A ZEME azt kéri, engedjék be a koncertekre a gyerekeket is

2021/06/01  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Zenei Menedzserek Egyesülete, amely a legnevesebb magyarországi menedzsereket tömöríti – 56 taguk 281 zenei produkcióval foglalkozik – ma sajtóközleményt bocsájtott ki az érvényben lévő járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban.

 Fotó: samer daboul (Pexels)

"Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a kulturális rendezvényeken való részvétel szabályozása értelmében a zenés-táncos eseményeken (koncerteken) 16 év alatti fiatalok nem vehetnek részt, még kísérővel sem.

A 16 éves kor alattiak egyelőre nem kaphatnak oltást, így védettségi kártyájuk sem lehet. A hatályos szabályozás szerint ők felnőtt, védett kísérővel bárhova mehetnek – akár szabadtéren, akár beltéren –, kizárólag koncertre nem.

A ZEME az élőzenei koncerteket kultúránk fontos részének tartja. A jelenlegi szabályozás azt jelenti, hogy egy család, amelyhez 16 évnél fiatalabb gyerek is tartozik, bárhova elmehet, kivéve koncertre vagy fesztiválra.

Ezzel a szabályozással jelentősen sérül a magyar kulturális szektor és a zeneipar is, amelynek szereplői az elmúlt másfél évben az átlagosnál is nagyobb arányban szenvedtek károkat a járvány következtében.

A ZEME a zenei kultúra és a családok érdekeit szem előtt tartva azt kéri, hogy a szabályozást változtassák meg úgy, hogy a magyar családok egyenlő feltételekkel járhassanak bármilyen kulturális rendezvényre, zenei koncertre vagy sporteseményre." (Forrás)

Maximálisan támogatjuk a kezdeményezést!

 

 A zenei menedzserek nyitási javaslata

zeneipar, újranyitás, Zenei Menedzserek Egyesülete, koncertek, újraindulás, korlátozás, gyerekkoncertek

 

 

Szólj hozzá!


Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra közönségdíjasai

Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra...

Britney Spears, a BTS és Christina Aguilera is díjat kapott a közönségtől a People's Choice Awards kedd esti átadóján, amelyet az NBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Omega története véget ért

Trunkos András, az Omega menedzsere a Borsnak nyilatkozott. Kimondta azt, amire sokan gondolni sem akartak Kóbor János halála után.

Torres Dani már december elején feldíszíti a karácsonyfáját

Magyar édesanya és ecuadori édesapa gyerekeként Torres Dani életében a karácsonyváró időszak kifejezetten különleges. Idén ráadásul egy gyönyörű lány is örömtelivé teszi a készülődést.
Új koncertek