Zamárdi képviselőtestülete kötelezővé tenné az oltási igazolványt a Balaton Soundon

2021/03/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ismét a 24.hu-ra hagyatkozunk, ők írták meg, hogy a zamárdi képviselő-testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől: az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tennék a rendezvényen.

Fotó: Balaton Sound

Ezzel van pár gond.

Egyrészt nem tudjuk, mikor lesz ilyenünk nekünk és miről fog szólni. Például, amikor a lengyelek közzé tették, hogy a határon nem fogadják el az EMA által nem jóváhagyott vakcinákat (jelen pillanatban ez a kínai és az orosz), akkor a magyar kormány azt közölte, hogy az oltásiban nem lesz megnevezve, mivel oltották a júzert. Nyilván, országon belül ennek nincs jelentősége. Tágabban, az Európai Unióban még a nyár előtt bevezethetik az új típusú koronavírus elleni védőoltás beadását tanúsító igazolványt. A digitális oltási igazolvánnyal szabadabban lehet majd utazni a közösségen belül. Kérdés, hogy noha az EU-tagok önállóan, nemzeti szinten vezetik majd be ezt az újítást, abban is önállóak-e, hogy mit vezetnek rá...

A másik, nagyon komoly kérdés, hogy a fesztiváljáró korosztály egyáltalán megkapja-e nyárig a koronavírus elleni vakcinát.

A harmadik gond a szervezői oldalon jelentkezik: ellenőrizniük kellene a jegyvásárlók szenzitív egészségügyi adatait. Noha adatvédelmi szempontból nem különbözik a futballstadionokba történő beléptetéstől vagy a szállodák, légitársaságok check-in folyamatától a szigetes beléptetés, a Sziget például két éve 30 millió forintos adatvédelmi bírságot kapott, mert a hatóság állásfoglalása szerint túl sok mindent tárolt a jegyvásárlókról. A Soundnak még többet kellene, mint amennyi miatt a Szigetet megvágták... (via 24.hu)

Miért érezzük úgy, hogy ez sem a fesztiválszervezők éve lesz...

Lefoglalták Zamárdiban a Balaton Sound helyszínét

 

Kötelezővé teheti-e az oltást egy fesztiválszervező?

 

A Nova Rock cáfolja, hogy oltási igazolást kérnek a fesztiválon

 

Ceruzával írjátok be – a főszervező szerint nem lesz idén Sziget

 

 

 

 

Balaton Sound, Zamárdi, képviselőtestület, oltási igazolvány

 

 

Szólj hozzá!


 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.
Új koncertek