Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

2024/04/16  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.

A Bánkitó Fesztivál is költözik idén

A tó körül azért minden marad a régi (Bánkitó... ééérted...), csak a Tábornak intenek búcsút, és egy tágasabb helyszín felé veszik az irányt.

“Tudjuk, hogy közel állt a szívetekhez a Tábor (nekünk is). Megvoltak már ott a bejáratott spotok és rengeteg szép emlék (nekünk is). De most rajtunk kívül álló körülmények miatt költöznünk kell (nektek is). Amikor eldöntöttük, hogy a tudathasadás lesz az idei fesztivál témája, még nem tudtuk, hogy biztosan el kell hagynunk a Tábort, pedig ennek a változásnak a feldolgozása is szépen beleillik a tematikába. Az új helyszínen egyszerre fedezünk fel eddig ismeretlen világokat és térünk vissza a gyökereinkhez. Ez a régi vasúti terület (az ős-ősbánkosok már járhattak itt), sokkal közelebb a tóhoz, így véget érnek a hosszú séták a sötétben, és a dombmászások is” – üzenték a szervezők.

A terület elég nagy ahhoz, hogy minden, ami eddig a Táborban volt, teret kapjon, sőt: a szervezők létrehozták a Sátoralja-új-hely kempinget is, ahol a klasszikus saját sátrakban való kempingezés mellett kétféle, előre felállított szállásból is választhatnak a fesztiválozók. Bővebb infó és jegyek április 18. csütörtök déltől lesznek elérhetők a fesztivál weboldalán és social media csatornáin. 

Az Auróra a régi bánki vasútállomást veszi be, mely napközben tökéletes helyszín alkotói workshopokhoz, éjszaka pedig élőzenei házibulivá változik. Nem messze innen, a fák ölelésében helyezkedik el a fesztivál legújabb zenei helyszíne, a Zene Háza színpad, ahol kora estétől hajnalig nagy kedvencek és feltörekvő zenészek intim, természetközeli környezetben lesznek hallhatók.

Ha valaki megszomjazik, megéhezik, vagy csak kicsit kiszakadna a buliból, tágas kiülős kocsma hangulat várja italpultokkal és változatos ételekkel.

Az új helyszín legizgalmasabb épülete az Átrakodó: ennek a hosszú épületnek a boltívekkel összekötött tereiben olyan művészeti projektek valósulnak meg, melyek mindegyike sajátos, új világba emeli az áthaladókat, hogy végül az elmaradhatatlan KERET-hez érkezzenek. Mert a KERET Ház nem vész el, csak átalakul. A megszokott bungit az Átrakodó betonfalai váltják, a zenei világ kiszélesedik. 

A fesztivál helyszíneiről részletesen itt olvashatsz.

 

A Bëlga tíz év után tér vissza a stégre – elkezdte a névsorolvasást a Bánkitó Fesztivál

 

Ilyen ez a Szeláví: költözködik kedvenc kisfesztiválunk – és így már nem is olyan kicsi!

 

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

 

Bánkitó Fesztivál, költözés

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek