleg megfoghatta Matteot és csapatát a helyszín varázsa, ez a természetes aréna bármelyik nagyvárosi koncertteremmel vetekedni tud, és a maga egyszerű őszintéségében nagyszerű” – mesélte Badacsonyi Tamás, a fesztivál igazgatója.

A fesztivál helyszíne egy 20 hektáros családi birtok a zalai dombok között, lenyűgöző természeti környezetben.

„A színpadok létrehozásához az inspirációt egy 2010-es koncertélményünk adta. A toszkán dombok között Lajaticoban Andrea Bocelli és barátai egy egyedi atmoszférájú színpadot építettek. A helyszínt szántóföldek veszik körbe, környezetében semmilyen épített infrastruktúra nincs, csak a természet és csend. Meghatározó élmény volt a szabad ég alatt a „semmi közepén” világsztárokat hallani. Mindez erős ösztökélést adott. Azt gondoltuk, hogy ha ez lehetséges Toscanában, akkor lehet akár egy zalai kisfalu erdőszélén is” – mondta a fesztiváligazgató. Így indult el az Örvényesvölgy Fesztivál, azóta pedig a „kertben” már megfordult pár világsztár, többek között a többszörös Grammy-díjas Al di Meola, Candy Dulfer vagy a Gipsy Kings is.

„Az első magyarországi koncerten különös kihívás elé állítottuk magunkat Matteo csapatával. A világ nagyszínpadain jelenleg egy 4 fős zenekarral koncertezik, a magyar koncerten viszont úgy döntöttünk, hogy szimfonikus zenekarral fog fellépni. Szakmailag ez egy különösen szép feladat, mindemellett, szabadtéren elképesztő kihívás. De így lesz ez a koncert a világturné sorában is különleges és egyedi!” – tette hozzá.

Az énekes januárban bejelentett európai koncertjei néhány nap alatt teltházasak lettek. A várható nagy hazai érdeklődés miatt az Örvényesvölgy Fesztivál már februárban elindítja a napijegyek értékesítését is, most még kedvezményes, elővételi áron. Újdonság 2024-ben, hogy a normál jegyeikhez képest jelentős kedvezménnyel kínálják a 65 év feletti nyugdíjas és 25 év alatti diákjegyeket. 12 év alatt pedig továbbra is ingyenesen várják felnőtt kísérővel a gyerekeket.

 

Morris Madrone a zalai dombok között – Örvényesvölgy 2024

 

Andrea Bocelli duplázik az MVM Dome-ban

 

 

Örvényesvölgy fesztivál, Zala, Matteo Bocelli

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek