A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

2022/11/28  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

A 2002-ben debütált ünnepi romantikus vígjátékban Grant a miniszterelnököt alakította, s az egyik jelenetben a Pointer Sisters Jump (For My Love) című dalára táncra kellett perdülnie.



Az Igazából szerelem szereplői nemrég összeültek egy találkozóra a film 20. évfordulója alkalmából, és az Oscar-jelölt az egyik leghíresebb jelenetet "szerződéses guillotine"-nak és "gyötrelmesnek" nevezte. A People magazinnal megosztott előzetesben Hugh felidézte:

"Megláttam a forgatókönyvben, és azt gondoltam: hát, én ezt utálom...Egyáltalán nem volt kedvem táncolni, nemhogy próbálni".

Richard Curtis rendező így nyilatkozott:

"[Hugh] folyton nemet mondott! Azt hiszem, azt remélte, hogy megbetegszem vagy ilyesmi, és azt mondjuk majd, 'Ó, milyen kár, el kell hagynunk azt a táncos jelenetet'."

A rendező azt is elmondta, hogy a színész különösen mogorva volt a jelenet forgatásának napján, és állította, csak azért ment bele, mert "szerződéses kötelezettség" volt.

"Egy szerződéses guillotine, igen... Egyébként pedig kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom".

Azt is megosztotta, hogy valójában az ő ötlete volt, hogy a karakterét a titkárnője tetten érje, hozzátéve:

"A mai napig sokan vannak - és én egyetértek velük -, akik szerint ez a valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet. De vannak olyanok is, akiknek bejön...".

Annyira azért nem lehetett neki rossz, hiszen 2017-ben, a Love Actually Comic Relief minifolytatásában megismételte a "gyötrelmes" pillanatot.

Az egész Grantes morgás aprópóját az adja, hogy november 29-én kerül adásba az ABC-n az Egyesült Államokban (és másnap a Hulun) a Love Actually különkiadása, amely a "A The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later - A Diane Sawyer Special" bonyolult címet kapta. Az egyórás különkiadásban interjúkat láthatunk a film sztárjaival –  Diane Sawyer az ABC News műsorvezetője –, többek között Hugh Granttel, Emma Thompsonnal, Bill Nighyval, Laura Linney-vel, Thomas Brodie-Sangsterrel és Olivia Olsonnal, valamint Richard Curtis íróval és rendezővel. A különkiadás azt járja körbe, hogyan vált a film karácsonyi hagyománnyá és világszenzációvá, bepillantást engedve a kulisszák mögötti (20 éves...) titkokba és ikonikus jelenetekbe.

A Huffpost cikke alapján

Igazából szerelem, karácsony, film, Hugh Grant

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek