Világsztárok és legendák Fonyódon: Retro Balaton Fesztivál

2015/05/06  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Július 17-18-án visszautazhatunk egy kicsit az időben egészen a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évekig, amikor a strandon a nyaralók még magnókazettákon hallgatták a zenéket, amikor dübörgött a fonyódi Gyöngyhalász, amikor a Balatonon csodáltuk az NSZK-ból érkező autócsodákat.

Világsztárok és legendák Fonyódon: Retro Balaton Fesztivál

Mikor még forgott a diszkógömb, és fénye meg-megtört a lötyögő nejloninges ifjúság gallérjának csücskén, amikor még javában tombolt az a bizonyos hetvenesévek, amikor még a fiúk és a lányok frizurája, nemre való tekintet nélkül, elsősorban egy megtermett mikrofonra emlékeztetett, nos, akkor élte fénykorát a Boney M. nevű formáció, mely most Magyarországra, a Balatonra, Fonyódra látogat, hogy a hazai diszkófanokat is ifjúságukba révessze egy estére.

A Boney M együttes a mai napig a popzene egyik legnépszerűbb formációja, az eurodisco egyik legnagyobb sztárja, számaikat szinte mindenki ismeri.Nemcsak Európában, hanem az ázsiai, afrikai és arab országokban is nagy népszerűségnek örvendett. Sheyla Bonnick a Boney M zenekar legelső formációjának tagja volt 1975-ben. 1994-től 2003-ig az egykori tag és barátnő, Maizie Williams Boney M-formációjában énekelt, majd saját csapatával Sounds Of Boney M néven járja a világot.

A balatoni nyár legújabb kétnapos fesztiválján a Sheyla Bonnick Sounds of Boney M. feat Star Jam Seession formációja mellett a ’80-as,’90-es évek legnagyobb hazai sztárjai látogatnak a Balaton partjára. Élő koncertet ad az R-GO, akik a csikidam stílusnak nevezett dalaikkal – melyek a latin-amerikai muzsika és a rock stílusjegyeit viselik magukon – a 80-as években gyorsan sikeressé váltak a fiatalok körében és azóta is nagy népszerűségnek örvendenek. Fonyódra látogat és visszarepít a retro időszakába Soltész Rezső a táncdalfesztiválok sztárja, Szűcs Judith a ’70-es, ’80-as évek diszkó királynője, az UFO együttes és Betty Love akik nélkül elképzelhetetlen volt bármely házibuli. A napfényes Itáliába repít a dal szárnyain egyenesen Palermóból Erox Martini, Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar pedig a rock’n roll világába kalauzolja el azokat, akik úgy döntenek, hogy jegyet váltanak a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek világába.


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek