Na kirendezi a West Side Story remake-jét? Itt az előzetes!

2021/04/27  ·   Filmajánló   ·  Színház.org

Az Oscar-díjas Steven Spielberg rendezi a kultikus West Side Story filmes feldolgozását, melyhez Tony Kushner írja a forgatókönyvet – értesült a Színház.org még 3 éve. Most frissítettük akkor keltezett cikkünket (kiemelések).

Fotó: 20th Century Studios

A készülő produkcióról egyelőre annyit tudunk, hogy az alkotók nyílt castingot hirdettek: Tony, Maria, Anita és Bernardo szerepeire keresik a megfelelő, 15 és 25 év közötti színészeket. A felhívást a film casting vezetője tette közzé a közösségi hálón, a plakátról minden fontos részletet megtudhatnak a jelentkezők:

UDATE 2021: természetesen azóta megtalálták a szereplőket: Ansel Elgort tűnik fel majd Tony szerepében, Mariát Rachel Zegler alakítja, a többiekről itt. Sokan aggódtak, hogy a filmet elsöpri a pandémia, immáron megnyugodhatnak :)

„Ez a történet nem csak afféle kordokumentum – ez az idő visszatért, és egyfajta társadalmi dühvel tért vissza. Nagyon szerettem volna elmondani mindazt, ami ebben az országban történt a bevándorlásssal, a megélhetésért és a gyermekvállalásért, valamint az idegengyűlölet és a faji előítéletek ellen folyó küzdelemmel kapcsolatban" – nyilatkozta a rendező a Vanity Fair-nek. 

A West Side Story 1957-ben debütált a Broadway-n. Az Arthur Laurents könyvéből készült színműnek Leonard Bernstein szerezte a zenéjét. A modern Rómeó-Júlia-történet több mint 700 előadást ért meg óriási sikerrel, így nem kellett sokat gondolkodni azon, hogy filmre vigyék-e. Ez 1961-ben meg is történt, és a sztori tovább mentelt a siker sugárútján: minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje lett. Kíváncsian várjuk, hogy a jó csillagzat alatt született produkció a legendás rendező bábáskodásával hasonló diadalmenetbe fog-e.

Mindenesetre az újabb információk szerint Spielberg ezzel a filmmel száll ringbe jövőre az Oscarért, talán nem véletlen, hogy a 93. díjátadó gálán mutatták be a film előzetesét:

 

 

 

 

 

 

West Side Story, film, Steven Spielberg

Képtár

  • Na kirendezi a West Side Story remake-jét?  Itt az előzetes! kép 60545
 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek