Menopauza 1170x180

Az Est FM igazi punk sztori volt...

2024/06/17  ·   Interjú   ·  koncert.hu

„Az Est FM igazi punk sztori volt, gyökerestül felforgattuk a hazai rádiózást" – mondta Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda vezetője A "Drops: kommunikációs és kreatívipari szakmai beszélgetéssorozat" legfrissebb adásában.

Az Est FM igazi punk sztori volt...

A Drops: című beszélgetés sorozatot Juhász Péter, Blik Dániel és Dreissiger László, a 235 Production producerei hozták létre Szabó Simon műsorvezetésével, melynek célja, hogy kötetlen és baráti formában a filmes-kreatív szektorba engedjenek betekintést. 

Kádár Tamás 13 éve vezeti a Sziget Kulturális Menedzser Irodát. Az ország legnagyobb és nemzetközi szinten is jegyzett fesztiváljaiért felelős cégvezető az ezt megelőző években is számos, a kommunikációs iparágat meghatározó projektben vett részt aktívan. A Drops legfrissebb adásában beszél németországi gyermekkoráról, színészi, rendezői és műsorvezetői ambícióiról, hogyan alapította meg 21 évesen első cégét, mi volt úttörő a néhai Est FM-ben, miként lett kultikus a társaival indított Rádió Café és milyen kihívásokkal nézett szembe, amikor a Szigethez került. 

Kádár Tamás részletesen is mesélt a legújabb adásban tinédzserkoráról, hogy korábban 3 évet töltött Németországban, aztán miután szüleivel együtt hazatért, 18 évesen elhatározta, hogy önálló életet él és sikeresen felvételt nyert a Kodolányi János Főiskolára, ahol tagja volt az első újságírói szakos évfolyamnak is. Műsorvezető szeretett volna lenni, aztán a sors úgy hozta, hogy a kultikus Radio Bridge reklámértékesítője lett:

„Más világ volt még akkor, az Arany Oldalakból hívtunk fel cégeket és próbáltunk nekik reklámokat eladni" – mesélte.

Nem kellett sokat várni ahhoz, hogy megalapítsa első cégét, a Berg Médiát, mindössze 21 évesen:

„A környezetünkben mindenki céget alapított, vállalkozott, konjunktúra volt, különösen a reklámpiacon. A csúcson a legnagyobb magyar tulajdonú médiaügynökség voltunk, de ha a nemzetközi cégeket is ide vesszük, akkor is bőven a top10-ben szerepeltünk."

A Drops:-ban őszintén beszélt arról is, hogy sikerült társaival megalapítaniuk az Est FM-et:

„A Tilos Rádión volt műsorunk Erdélyi Zsolt „Supermannel" és Alpári Lászlóval. Mivel a Berg Médiával sokat dolgoztunk a Pesti Estnek, onnan megkerestek bennünket, hogy mi lenne, ha az új rádiójukat mi vinnénk. Az Est FM igazi punk sztori volt, gyökerestül felforgattuk a hazai rádiózást, sőt, még ma is vannak olyan mainstream rádiók, amik több ötletünket a mai napig használják. A célunk az volt, hogy a kereskedelmi rádiós piacra olyan terméket hoztunk be, ami igyekezett úgy viselkedni, mint nem egy kereskedelmi rádió, ez is hozta el a végét."

De itt nem állt meg a rádiós projektjeinek a sora, ugyanis 2008-ban megalapította a Rádió Cafét.

„Az Est FM túrta ki az utat a Rádió Cafének, utóbbi jobban belesimult a kereskedelmi rádiózásba, mivel levettük a lábunkat a punk gázpedálról." A siker nem maradt el, így a rádió végül az Est Média vásárolta meg tőlük, akkor már tőzsdei cégként, míg Kádár Tamást a cégcsoport ügyvezetőjévé nevezték ki. Az ő regnálása alatt vették meg az Exit magazint és indították el a Neo FM-et. „A Rádió Café indításakor készítettünk egy kutatást, ez azt mutatta ki, hogy az embereknek komoly kötődése van a talk rádiókhoz, innen jött a „Van barátod" szlogen, ami leírta, hogy mire is való igazából a rádió. Az is a Café különlegességei közé tartozott, hogy olyan kreatív és egyedülálló műsor promóciókat készítettünk, ami akkor még nem volt jellemző a többi rádióra."

Az Est Médiától pedig egyenes út vezetett a Szigethez, bár elmondása szerint annak ellenére, hogy több mint egy évtizede ismerte már Gerendai Károlyt, elsőnek mégsem mondott igent a felkérésére, de végül meggyőzték és ezt máig nagyon jó döntésnek gondolja.

 

A Drops: legújabb adása a Spotify-on ezen a linken érhető el.

 

 

Azahriah mellett ők lesznek a Sziget hazai fellépői

Est FM, Kádár Tamás

 

 

Szólj hozzá!


Decemberben érkezik a Demjén-film

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől :)

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...
Új koncertek