Mamma Mia!

A következő, 2021-es Glastonbury is elmaradhat

2020/08/05  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A Glastonbury alapítója, Michael Eavis azt nyilatkozta, hogy a fesztivál nem tudna túlélni még egy ilyen évet, így felmerült a 2022-ig történő halasztás gondolata is.

Júluis elején pirossal világítottak meg minden (üres) színpadot, hogy felhívják a kormány figyelmét az ország rendezvényiparának helyzetére és hogy sürgessék az ágazat megesítését.

Ha valaki most pottyant volna ide egy másik bolygóról, annak elmondjuk, hogy a Glastonbury az a fesztivál, amelyre városi legenda jegyet szerezni, hogy idén lett volna a jubileumi, 50. rendezvény – amelyet végül online ünnepeltek meg –,  jelentőségét pedig az is mutatja, hogy a 2020-as buli fő fellépője Paul McCartney lett volna.

Az ITV News West Country-val folytatott beszélgetés során a 84 esztendős alapító – aki a lányával együtt "viszi a boltot", csak úgy írják alá a közleményeiket, hogy Michael & Emily – arról beszélt, hogy a COVID-19 korlátozásai hosszútávon kihúzzák a szőnyeget a Glastonbury alól. "500 ember még OK lenne" – mondta, és itt nem a Mágikus Maximális Nézőszámra utalt, hanem a fesztiválhoz kötődő dolgozók számára, ami a Glastonbury  esetében mintegy 250 000 fő.

Eavis szerint a szervezők minden lehetőséget kimerítenek, mielőtt kivonulnak a 2021-es rendezvénypiacról, eget-földet megmozgatnak majd, hogy sikerüljön megrendezni jővőre a fesztivált, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy siker is koronázza majd a küzdelmüket. Mindazonáltal bizakodó, s úgy véli, a Glastonbury még erősebbben tér majd vissza – legfeljebb egy év csúszással.

Annak sugallása, hogy a Glastonbury Fesztiválra 2022-ig nem kerülhet sor, éles ellentétben áll az Eavis korábbi, a The Guardian júniusi interjújában tett kijelentéseivel, amik még arról szóltak, hogy jövőre működniük kell, mert ha nem, akkor végleg lehúzhatják a rolót.

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős pénzügyi támogatást nyújtott az élőzenei márkák számára. Júliusban Boris Johnson 1,57 milliárd font összegű segélycsomagot jelentett be, amelyből a kulturális intézmények is részesülhettek. Az most nem annyira világos, hogy a támogatás kilátásai befolyásolták-e a fesztiválalapító álláspontjának változását.

Mindenesetre, vigyázó szemünk a Glastonburyn: a világ egyik leghíresebb fesztiváljának sorsa tükröt tarthat a többi hasonló jelentőségű/méretű rendezvénynek is.

 

 

Glastonbury, fesztivál, Paul McCartney, koronavírus-járvány, lemondás, covid-19, UK, Nagy Britannia

 

 

Szólj hozzá!


Megjött a Király főcímdala

Megjött a Király főcímdala

A Zámbó Jimmy kultuszát feldolgozó sorozat filmzenéjét Peter Šrámek énekli. December 5-én pedig „A Király – Filmzene & Symphonic" címmel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Glastonburyn búcsúzik el brit rajongóitól Elton John

Elton John legutolsó nagy-britanniai koncertjét a jövő évi Glastonbury zenei fesztiválon fogja tartani - adta hírül pénteken a Guardian.

Az elmúlt évek érzelmi állapotát foglalta lemezbe Dallos Bogi

Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezik, amely mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal énekesnő lemez mellett egy izgalmas képi világú klippel is jelentkezik, amely egy teljesen új oldalát mutatja meg.
Új koncertek