Lady Gagát és Rami Maleket is Oscar-díjra jelölték!

2019/01/22  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

A kedvenc és a Roma című filmet jelölte a legtöbb, egyaránt tíz kategóriában az amerikai filmakadémia az Oscar-díjra kedden Los Angelesben. Magyar alkotás nem szerepel a jelöltek között.

Lady Gagát és Rami Maleket Oscar-díjra jelölték!

A három zenés film hihetetlen nagyot ment a jelölések között:

  • a legjobb film kategóriában nyolc alkotás versenghet az Oscar-szoborért, köztük a Fekete Párduc, a Csuklyások: BlacKkKlansman, a Bohém rapszódia, A kedvenc, a Zöld könyv, a Roma, a Csillag születik és az Alelnök;

  • a legjobb színésznő Oscar-díjára Yalitza Aparicio (Roma), Glenn Close (The Wife), Olivia Colman (A kedvenc), Lady Gaga (Csillag születik) és Melissa McCarthy (Megbocsátasz valaha?) esélyes;

  • A legjobb színész kategóriában pedig Christian Bale (Alelnök), Bradley Cooper (Csillag születik), Willem Dafoe (At Eternity's Gate), Rami Malek (Bohém rapszódia) és Viggo Mortensen (Zöld könyv) közül kerülhet ki a díjazott.

  • A kedvenc című film két szereplője, Emma Stone és Rachel Weisz is bejutott a legjobb öt női mellékszereplő közé, kihívóik Amy Adams (Alelnök), Marina de Tavira (Roma) és Regina King (If Beale Street Could Talk). A férfi mellékszereplők közül Mahershala Ali (Zöld könyv), Adam Driver (Csuklyások: BlacKkKlansman), Sam Elliott (Csillag születik), Richard E. Grant (Megbocsátasz valaha?) vagy Sam Rockwell (Alelnök) kaphatja meg a díjat.

  • A rendezők közül Spike Lee (Csuklyások: BlacKkKlansman), Pawel Pawlikowski (Hidegháború), Jorgosz Lanthimosz (A kedvenc), Alfonso Cuarón (Roma), valamint Adam McKay (Alelnök) esélyes az Oscar-díjra.

  • Az operatőrök mezőnyében Lukasz Zal (Hidegháború), Robbie Ryan (A kedvenc), Caleb Deschanel (Mű szerző nélkül), Alfonso Cuarón (Roma), valamint Matthew Libatique (Csillag születik) száll versenybe.

  • A legjobb animációs film Oscarjára A hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Mirai – Lány a jövőből, a Ralph lezúzza a netet és Pókember – Irány a Pókverzum kapott jelölést.

  • Az eredeti forgatókönyvek közül A kedvencet, A hitehagyottat, a Zöld könyvet, a Romát és az Alelnököt válogatták be a mezőnybe, míg az adaptált forgatókönyvek jelöltjei közé a The Ballad of Buster Scruggs, a Csuklyások: BlacKkKlansman, a Megbocsátasz valaha?, az If Beale Street Could Talk és a Csillag születik került be.

  • A filmzenék közül a filmakadémia tagjai Ludwig Goransson (Fekete párduc), Terence Blanchard (Csuklyások: BlacKkKlansman), Nicholas Britell (If Beale Street Could Talk), Alexandre Desplat (Kutyák szigete) és Marc Shaiman (Mary Poppins visszatér) szerzeményét jelölték.

Magyar alkotás ezúttal nem került a jelöltek közé, bár Tóth Barnabás Susotázs című filmje ott volt a legjobb rövidfilmek szűkített listáján, Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című művét pedig a legjobb egész estés animációs filmek között tartották esélyesnek a jelölésre.

Ha jól számoltuk, a Csillag születiknek 6, a Zöld könyvnek 4, a Bohém rapszódiának 2 jelölése van. A fentieken kívüli, itt emlegetett zenés filmeket nem találta a zsűri jelölésre érdemesnek (kiv. Mary Poppins).

A 91. Oscar-díjkiosztó gálát február 24-én tartják a Los Angeles-i Dolby Színházban. Az elismeréseket 24 kategóriában ítélik oda.

Queen, Bohemian Raphsody, Bohém Rapszódia, Rami Malek, Lady Gaga, Csillag születik, Zöld könyv, Oscar-díj, Viggo Mortensen

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek