A Gastroblues Fesztivál jótékonysági koncerttel támogatja a kárpátaljai Visket

2022/03/08  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu, MTI

Reméljük, mire eljön a fesztivál ideje, elhallgatnak a fegyverek. Valójában minden reggel azzal a reménnyel kelünk fel, hogy vége a háborúnak. De ha imáink meg is hallgattatnak, és például holnap vége a rémálomnak, teendő és segíteni való akkor is akad majd bőven.

A Gastroblues Fesztivál jótékonysági koncerttel támogatja a kárpátaljai Visket

A jubileumi Gastroblues június 27-től július 4-ig tart majd. Öt helyszínen ötven koncertet tartanak egy hét alatt nagyszínpadon, templomban és szabadtéren. A fesztivál felvezetéseként korábbi paksi koncertek anyagaiból Best of Gastroblues címmel DVD-k és CD-k jelennek meg, ezeket márciustól májusig mutatják be Pakson és a fővárosban.

Az első lemezbemutató koncert március 19-én lesz Pakson, ezen Keresztes Ildikó lép fel, vendége Takáts Tamás lesz. Az énekesnő a kilencvenes években vokalistaként dolgozott az East együttessel, amelynek Takáts Tamás volt a frontembere. "Számos nagyszerű élmény köt a paksi fesztiválhoz, a most megjelenő DVD-t hat gastrobluesos koncert anyagából állították össze" – nyilatkozta.

Március 26-án a Tűzkerék xT ad jótékonysági lemezbemutató koncertet Pakson, az est bevételét a viski magyar óvoda fenntartására fordítják.

Április 1-jén, szintén Pakson a László Attila Quintet és Charlie lép színpadra. Mint a gitáros elmondta, először 1994-ben játszott a fesztiválon, a most megjelent DVD-t négy korábbi koncertje anyagából állították össze.

Április 2-án a gitáros Éles Gábor Triója Tóth Verával ad műsort Pakson,

végül a felvezető koncertek zárásaként május 11-én a fővárosi A38 hajón a legendás Colosseum zenekar, valamint Török Ádám vezetésével a Mini Supersession játszik. A Colosseum fellépése a tavaly decemberben betegség miatt elmaradt Chris Farlowe-koncert pótlása: a frontember májusban eredeti zenekarával, az 1969-ben alakult Colosseummal zenél. Utóbbiban az eredeti tagok közül Dave Clempson gitáros és Mark Clarke basszusgitáros is benne van.

"Öröm lesz a Colosseummal fellépni, ötven éve ismerem őket. A Gastroblues csodás hely, örülök, hogy betegségemből felépülve ott tudok lenni a fesztivált felvezető lemezbemutató koncerten" – mondta Török Ádám. A Mini Supersessionben vele lesz Németh Alajos (basszusgitár), Lukács Peta és Fehér Ádám (gitár), Németh Károly (billentyűs hangszerek), valamint Pfeiler Ferenc (dob).

A jubileumi – 30.!!! – Gatroblues Fesztiválon fellép mások mellett Eric Gales amerikai gitárvirtuóz, a szintén gitáros, Kanadában élő Philip Sayce, aki annak idején Jeff Healey együttesében játszott, közös projekttel érkezik a dobos Pete York (ex-Spencer Davis Group) és a gitáros Miller Anderson, előbbi a Pete York Drum Boogie formációval is zenélni fog. A hazai színtérről ott lesz a Glastroblueson például Herczku Ágnes és Nikola Parov, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Egri Péter és a Mystery Gang, valamint új zenekarával, a Godfaterrel Tátrai Tibor.

   

Gastroblues Fesztivál, PAks, jótékonysági koncert, Kárpátalja, Visk, Török Ádám, Keresztes Ildikó, A38

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek