Világzenei kísérők a pálinka mellé: Bohemian, Kerekes, Besh o droM

2013/09/24  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Idén a Karib-térség nemzeti italát mutatja be a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, amelyhez világzenei csemegék társulnak, két színpadon, október 3-6-ig a Várban.

Világzenei kísérők a pálinka mellé: Bohemian, Kerekes, Besh o droM

Akárcsak a legnagyobb szeszfőző mesterek, számos zenész is azt vallja, olykor az egymásnak teljesen ellentmondó elemekből lehet igazán egyedit alkotni. Ez lehetne akár a fesztivál zenei programjának mottója is, hiszen olyan vegyítés történik majd a színpadon, amelyre ilyen dózisban ritkán akad példa.

A csütörtöki napot Szabó Balázs Bandája nyitja. A frontember elmondása szerint a zenekar amolyan „csontok között kifolyt” muzsikát játszik, amely leginkább „funky népzenének” vagy „bluesos folk rocknak” nevezhető. A bandát egy nem mindennapi páros váltja. A jazz világából érkező Fábián Juli és az elektronikus hangzással kísérletező Palásti Kovács Zoltán, Zoohacker 2011 óta kápráztatja el a közönséget sajátos stílusával. A Juli Zoo nevet viselő formáció Like a child című számával vált széles körben ismertté, amellyel 2012-es hazai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe is bejutott.

A Pálinkafesztivál pénteki és szombati napján tiszteletét teszi a Bohemian Betyars, a Kerekes Band, a Zombori, a RomUngro Fiúk és a Gypo Circus. Sok más fesztivállal ellentétben, itt a záró nap is tartogat zenei izgalmakat. Színpadra lép a Galileo, majd a Cimbaliband jóvoltából lehetőség nyílik a cimbalom rock’n’roll megismerésére, az utolsó koccintások mellé pedig a Besh o Drom dallamai társulnak.

A Magna dala nem lesz ott... csak a pálinka.

A boldogság koccintással terjed – mondják a szervezők. S hogy mindezt a gyakorlatban is szemléltessék, minden este 20.00 órától a színpad környékére várják azokat a látogatókat, akik részt szeretnének venni a koccintásláncban. A pódiumról induló izgalmas, kapcsolatteremtő és közösségépítő játék célja az, hogy a koccintás minél több emberhez eljusson.

Részletes nagyszínpad program:

Október 3. Csütörtök
18.00: Szabó Balázs bandája
20.00: Juli Zoo

Október 4. Péntek
18.00: Bohemian Betyars
20.00: Kerekes Band

Október 5. Szombat
16.00: Zombori
18.00: RomUngro Fiúk
20.00: Gypo Circus

Október 6. Vasárnap
16.00: Galileo
18.00: Cimbaliband
20.00: Besh o droM


Képtár

  • Világzenei kísérők a pálinka mellé: Bohemian, Kerekes, Besh o droM kép 19502
  • Világzenei kísérők a pálinka mellé: Bohemian, Kerekes, Besh o droM kép 19503
  • Világzenei kísérők a pálinka mellé: Bohemian, Kerekes, Besh o droM kép 19504
  • Világzenei kísérők a pálinka mellé: Bohemian, Kerekes, Besh o droM kép 19505
 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek