Woodstonbury, avagy szigetszüzességünk elvesztése

2023/08/12  ·   Fesztivál   ·  Lenti Barnabás

Első alkalommal jártunk a Szigeten, kíváncsiak voltunk a hangulatra, meg arra, mitől vannak annyian és annyira oda érte. Semmiképp sem akartunk a nagyszínpad előtt leragadni, inkább úgy döntöttünk hogy körbemegyünk, és amibe csak lehet, belepillantunk.

Woodstonbury, avagy szigetszűzességünk elvesztése

Így is tettünk, már a fesztivál területén ebédeltünk. Az árak miatt persze kár volt, de ezt úgyis tudja mindenki. A kaja egyébként finom volt. Ezek után elmentünk a Music Box színpad felé, ahol az első betervezett programunk a Margaret Island akusztik koncert volt. Fűben ülős, éneklős Woodstock-hangulat, amit persze némileg megzavart a szemben lévő színpad elektronikus zenéje (tudom, tudom, egy fesztiválon ezt is meg kell szokni).

A koncert után belevetettük magunkat a forgatagba, és körüljártuk az egész területet. Belefutottunk óriás bábokba, pantomimbe és élő szobrokba, de a Cirque de Sziget előadásába is belenéztünk.

Az, hogy a Sziget első napja volt és hogy még nem a legnagyobb sztárok léptek fel, a közönség soraiban is érezhető volt. Sam Fender koncertjére csak félig telt meg a terület, de a Florence and the Machine sem vonzott sokkal több embert. Ettől függetlenül a koncertek jók voltak, bár Florence nekem egyáltalán nem fesztivál hangulatú. Sokkal inkább tudom elképzelni egy Royal Albert Hallban, egy Müpában, esetleg egy Papp Lászlóban. Persze, a közönség azért szerette, főleg, amikor Florence lement közéjük. A koncertek alatt néhány zászló is felbukkant a közönség sorai közül, ami bennem a legendás Glastonbury fesztivál hangulatát idézte.

Sötétedés után sokkal hangulatosabb minden. Bár nem volt teltház, így is rengeteg ember mászkált, szebbnél szebb lányok és fiúk jobbnál jobb szettekben. Békében és szabadon. A nap fő üzeneteként ez jött le. Főleg Malakhov ukrán cirkuszi artista nagyszínpadi bemutatójából, ami sajnos alog néhány embert érdekelt. A koncertek után megnéztük a fényfestéseket és benéztünk néhány kisebb bulihelyszínre.

Összességében tehát a fesztivál idén is beváltja fő üzenetét: The Island of Freedom. Jó szórakozást mindenkinek a következő napokra!

***

Pénteken megérkezett a 10 milliomodik Sziget látogató

A kezdetektől számított 10 milliomodik látogató pénteken dél körül lépett be a Szabadság Szigetére. Mint elmondta, hamarabb tervezte az érkezést, de a késés okán most egy örökbérlet boldog tulajdonosa lett.

Szerencsésen késett az eredeti terveihez képest Veronika, aki délelőtt 11-körül szeretett volna kiérni a Szigetre, így azonban dél körül jutott ki a fesztiválra, ahol a bejáratnál a már várták a kezdetektől számított 10 milliomodik Sziget látogatót. Veronika az Imagine Dragons koncertjére volt kíváncsi és nagyon meglepte, hogy a pénztárban a szervezők fogadták a hírrel, hogy ő lett a nagyon várt Szitizen. Mint elmondta, bár idén csak a pénteki napot tervezte itt tölteni, a frissen kapott bérlet birtokában bizonyára visszajön még a héten.

Fotó: Sziget Official

Az első Szigeten még 43.000 látogatója volt a rendezvénynek és tavaly már több mint tízszeresére nőtt a 6 nap alatti látogatók száma. Érdekes egybeesés, hogy pont a 30 éves Szigetre érkezett meg a kezdetektől számított 10 milliomodik vizitor, ha úgy tetszik tehát, az elmúlt három évtizedben egy magyarországnyi látogatója volt már a Szabadság Szigetének.

Sziget 2023

 

 

Szólj hozzá!


Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri koncerthelyszínén

Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri...

Ha nyár – sőt, ha május és jó idő –, akkor jórészt ingyenes programokat kínál a Szabadtéri színpad a Zene Házában, egészen szeptember...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több kérdést is felvet, de le sem tudtam tenni. S ez sokat jelent :)

Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő ráckevei Duna-part Feszt 2024. július 4-6 között.
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...