Nagy Ervin ellopja a showt a Valami Amerika 3-ban

2018/02/13  ·   Filmajánló   ·  Labancz Andrea

Csütörtöktől láthatja a nagyérdemű a mozikban a Valami Amerika harmadik részét, ahol a régi kedvelt szereplők mellett új művészek is helyet kaptak. A sajtóbemutatón a film megtekintése után a szereplőkkel és a rendezővel is válthattunk néhány szót.

Nagy Ervin ellopja a showt a Valami Amerika 3-ban

Amikor az ember kedvenc filmjéből egyszer csak teleregény lesz, óhatatlanul elkezdi összehasonlítgatni az elkészült műveket egymással. Így voltam én a Valami Amerika második részével, ami ugyan tetszett, de ha rangsorolnom kéne, a toplistán szintén a kettes számot kapná. És most itt a harmadik fejezet is.

A hivatalos leírás szerint: "A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából?"

És nagyjából valóban ennyi a lényeg, azonban ezúttal sem maradunk vicces jelenetek nélkül.

Olvasva a "szakértői" kommenteket, nekem nagyon úgy tűnik, hogy megint beleestünk a "szar is ízetlen" kategóriába. Igen, vannak benne szexista poénok, szőkenős viccek és néhány meleg fiú zárkatárs, akik mindenáron táncoslányok szeretnének lenni, de ezekben én nem találok semmilyen becsmérlő, lenéző vagy uszító dolgot. Szerintem nagyon egyszerű a képlet – és maga a film is. Nem akar mély filozófiai gondolatokat ébreszteni, esetleg sokkolni, csak szórakoztatni. Aki úgy ül be egy vígjátékra a moziba, hogy nem képes elengedni magát arra a másfél-két órára, annak javasolnék egy jó pszichológust.

Bármennyire is elcsépeltnek tűnik a börtön+meleg pasik+szappan+meztelen pasik kombináció, nálam bejött. Sőt! Szerény véleményem szerint Nagy Ervin konkrétan a legmenőbb figura a harmadik részben, és simán elviszi az egész filmet a hátán. Ha ehhez még hozzá adjuk, hogy Stohl András a saját életéből származó bakijaiból is képes viccet csinálni, akkor igenis jár a gratuláció.

Nekem egy kicsit kevés volt Alex, habár a történet végén némi csavarral tér vissza, de persze erről nem árulkodhatunk; és sajnos Bala is megtanult helyesen beszélni, viszont kaptunk cserébe Ganxsta Zolit, akinek ugyan nem sok szöveget kellett betanulnia, viszont annál értékesebb megmozdulásai voltak.

Pokorny Lia is tökéletesen illett a körbe, Scherer Péter pedig egyszerűen megunhatatlan. Pindroch Csaba még mindig a Bűnös város fogságában él, Hujber Feri megint az öngyilkossággal kacérkodik, Szabó Győző pedig csajozna is, meg nem is.

A zenei betétek közt szerencsére ismét találunk Jamie Winchester szerzeményt, de persze a fiatalabb korosztály kedvéért ott van nekünk a Halott Pénz is. Ebben a részben is előkerül az East-West musical egy még különlegesebb szereposztással, ahol a korábban Tompos Kátya által előadott Magányos csónak című sláger új értelmet nyer Stohl András tolmácsolásában.

A vetítés utáni sajtótájékoztatón a színészgárda és a rendező is úgy nyilatkozott, hogy a 34 napos forgatás jó hangulatban telt. Sőt! Néha kicsit túllőttek a célon, így az utolsó pillanatig vágták a filmet. Azért én titkon remélem, hogy a kimaradt jelenetek még előkerülnek valahonnan.

Summázva a történteket, én bátran ajánlom a mozijegy megvételét a harmadik részre is, de persze csak azoknak, akik csak egy könnyed kikapcsolódásra vágynak, és nem próbálnak egy ártatlan poénból messzemenő következtetéseket levonni.

Valami Amerika 3, Herendi Gábor, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Csuja Imre, Szervét Tibor, Faragó András, Stohl András, Nagy Ervin, Thuróczy Szabolcs, Kovács Lehel, Pokorny Lia, Scherer Péter, Ganxsta Zoli

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek