Last Christmas: ma mutatják be a George Michael-filmet

2019/11/07  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

A film – Múlt karácsony a magyar címe – a 2016-ban elhunyt George Michaelnek állít emléket, s bár a címe azonos az ikonikus slágerével, ne musical-re készüljön, aki beül rá.

Fotó: Universal Studios

A Trónok harcából ismert Emilia Clarke (Daenerys) főszereplésével készülő filmben feltűnik Emma Thompson és Henry Golding is. A karácsonyi dal történetét feldolgozó filmet Paul Feig (Kém, Szellemirtók) rendezi, a forgatókönyvet pedig Emma Thompson és Greg Wise írta.

A film ezekben a mozikban lesz látható.

A filmben George Michael mindenki által ismert zenéje hallható, de egy eddig még soha nem hallott dal is szerepel benne, ráadásul teljes hosszában (6 perc), a film végén.

A hír forrása

Paul Feig azt is aláhúzta, hogy a film nem musical.

"Van benne néhány olyan rész, ahol a színészek valóban együttélnek a zenével, máshol George zenéje vezeti, vagy nyomatékosítja a történetet" – nyilatkozta.

A rendezőt megkérdezték arról is, nem parázik-e attól, hogy a közösségi média korszakában a filmet még azelőtt megtorpedózzák, mielőtt a mozikba kerülne, példaként említve a Macskák trailerét, ami aztán kapott rendesen...  Azt felelte, hogy gyakorlatilag mindenért idegesek, hogy fogadják a trailert, a plakátot, a filmet, de éppen azért dolgoztak ennyit rajta, hogy minden jól süljön el. Amikor az ötlet egyébként felmerült, George Michael is örömmel fogadta, sajnos, korai halála megakadályozta abban, hogy részt vehessen a munkálatokban.

A filmbemutató időpontja természetesen nem véletlen: a forgalmazók  – vajon miért... – a karácsonyi időszakot szeretnék megcélozni a mozikban. Hozzátesszük: a Mamma mia vagy a Bohemian raphsody menetelését látva, nem igazán vásároltak zsákbamacskát.

A sztori a Port.hu szerint így kanyarog, reméljük, megtartják az eredeti címet, mert az, hogy Múlt karácsony, nem hordozza magával a film George Michael-ságát...:

"Kate csengettyűs cipőben csetlik-botlik London-szerte és a saját rossz döntései között. Ő ugyanis egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként – ez a munka szintén nem volt a legjobb döntés. Tom túl szép, hogy igaz legyen, amikor besétál az életébe, és elkezd átlátni a falakon, amelyeket Kate maga köré épített. Miközben London átalakul az év legcsodálatosabb időszakában, ennek a két fiatalnak csak nem akar összejönni semmi. Ám néha hagyni kell, hogy a hó ahogy esik, úgy puffanjon, néha a szívedre kell hallgatnod..."

Talán ez a film rehabilitálja a címadó slágert, mert tavaly karácsonykor az is megtörtént, hogy

231 brit kocsmában betiltották a Last Christmast.

 

 

 

 

Last Christmas, film, George Michael

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek