Mamma Mia!

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

2022/11/28  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

A 2002-ben debütált ünnepi romantikus vígjátékban Grant a miniszterelnököt alakította, s az egyik jelenetben a Pointer Sisters Jump (For My Love) című dalára táncra kellett perdülnie.Az Igazából szerelem szereplői nemrég összeültek egy találkozóra a film 20. évfordulója alkalmából, és az Oscar-jelölt az egyik leghíresebb jelenetet "szerződéses guillotine"-nak és "gyötrelmesnek" nevezte. A People magazinnal megosztott előzetesben Hugh felidézte:

"Megláttam a forgatókönyvben, és azt gondoltam: hát, én ezt utálom...Egyáltalán nem volt kedvem táncolni, nemhogy próbálni".

Richard Curtis rendező így nyilatkozott:

"[Hugh] folyton nemet mondott! Azt hiszem, azt remélte, hogy megbetegszem vagy ilyesmi, és azt mondjuk majd, 'Ó, milyen kár, el kell hagynunk azt a táncos jelenetet'."

A rendező azt is elmondta, hogy a színész különösen mogorva volt a jelenet forgatásának napján, és állította, csak azért ment bele, mert "szerződéses kötelezettség" volt.

"Egy szerződéses guillotine, igen... Egyébként pedig kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom".

Azt is megosztotta, hogy valójában az ő ötlete volt, hogy a karakterét a titkárnője tetten érje, hozzátéve:

"A mai napig sokan vannak - és én egyetértek velük -, akik szerint ez a valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet. De vannak olyanok is, akiknek bejön...".

Annyira azért nem lehetett neki rossz, hiszen 2017-ben, a Love Actually Comic Relief minifolytatásában megismételte a "gyötrelmes" pillanatot.

Az egész Grantes morgás aprópóját az adja, hogy november 29-én kerül adásba az ABC-n az Egyesült Államokban (és másnap a Hulun) a Love Actually különkiadása, amely a "A The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later - A Diane Sawyer Special" bonyolult címet kapta. Az egyórás különkiadásban interjúkat láthatunk a film sztárjaival –  Diane Sawyer az ABC News műsorvezetője –, többek között Hugh Granttel, Emma Thompsonnal, Bill Nighyval, Laura Linney-vel, Thomas Brodie-Sangsterrel és Olivia Olsonnal, valamint Richard Curtis íróval és rendezővel. A különkiadás azt járja körbe, hogyan vált a film karácsonyi hagyománnyá és világszenzációvá, bepillantást engedve a kulisszák mögötti (20 éves...) titkokba és ikonikus jelenetekbe.

A Huffpost cikke alapján

Igazából szerelem, karácsony, film, Hugh Grant

 

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek