Legendás koncertek a Premier Kultcafé mozivásznán

2018/02/08  ·   Filmajánló   ·  Juhász Vali

A Premier Kultcaféban a héten indul egy 6 részes KultRock című sorozat, amelyben emeghatározó koncertfilmeket mutatnak be.

Fotó: Havanna Moon - The Rolling Stones Live in Cuba 2016

A Premier Kultcafé Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális tere az Üllői út elején. Van benne kávézó, pékség, melegkonyha, mozi és egy akadálymentes rendezvényterem. Egy olyan hely, ahol változatos programokkal várják a vendégeket az elfogadás és a befogadás jegyében, valamint olyan munkahely, ahol fogyatékossággal élők is dolgoznak.

A program nyitó előadásán, február 8-án 19:30- kor a Rolling Stones 2016-os kubai koncertjéről készült "Havanna Moon - The Rolling Stones Live in Cuba 2016" című filmet lehet látni. A kultikus rockzenekar koncertjét a Ciudad Deportiva nevű helyszínen és a körülötte lévő területeken összesen közel 1 millió (!) rajongó hallgatta, egy életre szóló élményt szerezve. A többszörös Grammy-jelölt Paul Dugdale által rendezett film olyan klasszikus slágereket vonultat fel, mint a Jumpin Jack Flash, az It's Only Rock 'n Roll, a Gimme Shelter, a Brown Sugar és természetesen elmaradhatatlan Satisfaction.

Február 22-én a Black Sabbath: The End of The End, a Sabbath búcsúturnéjának keretében szülővárosuk, Birmingham színpadán álltak színpadra 16.000 rajongó előtt. A teltházas show a zenekar utolsó, majd egymillió nézőt elérő világ körüli turnéjának záróakkordja volt. 1968-as megalakulásuk óta a Black Sabbath valódi legendává nőtte ki magát, zenéjükkel lefektették a metal műfaj alapjait, hatásuk pedig a mai napig érződik a zenei világban. A buliba bevonták a rajongókat is, akik testközelbe kerülhettek a színpadon a zenészekkel, miközben felcsendültek a zenekar meghatározó "alapművei": többek közt az Iron Man, Paranoid vagy a War Pigs. A kétórás koncertfilm során a rajongók betekintést nyerhetnek a zenekar mindennapjaiba is, megismerhetik a tagok egymáshoz fűződő viszonyát, mindezt Ozzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Butler személyes és zenekari emlékein keresztül. A film rajongók generációi számára biztosít lehetőséget, hogy együtt, közösen láthassák a legendás zenészeket, akik még így, közel ötven évvel a megalakulás után is a megszokott lendülettel nyomták végig a show-t.

Február 28-án egy klasszikust láthatunk, a The Beatles: A Hard Day's Night (Egy nehéz nap éjszakája) című, 1964-ben készült zenés vígjátékát, amelyben a négy fiatal, liverpooli srác éppen a világot készül megváltani - már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. A filmben a gombafejek beszabadulnak a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Nyomon követhetjük John, Paul, George és Ringo egy napját, amint viharként rájuk ront a hírnév. Úgy határoznak, hogy életükben először megszegik a szabályokat, kidobják időbeosztásukat, semmibe veszik kötelezettségeiket és belekóstolnak a szabadságba. Kicselezik a sikoltozó rajongókat, el kell kerülniük a sajtót, ellen kell szegülniük menedzserüknek és ellenőrzésük alatt kell tartaniuk Paul rögeszmés nagypapáját. Ezen kívül a film része egy vad televíziós műsor is a négy gombafejű előadásában. Mindig jó megnézni!

 

Klipsztori: a londoni csajbanda újraforgatta a Beatles-filmet

 

Március 8-án, nőnapon a festett arcú KISS zenekar 2014-es las vegas-i koncertfilmje a menü. A zenekar fennállásának 40. évfordulóját ünneplő világ körüli turnéjának részeként a zenekar 44 albumának legjavából válogattak össze dalokat nagyképernyőn, kihangosítva: “Rock And Roll All Night,” “Detroit Rock City,” “Shout It Out Loud,” “Love Gun,” és még sorolhatnánk. “Megmutattuk Vegasnak, mi az igazi rock ‘n’ roll! És mindezt közvetlenül az arcokba! Emberközelibb, személyesebb koncertet adhattunk, szerintem a rock and roll rajongóknak bejön majd az élmény – amit csak a KISS-től kaphatnak meg!” – mondta Paul Stanley, énekes.

KaBOOM! Akkorát szólt a Joint at The Hard Rock in Vegas mint még talán soha. Nagyon büszkék vagyunk erre a koncerte, és tudjuk, hogy Ti is el lesztek ájulva!” - Gene Simmons.

 

Március 22-én a Mötley Crüe: The End elnevezésű, 2015 szilveszter éjjelén adott utolsó koncertjét megörökítő film látható. A zenekar a Los Angelesi Staples Centerben idézte fel karrierjét. A 2016-ban megjelent koncertfilmben a turné utolsó hetében készített exkluzív felvételek segítségével a rajongók a színfalak mögé is betekinthetnek. A "Final Tour" 2014 júliusa és 2015 decembere között összesen 164 koncerttel bejárta mind az öt kontinenst. A rajongók most (újra) átélhetik a látványos elemekkel gazdagított turné legnagyobb pillanatait és 34 év legnépszerűbb dalait, többek között Tommy Lee "Cruecifly" dob-hullámvasútját és Nikki Sixx szó szerint tüzes basszusfutamait.

Április 5-én a tavalyelőtt elhunyt Prince: Sign o' The Times című kultikus koncertfilmje digitálisan restaurálva és újrakevert változatban kerül a nézők elé. Harminc évvel az eredeti bemutatója után ez egy egyedülálló lehetőségara, hogy együtt emlékezzünk a zseniális zenészre és előadóművészre. Nem véletlen, hogy az 1987-es "Sign O The Times" albumot abban az évben Grammy-díjra is jelölték: a változatos dalokat felvonultató anyag Prince zenei karrierjének legkiemelkedőbb alkotása. 14 klasszikus dallal, Prince ikonikus hangjával és színpadi mozgásával megfűszerezve már 30 évvel ezelőtt is zenetörténelmet írt, most pedig digitálisan felújított képpel és Dolby Digital 5.1 minőségben újrakevert hanggal tér vissza - bizonyítva, hogy Prince zsenialitása a mai napig felejthetetlen élményt nyújt.

Április 19-én nagy kedvencünk, a Queen leghíresebb, Magyarországon készült Hungarian Rhapsody - Queen - Live in Budapest című, 1986. július 27-i magyarországi fellépése látható. Az 1986-os Magic Tour egyik állomásaként a Népstadionban 70 000 ember előtt adott koncert legismertebb momentuma, amikor Freddie Mercury elénekelte a közönségnek, a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt. Ezenkívül híres még az a sztori, hogy az összes magyar filmes: operatőrök, rendezők és mindenki ezen a filmen dolgozott, a különleges fénytechnika, a rengeteg kamera tette híressé és zseniálissá a Hungarian Rhapsody-t. A mostani vetítésen a '86-ban készült eredeti 2012-ben felújított változatát mutatja be a Premier Kultcafé.

Már 31 éve????

 


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek