Menopauza 1170x180

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

2024/05/30  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Mint arról már írtunk, Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisait – a korábbiakkal elletétben  – az állam már nem finanszírozza, az eddig felmerült költségek pedig mára felemésztették a színésznő-énekesnő anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget.

A Fábián Juli Emlékalapítvány karolta fel az ügyet, amely már gyűjtött pénzt többek között a Covid alatt források nélkül maradt zeneipari háttérmunkásoknak és a Mehringer zenekarnak a tavalyi balesete után. Május 25-én "Szeretünk Kátya" címmel jótékonysági gálát szerveztek a Szegedi Nemzeti Színházban, melynek bevétele teljes mértékben Kátya gyógykezelési alapjába kerül. A gálán a Story tudósítása szerint mintegy 700-an vettek részt, így össze is gyűlt a gyógykezelés finanszírozásához szükséges összeg. Sőt, Hrutka Róbert szerint lehet, hogy a pénzből még egy drágább kezelést is ki lehet majd fizetni.

A gálaest függönyének legördülése után is van lehetőség a támogatásra, egyrészt a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva bármikor megteheted:

Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány
Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000
A megjegyzés vagy közlemény rovatba írd be Tompos Kátya nevét!

Másrészt az alapítvány június 14-ére a Magyar Zene Házába jótékonysági aukciót szervez, melynek részleteiről itt írtunk.

***

Azt tegnap olvastuk, hogy Keresztes Ildikó is komoly betegséggel küzdött az elmúlt hónapokban. Még novemberben találtak egy daganatot az agyában, február elején megműtötték, utána három hónapig szigorúan pihennie kellett. Nem akart a betegségéről beszélni, és ez érthető, amikor egy ilyen élethelyzetben minden energia a gyógyulásra kell. Most azért mesélte el, mi történt vele, hogy választ adjon a rajongói kérdésére, hová tűnt... Az énekesnő szerencsére egyre erősebbnek érzi magát.

„Végre megértettem, hogy az élet szép, és örülni kell minden apróságnak. Egy szál virágnak is…” – mondta.

Tompos Kátyának, Keresztes Ildikónak és minden zenésznek, aki most éppen betegséggel küzd, gyors felépülést kívánunk – visszavárjuk a színpadra mindegyikőjüket! ♥

 

Tompos Kátya, betegség, jótékonyság, gálakoncert Fábián Juli Alapítvány

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek