Na kirendezi a West Side Story remake-jét? Itt az előzetes!

2021/04/27  ·   Filmajánló   ·  Színház.org

Az Oscar-díjas Steven Spielberg rendezi a kultikus West Side Story filmes feldolgozását, melyhez Tony Kushner írja a forgatókönyvet – értesült a Színház.org még 3 éve. Most frissítettük akkor keltezett cikkünket (kiemelések).

Fotó: 20th Century Studios

A készülő produkcióról egyelőre annyit tudunk, hogy az alkotók nyílt castingot hirdettek: Tony, Maria, Anita és Bernardo szerepeire keresik a megfelelő, 15 és 25 év közötti színészeket. A felhívást a film casting vezetője tette közzé a közösségi hálón, a plakátról minden fontos részletet megtudhatnak a jelentkezők:

UDATE 2021: természetesen azóta megtalálták a szereplőket: Ansel Elgort tűnik fel majd Tony szerepében, Mariát Rachel Zegler alakítja, a többiekről itt. Sokan aggódtak, hogy a filmet elsöpri a pandémia, immáron megnyugodhatnak :)

„Ez a történet nem csak afféle kordokumentum – ez az idő visszatért, és egyfajta társadalmi dühvel tért vissza. Nagyon szerettem volna elmondani mindazt, ami ebben az országban történt a bevándorlásssal, a megélhetésért és a gyermekvállalásért, valamint az idegengyűlölet és a faji előítéletek ellen folyó küzdelemmel kapcsolatban" – nyilatkozta a rendező a Vanity Fair-nek. 

A West Side Story 1957-ben debütált a Broadway-n. Az Arthur Laurents könyvéből készült színműnek Leonard Bernstein szerezte a zenéjét. A modern Rómeó-Júlia-történet több mint 700 előadást ért meg óriási sikerrel, így nem kellett sokat gondolkodni azon, hogy filmre vigyék-e. Ez 1961-ben meg is történt, és a sztori tovább mentelt a siker sugárútján: minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje lett. Kíváncsian várjuk, hogy a jó csillagzat alatt született produkció a legendás rendező bábáskodásával hasonló diadalmenetbe fog-e.

Mindenesetre az újabb információk szerint Spielberg ezzel a filmmel száll ringbe jövőre az Oscarért, talán nem véletlen, hogy a 93. díjátadó gálán mutatták be a film előzetesét:

 

 

 

 

 

 

West Side Story, film, Steven Spielberg

Képtár

  • Na kirendezi a West Side Story remake-jét?  Itt az előzetes! kép 60545
 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek