Mit akar ez fél lábbal, nem színpadképes... – Deák Bill Gyula mesél

2020/03/23  ·   Interjú   ·  koncert.hu

Az van, hogy Deák Bill Gyulát a közönsége úgy fogadta el, ahogy van: imádják, és senki egy percet nem gondolkodik azon, hogy milyen meg testi adottsággal – vagy elvettséggel – rendelkezik, ami nem érzéketlenséget jelent, hanem azt, hogy nem foglalkoznak vele, hogy hiányzik-e valami, és ha igen, miért. A lényeg(e) ugyanis máshol van...

Fotó: Puporka Judit/FB

Bill Kapitány most a Borsnak adott egy hosszabb interjút, amiből kiderült számunkra is (tényleg sosem foglalkoztatott minket a kérdés), hogy orvosi műhiba okozta a lába elvesztését.

"A lágyékomban volt egy tályog, és a műtét közben a Madarász Utcai Gyerekkórházban elvágták a lábamban a főütőeret. Az operációt végző orvos utána a nevére is akart venni, de anyámék szerencsére nem hagyták, pedig a doki később mindenét rám akarta hagyni. (...) Akkoriban még nem volt olyan, hogy orvosiműhiba-per, így nem tudtunk mit tenni."

Később a színpadon sem akarták látni a fél lábú Billt az ORI munkatársai. Ma mégis ő a legnépszerűbb blues zenész. Megtörtént, hogy a rock and roll atyja, Chuck Berry a színfalak mögül hallgatta, amikor Tátraiékkal fellépett a budapesti koncertje előtt, és azt kérdezte: „Ugye, egy fe­kete ember énekel?”.

Óriási elégtétel lehet ez egy olyan ember számára, akit tinédzserként sokat csúfoltak, például azzal, hogy százlábú...

"Amit elértem, mindent magamnak köszönhetek és pár jó barátomnak, pl. Hobónak vagy Orszáczkynak, akiktől sokat tanultam. (...) Én elvesztettem a lábamat meg a bal szememet, de a lelkem mégsem rokkant bele."

Noha rosszul indult az éve, és erre még itt van ez az izé is... Sok mindenről beszél az interjúban, érdemes rápillantani.

És szeretünk, kapitányunk! :)

Deák Bill Gyula, interjú

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek