Dadogós kisgyerekből szupersztár: május 3-tól Ed Sherean mindent összegez

2023/04/26  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Eddig soha nem látott archív felvételekkel, exkluzív koncert- és interjúanyagokkal mutatja be a Disney+ legújabb dokumentumsorozata, hogyan lett Ed Sheeran dadogós kisgyerekből az egyik legnagyobb zenei szupersztár. Az „Ed Sheeran – Mindent összegezve” május 3-án megjelenő négy epizódja nem csak az énekes magánéletének féltve őrzött pillanataiba, de a listavezető slágerek születésének legfontosabb mozzanataiba és a koncertturnék sokszor korántsem csillogó világába is betekintést enged.

Dadogós kisgyerekből zenei szupersztár: május 3-tól Ed Sherean mindent összegez

A világon szinte mindenki ismeri Ed Sheerant és munkásságát, az énekes azonban eddig féltve őrizte magánéletét. Az „Ed Sheeran – Mindent összegezve” megmutatja a slágerek mögött álló embert és más megvilágításba helyezi Edet mind személyesen, mind szakmailag.

„Mindig is nagyon óvatos voltam a magánéletemmel kapcsolatban; az egyetlen dokumentumfilm, amit valaha készítettem, a dalszerzésemre összpontosított. A Disney megkeresett, hogy készítsek egy négyrészes sorozatot és úgy éreztem, itt az ideje, hogy megnyíljak és beengedjem az embereket. Remélem, élvezni fogják" – nyilatkozta a sorozatról Sheeran.

A négy epizód végig követi az énekes életének meghatározó pillanatait és bemutatja, hogyan élte meg legnehezebb időszakait és legnagyobb sikereit. Olyan szituációkkal és érzelmekkel néz szembe, amelyeket a legtöbb ember átél. Az exkluzív, eddig soha nem látott archív felvételeket, a feleségével és szeretteivel készített őszinte interjúkat, valamint a lenyűgöző helyszíneken tartott bensőséges koncerteket látva megismerhetik a nézők, mit gondol Ed a világról, önmagáról és a zenéjéről.

Az „Ed Sheeran – Mindent összegezve” négyrészes dokumentumfilmsorozat minden epizódja május 3-tól elérhető a Disney+-on. Az alkotók a Fulwell 73 Productions Emmy-díjas producerei, akik képernyőre vitték Elton John búcsúkoncertjét és a Kardashian sorozatot is. 

A film tematikája:

1. epizód: Szeretet

Ed Sheeran megmutatja azt a rendíthetetlen munkamorált, amely sikerének motorja. A tinédzseréveiről készült exkluzív felvételeket is bemutató részben Ed mesél arról, hogyan élte meg, amikor a zeneipar nem figyelt fel rá. Váratlan helyeken kezdett el játszani, mígnem 2010-ben kapcsolatba került Jamal Edwards médiavállalkozóval. Ed megosztja az ikonikus szerelmes dal, a „Perfect" történetét régi iskolai barátjáról és mostani feleségéről, Cherryről, amely romantikus szerelmi történetükről szól. Úgy tűnik, Ednek mindene megvan, amíg Cherry nem kap egy mindent felforgató hírt, és Ed rájön, hogy a tervek egy pillanat alatt megváltozhatnak, és neki alkalmazkodnia kell.

2. epizód: Gyász

Ed, a szülei és felesége, Cherry régi fotókat nézegetnek Edről. A Divide koncertturné eddig nem látott felvételeivel megmutatja azokat a barátait, akik két lábbal a földön tartják. Ezt követően Ed legjobb barátja, Jamal Edwards hirtelen meghal. A nehéz időszakban a barátság értelméről elmélkedik, és a zenét terápiaként használva mélyen belemerül a munkába. A londoni Wembley Stadionban Ed 5 estés fellépése alatt a brit művész, Stormzy csatlakozik. Ed elénekli az ikonikus „Thinking Out Loud"-ot a szülővárosában, a helyiek pedig csodálkozva hallgatják.

3. epizód: Fókusz

Exkluzív felvételeken láthatjuk Ed dalszerzői tehetségét, amelyeken egyik legnagyobb slágere, a „Bad Habits" születését mutatja be. Elmagyarázza az „Eyes Closed" 2018-as megírásának eredettörténetét, az első verziótól egészen a legújabb, szívből jövő változatáig. A gyásszal teli viharos év után Ed a Subtracttal befejezi 5. albumát és több mint egy évtizedes művét. 14 klipet forgat az új albumához, és gyermekkori álma válik valóra, amikor Eminemmel lép fel a Rock N Roll Hall of Fame-ben.

4. epizód: Egyensúly

Az utolsó epizódban Ed Amerikába repül, hogy népszerűsítse a turnéját. Ed és Cherry is elgondolkodik azon, hogy miként kezelik a családi élet és a munka egyensúlyának kihívásait, amikor rendszeresen mérföldekre vannak egymástól. Az otthonukban újra együtt, Cherry elmagyarázza, hogy milyen nagy változást látott férjében az elmúlt évben. Ed találkozik a barátjával és brit művésztársával, Stormzyval, hogy megossza vele a Subtract című albummal kapcsolatos félelmeit, hogy a legszemélyesebb gondolatait is a világ elé tárja. Jamal előtt tisztelegve Ed egy beatet ír az „F64" című rapjéhez, amely a barátságukról szól. Miután Cherry egészségével kapcsolatban jó hírek érkeznek, ő és Ed együtt elmélkedik az elmúlt év minden nehézségeiről és győzelmeiről.

 

Ed Sheeran, dokumentumfilm, Mindent összegezve

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek