Szécsi Pál 80

Ékszerek zenészek használt gitárhúrjaiból? Az Iron Maiden is csatlakozott!

2023/01/24  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

A Szekszárdi Hírek vette észre, hogy a legendás zenekar új vállalkozásba fogott: a bevétel azonban nem a saját kasszájukban csörög.

Ékszerek zenészek használt gitárhúrjaiból? Az Iron Maiden is csatlakozott!

Ugyanis az Iron Maiden csatlakozott a The Guitarwrist nevű jótékonysági szervezet kezdeményezéséhez, amely azzal a céllal jött létre 2017-ben, hogy ékszereket készítsen zenészek használt gitárhúrjaiból – ezzel is csökkentve a fémhulladéktermelést –, a bevételt pedig az előadó által választott alapítvány kapja meg.

A Maiden-ékszerek eladásából származó bevételt a zenekar menedzsere, Rod Smallwood és a Metal Hammer korábbi főszerkesztője, Alexander Milas által alapított Heavy Metal Truants nevű biciklis szervezet kapja, de rossz az, aki rosszra gondol: a bringások maguk is folyamatosan jótékonysági akciókat szerveznek, tehát az adomány tovább gördül a rászorulókhoz.

Hogy ki mindenki csatlakozott már a gitárhúr-újrahasznosításához, azt ezen az oldalon, ábécé sorrendben lehet megtekinteni, az Airbourne-től a You Me At Six-ig (zével egyelőre nincs zenekar). Az Iron Maiden mellett a legutóbbi csatlakozók többek között Noel Gallagher, a Gibson Guitars, Lzzy Hale és a Def Leppard neve bukkan fel.

Az ékszereket itt lehet megtekinteni, szánjatok rá időt... Amint azt tapasztaljátok majd, nem csak gitárhúrokból készülhet ékszer. Az oldalon lehetőség van vásárlási utalvány megszerzésére is, hogy az ajándékozott maga választhassa ki azt a darabot, ami neki a legjobban tetszik. (Azt viszont nem tudjuk, miért ilyen nyomik a fotók...)

A Szekszárdi Hírek kigyűjtötte az Iron Maiden-ékszerek árait, és voltak olyan alaposak, hogy átszámolták forintba is:

Sterling ezüstgyűrű – 199 font (90 ezer forint)
 "Distortion" basszusgitárhúrkarkötő – 175 font (79 ezer forint)
"Reverb" basszusgitárhúrkarkötő – 160 font (72 ezer forint)
"Riff" gitárhúrkarkötő – 160 (72 ezer forint)
"Riff" basszusgitárhúrkarkötő – 150 font (67 ezer forint)
"Reverb" gitárhúrkarkötő – 150 font (67 ezer forint)
"Rhapsody" gitárhúrkarkötő – 140 font (63 ezer forint)
"1/4 Jack" nyaklánc – 100 font (45 ezer forint)
"Test Tube" nyaklánc – 90 font (40 ezer forint)

Milyen jó lenne nálunk is egy ilyen kezdeményezés – de ha lehet, csússzunk lejjebb egy kicsit az árkategóriákkal... :) 

 

 

 

Iron Maiden, gitárhúr, jótákonyság, The Guitarwrist

 

 

Szólj hozzá!


Innen Szép Nyerni: májusban érkezik az AWS új albuma, koncert a Parkban

Innen Szép Nyerni: májusban érkezik az AWS új...

Az új év új mérföldkövet is hoz a zenekarnak: május 10-én érkezik ötödik nagylemezük, mely egyben az első ebben a felállásban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Kinek mond valamit ez a három betű: SBB?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.

SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
Új koncertek