Mamma Mia!

Ékszerek zenészek használt gitárhúrjaiból? Az Iron Maiden is csatlakozott!

2023/01/24  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

A Szekszárdi Hírek vette észre, hogy a legendás zenekar új vállalkozásba fogott: a bevétel azonban nem a saját kasszájukban csörög.

Ékszerek zenészek használt gitárhúrjaiból? Az Iron Maiden is csatlakozott!

Ugyanis az Iron Maiden csatlakozott a The Guitarwrist nevű jótékonysági szervezet kezdeményezéséhez, amely azzal a céllal jött létre 2017-ben, hogy ékszereket készítsen zenészek használt gitárhúrjaiból – ezzel is csökkentve a fémhulladéktermelést –, a bevételt pedig az előadó által választott alapítvány kapja meg.

A Maiden-ékszerek eladásából származó bevételt a zenekar menedzsere, Rod Smallwood és a Metal Hammer korábbi főszerkesztője, Alexander Milas által alapított Heavy Metal Truants nevű biciklis szervezet kapja, de rossz az, aki rosszra gondol: a bringások maguk is folyamatosan jótékonysági akciókat szerveznek, tehát az adomány tovább gördül a rászorulókhoz.

Hogy ki mindenki csatlakozott már a gitárhúr-újrahasznosításához, azt ezen az oldalon, ábécé sorrendben lehet megtekinteni, az Airbourne-től a You Me At Six-ig (zével egyelőre nincs zenekar). Az Iron Maiden mellett a legutóbbi csatlakozók többek között Noel Gallagher, a Gibson Guitars, Lzzy Hale és a Def Leppard neve bukkan fel.

Az ékszereket itt lehet megtekinteni, szánjatok rá időt... Amint azt tapasztaljátok majd, nem csak gitárhúrokból készülhet ékszer. Az oldalon lehetőség van vásárlási utalvány megszerzésére is, hogy az ajándékozott maga választhassa ki azt a darabot, ami neki a legjobban tetszik. (Azt viszont nem tudjuk, miért ilyen nyomik a fotók...)

A Szekszárdi Hírek kigyűjtötte az Iron Maiden-ékszerek árait, és voltak olyan alaposak, hogy átszámolták forintba is:

Sterling ezüstgyűrű – 199 font (90 ezer forint)
 "Distortion" basszusgitárhúrkarkötő – 175 font (79 ezer forint)
"Reverb" basszusgitárhúrkarkötő – 160 font (72 ezer forint)
"Riff" gitárhúrkarkötő – 160 (72 ezer forint)
"Riff" basszusgitárhúrkarkötő – 150 font (67 ezer forint)
"Reverb" gitárhúrkarkötő – 150 font (67 ezer forint)
"Rhapsody" gitárhúrkarkötő – 140 font (63 ezer forint)
"1/4 Jack" nyaklánc – 100 font (45 ezer forint)
"Test Tube" nyaklánc – 90 font (40 ezer forint)

Milyen jó lenne nálunk is egy ilyen kezdeményezés – de ha lehet, csússzunk lejjebb egy kicsit az árkategóriákkal... :) 

 

 

 

Iron Maiden, gitárhúr, jótákonyság, The Guitarwrist

 

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek