Zamárdi képviselőtestülete kötelezővé tenné az oltási igazolványt a Balaton Soundon

2021/03/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ismét a 24.hu-ra hagyatkozunk, ők írták meg, hogy a zamárdi képviselő-testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől: az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tennék a rendezvényen.

Fotó: Balaton Sound

Ezzel van pár gond.

Egyrészt nem tudjuk, mikor lesz ilyenünk nekünk és miről fog szólni. Például, amikor a lengyelek közzé tették, hogy a határon nem fogadják el az EMA által nem jóváhagyott vakcinákat (jelen pillanatban ez a kínai és az orosz), akkor a magyar kormány azt közölte, hogy az oltásiban nem lesz megnevezve, mivel oltották a júzert. Nyilván, országon belül ennek nincs jelentősége. Tágabban, az Európai Unióban még a nyár előtt bevezethetik az új típusú koronavírus elleni védőoltás beadását tanúsító igazolványt. A digitális oltási igazolvánnyal szabadabban lehet majd utazni a közösségen belül. Kérdés, hogy noha az EU-tagok önállóan, nemzeti szinten vezetik majd be ezt az újítást, abban is önállóak-e, hogy mit vezetnek rá...

A másik, nagyon komoly kérdés, hogy a fesztiváljáró korosztály egyáltalán megkapja-e nyárig a koronavírus elleni vakcinát.

A harmadik gond a szervezői oldalon jelentkezik: ellenőrizniük kellene a jegyvásárlók szenzitív egészségügyi adatait. Noha adatvédelmi szempontból nem különbözik a futballstadionokba történő beléptetéstől vagy a szállodák, légitársaságok check-in folyamatától a szigetes beléptetés, a Sziget például két éve 30 millió forintos adatvédelmi bírságot kapott, mert a hatóság állásfoglalása szerint túl sok mindent tárolt a jegyvásárlókról. A Soundnak még többet kellene, mint amennyi miatt a Szigetet megvágták... (via 24.hu)

Miért érezzük úgy, hogy ez sem a fesztiválszervezők éve lesz...

Lefoglalták Zamárdiban a Balaton Sound helyszínét

 

Kötelezővé teheti-e az oltást egy fesztiválszervező?

 

A Nova Rock cáfolja, hogy oltási igazolást kérnek a fesztiválon

 

Ceruzával írjátok be – a főszervező szerint nem lesz idén Sziget

 

 

 

 

Balaton Sound, Zamárdi, képviselőtestület, oltási igazolvány

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek