VOLT, Sound, Sziget: Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket

2020/11/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

S tényleg, tavaly ilyenkor már javában dörgött az értékesítés, hogy a karácsonyi nagy ajándékmeccsben labdába rúghassanak a fesztiválok. Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound alapítója, a Sziget és az Akvárium Klub egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton vezetője a SZMO-nak adott interjút a MTVA-gála kapcsán, de mivel az már elmúlt, mindössze egy gondolatot emelnénk ki a cikkből, ami az előttünk álló évről szól – nem rajta múlik, de nem lettünk boldogabbak tőle.

Fotó: Balaton Sound

"Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket, publikusak az első fellépők. A programmal most is viszonylag jól haladunk, hiszen az elmaradt koncertek és fesztiválok miatt már nyáron beindulhatott a booking. Ugyanakkor hazudnék, ha azt mondanám, hogy a legnagyobb meggyőződéssel állok a 2021-es év előtt.

Sajnos benne van a pakliban, hogy egy ideig jövőre sem lehetnek tömegrendezvények, ha mégis, akkor ugyanazt nem nagyon várhatjuk, amit eddig megszoktunk. A legoptimálisabb esetben újra elindul az élet, de azok a fesztiválok, amelyek tízezreket vonzottak más országokból, a meggyőződésem szerint továbbra is bajban lehetnek. Nehéz azt elhinni, hogy egyik napról a másikra újra olyan egyszerű lesz repülni, mint korábban, és azt is, hogy ezzel majd azonnal tömegek fognak élni.

Ettől függetlenül mi úgy dolgozunk, hogy minden elő legyen készítve, ha eldördül a startpisztoly, készen álljunk a közönség fogadására.

De ugyanaz a bizonytalanság jellemzi az egész szakmát, ami 2020-ban." (Forrás)

 A szakma pedig a héten Veszprémben gyűlt volna össze megvitatni, hogy léteznek-e egyáltalán, s ha igen, milyen lehetőségek állnak a zeneipar megmentésére, a zárójeles opció most valósággá vált, és online tartják meg a Music Hungary Konferenciát. Bízunk abban, hogy egyszer majd elérhetővé teszik a jelenleg is folyó streamelt előadások és viták anyagát.

Lobenwein Norbert borúlátását nem kisebb szakember is osztja, mint a világhírű Galstonbury főszervezője-tulajdonosa is, bár nemrég felvetődött a fesztivállal kapcsolatban, hogy tömeges teszteléssel talán lehetne mit kezdeni vele...

Pénteki hír, hogy a BFZ le fogja (gyors)tesztelni a közönségét bizonyos koncertek előtt, de ahogy a Népszava is hozzátette, 200-300-nál több nézőt már túl sok időbe telne akár több állomással is letesztelni, hogy a fesztiválokról már ne is beszéljünk.

Naponta röppennek fel a hírek a rövidesen érkező vakcinákról, mi azért fenntartással kezeljük ezeket a híreket, s nektek sem javaslunk mást.

Lobenwein Norbert, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Sziget, 2021., fesztiválok, koronavírus, covid

 

 

Szólj hozzá!


Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Március 18-án Mark Clarke volt a Barba Negra külföldi vendége. Az este két részből állt: az első felében a Cream-et muzsikáló Celebrations Day,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Szuper látványos klippel jelentkezik a régió friss pop csillaga

Karin Ann rövid idő alatt ért el számos nemzetközi sikert, BBC egyik műsorában is generációja egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki, most talán eddigi leglátványosabb videójával jelentkezik.

Németh Róbert dalait áthatja a melankólia

Vidéken is bemutatja közelmúltban megjelent harmadik lemezét Németh Róbert. A Heaven Street Seven basszusgitárosaként több mint két évtizeddel ezelőtt ismertté vált zenész áprilisban Pécsett és Szegeden ad koncertet.
Új koncertek