A ZEME azt kéri, engedjék be a koncertekre a gyerekeket is

2021/06/01  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Zenei Menedzserek Egyesülete, amely a legnevesebb magyarországi menedzsereket tömöríti – 56 taguk 281 zenei produkcióval foglalkozik – ma sajtóközleményt bocsájtott ki az érvényben lévő járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban.

 Fotó: samer daboul (Pexels)

"Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a kulturális rendezvényeken való részvétel szabályozása értelmében a zenés-táncos eseményeken (koncerteken) 16 év alatti fiatalok nem vehetnek részt, még kísérővel sem.

A 16 éves kor alattiak egyelőre nem kaphatnak oltást, így védettségi kártyájuk sem lehet. A hatályos szabályozás szerint ők felnőtt, védett kísérővel bárhova mehetnek – akár szabadtéren, akár beltéren –, kizárólag koncertre nem.

A ZEME az élőzenei koncerteket kultúránk fontos részének tartja. A jelenlegi szabályozás azt jelenti, hogy egy család, amelyhez 16 évnél fiatalabb gyerek is tartozik, bárhova elmehet, kivéve koncertre vagy fesztiválra.

Ezzel a szabályozással jelentősen sérül a magyar kulturális szektor és a zeneipar is, amelynek szereplői az elmúlt másfél évben az átlagosnál is nagyobb arányban szenvedtek károkat a járvány következtében.

A ZEME a zenei kultúra és a családok érdekeit szem előtt tartva azt kéri, hogy a szabályozást változtassák meg úgy, hogy a magyar családok egyenlő feltételekkel járhassanak bármilyen kulturális rendezvényre, zenei koncertre vagy sporteseményre." (Forrás)

Maximálisan támogatjuk a kezdeményezést!

 

 A zenei menedzserek nyitási javaslata

zeneipar, újranyitás, Zenei Menedzserek Egyesülete, koncertek, újraindulás, korlátozás, gyerekkoncertek

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek