Vízikarnevállal zárul a folklórfesztivál Ráckevén

2016/08/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ráckeve legjelentősebb fesztiválja a Summerfest, amely mára méltán a régió legnépszerűbb és legnagyobb szabású nyári kulturális rendezvénye.

Vízikarnevállal zárul a folklórfesztivál Ráckevén

A fesztivál Kis-Dunai Népzenei és Néptánctalálkozó elnevezéssel indult 1987-ben és nőtte ki magát egy nemzetközi folklór fesztivállá. A fesztivál három településen - Ráckeve, Tököl, Százhalombatta - zajlik azonos időszakban.

A néhány éve már húsz éves jubileumát ünneplő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, Ráckeve és a Kis - Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása, népszerűsítése és terjesztése a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek valamint a Ráckevén működő a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkción keresztül.

Minden évben gazdag programkínálattal találkozhatunk: színházi előadás, koncertek és humor, gyermekszínház és az elmaradhatatlan táncpanoráma előadások a Művelődési Központ szabadtéri színpadán kerülnek bemutatásra. Augusztus 16-tól 19-ig esténként a "Táncpanoráma" műsorában 4-5 külföldi együttes mutatkozik be, majd augusztus 20-án a fesztiválon résztvevő néptáncegyüttesek felvonulása és fergeteges gálaműsora zárja az eseménysorozatot. A rendezvény minőségi elismerése, hogy a CIOFF (Folklórfesztiválok Nemzetközi Szövetsége) védjegye alá tartozik. A fesztivál ráckevei programjait az Ács Károly Művelődési Központ szervezi, a Tourinform Iroda segít a rendezvények propagálásában, a jegyek értékesítésében.

A fesztivál kísérő rendezvényei: képzőművészeti kiállítás, szabadtéri színházi előadások, koncertek, ökumenikus istentisztelet, népművészeti kirakodó vásár és kézműves foglalkozás. Ráckevei specialitás az augusztus 19-i Vízikarnevál, ahol feldíszített, kivilágított csónakok, vízi járművek tarkítják a festői szépségű Kis-Dunát. A Karnevál egyben verseny is, a zsűri értékes ajándékokkal jutalmazza az ötletesen átalakított, feldíszített vízi járműveket. A Karnevál vízparti bállal zárul.

Fellépők a csatolt fotón!


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek