A megátkozott ember – film készül Radics Béláról

2022/08/11  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

A drámaian korán meghalt magyar Jimi Hendrixről dokumentarista elemekkel gazdagított játékfilmet forgatnak – tudtuk meg a 24.hu interjújából, amelyet Klacsán Gábor rendező-társoperatőrrel készítettek.

Fotó: Magyar Hírlap/CWP

A RADICS – A megátkozott ember címmel készülő zenés életrajzi film a fiatalon, negyven évvel ezelőtt, harminchat éves korában elhunyt rocklegendáról szól.

A filmet októberben mutatják be, és Klacsán szerint  nem a mostanában divatos, Freddy Mercury, Elton John-szerű életrajzi filmekhez lesz hasonló, sokkal inkább a Mötley Crue-féle mozi hangulatát idézi fel.

„Radics megérdemel egy igazi nagyjátékfilmet, és ez egy arra nagyon hasonlító alkotás lesz, de kísérleti zenés, életrajzi dokumentumfilm is egyben. Elindultunk egy olyan műfaji irányba, amire eddig csak kísérletek születtek” – mondta el a lapnak a rendező.

Egy másik interjúban többet is elárul:

"A Szentesi Zöldi László alap-forgatókönyve, Bálint Csaba (Rockmúzeum) kutatásai alapján létrejött forgatókönyv gyerekkorától haláláig kíséri végig az életét, zenei pályafutását. Látjuk úttörő tehetségkutató versenyen, amelyet megnyert, követjük, ahogy megismeri azt az angolszász zenét a Shadowst, a Creamet, később Jimi Hendrixet, ezeket a zenéket a kezdeti időkben tűpontosan játszotta, mielőtt saját számokat írt. Bemutatjuk a stúdiómunkát, és négy koncertet – amelyen négy különböző együttesével, az Atlantisszal, a Sakk-Mattal, a Taurussal és a Tűzkerékkel játszott – reprodukálunk a filmben."

A filmben Alapi István gitározik majd. A kisfiú Radicsot Stépán-Kovács András játssza, a felnőtt Radics Rák Zoltán lesz, apja Trill Zsolt, anyja Zsurzs Kati. Som Lajost Király Attila személyesíti meg, Fenyvesi elvtárs bőrébe Bede-Fazekas Szabolcs bújik. De számos magyar zenész is felbukkan a filmben, például Vilmányi Gábor, Vörös István, Rudán Joe, Mátyás Attila, Hrutka Róbert, Tiszai Vivien és sokan mások.

A címadásról – az "Megátkozott ember" Radics egyik számának címe – ezt nyilatkozta a rendező:

"Átkozottul tehetséges volt, és átkozottul nem hagyták érvényesülni. Mintha egy átok húzta volna vissza őt, mondhatjuk így is. A hatalom vele birkózott, őt lehetetlenítette el, a többieket hagyta futni, vagyis támogatta és tűrte. Bélának a három Té-ből (támogatás, tűrés, tiltás) a harmadik jutott. Így zenélhetett a Piramis, a Hobo Blues Band, a Korál. A díszsorfal – amit képletesen szólva a zenészek állnak a készülő filmben Radics Béla két oldalán, filmszerepükkel is fejet hajtva – ennek a hősiességnek, hitelességnek és áldozatnak szól."

 

Megjelent vinylen az első magyar hardrock-koncert

 

Helló turiszt – városnéző busszal a magyar rock körül

Radics Béla, megátkozott ember, film, Klacsán Gábor

 

 

Szólj hozzá!


A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15....

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Lara maga az őserő

Tegnap este Budapesten, az MVM Dome-ban zárta világkörüli turnéját a csodálatos Lara Fabian.

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:
Új koncertek