Világsztárok és legendák Fonyódon: Retro Balaton Fesztivál

2015. május 06.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Július 17-18-án visszautazhatunk egy kicsit az időben egészen a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évekig, amikor a strandon a nyaralók még magnókazettákon hallgatták a zenéket, amikor dübörgött a fonyódi Gyöngyhalász, amikor a Balatonon csodáltuk az NSZK-ból érkező autócsodákat.

Világsztárok és legendák Fonyódon: Retro Balaton Fesztivál

Mikor még forgott a diszkógömb, és fénye meg-megtört a lötyögő nejloninges ifjúság gallérjának csücskén, amikor még javában tombolt az a bizonyos hetvenesévek, amikor még a fiúk és a lányok frizurája, nemre való tekintet nélkül, elsősorban egy megtermett mikrofonra emlékeztetett, nos, akkor élte fénykorát a Boney M. nevű formáció, mely most Magyarországra, a Balatonra, Fonyódra látogat, hogy a hazai diszkófanokat is ifjúságukba révessze egy estére.

A Boney M együttes a mai napig a popzene egyik legnépszerűbb formációja, az eurodisco egyik legnagyobb sztárja, számaikat szinte mindenki ismeri.Nemcsak Európában, hanem az ázsiai, afrikai és arab országokban is nagy népszerűségnek örvendett. Sheyla Bonnick a Boney M zenekar legelső formációjának tagja volt 1975-ben. 1994-től 2003-ig az egykori tag és barátnő, Maizie Williams Boney M-formációjában énekelt, majd saját csapatával Sounds Of Boney M néven járja a világot.

A balatoni nyár legújabb kétnapos fesztiválján a Sheyla Bonnick Sounds of Boney M. feat Star Jam Seession formációja mellett a ’80-as,’90-es évek legnagyobb hazai sztárjai látogatnak a Balaton partjára. Élő koncertet ad az R-GO, akik a csikidam stílusnak nevezett dalaikkal – melyek a latin-amerikai muzsika és a rock stílusjegyeit viselik magukon – a 80-as években gyorsan sikeressé váltak a fiatalok körében és azóta is nagy népszerűségnek örvendenek. Fonyódra látogat és visszarepít a retro időszakába Soltész Rezső a táncdalfesztiválok sztárja, Szűcs Judith a ’70-es, ’80-as évek diszkó királynője, az UFO együttes és Betty Love akik nélkül elképzelhetetlen volt bármely házibuli. A napfényes Itáliába repít a dal szárnyain egyenesen Palermóból Erox Martini, Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar pedig a rock’n roll világába kalauzolja el azokat, akik úgy döntenek, hogy jegyet váltanak a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek világába.


 

 

Szólj hozzá!


Belogolt a SZIN-re a Clean Bandit

Belogolt a SZIN-re a Clean Bandit

Bejelentette első fellépőit a Szegedi Ifjúsági Napok: a Tisza-parton lép fel jövőre az újlemezes Clean Bandit.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Öt év után visszavonul a Budapest Voices

Az eddigi legsikeresebb a capella formáció a Budapest Voices 5 évnyi alkotómunka és koncertözön után, januári dupla bulijukat követően saját döntés alapján határozatlan időre elcsendesül. A miértre egy Facebook posztban adták meg a választ.

Sting bejelentette: pályafutása legnagyobb slágereivel visszatér Budapestre júliusban!

Sting menedzsmentje ma bejelentette hogy Sting: My Songs elnevezésű turnéjak eretében Budapesten is koncertet ad.. A néhány különleges fesztiválfellépésből és önálló koncertekből álló sorozat magyarországi epizódja 2019. július 2-án lesz az Arénában.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek