Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

2020/09/28  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.

Fotó: RF._.studio/Pexels

A zenei közösséget sokkolta a hír, hogy az Anathema feladja a zenélést, mert a tagoknak olyan munkát kell keresniük, amiből meg is tudnak élni. (Lécci, lécci, ne jöjjön most a kapálós szori, végigbeszéltük ezerszer a dolgot.) Az Akvárium jövő évi menüjében még szerepel a koncert, egyelőre azonban nagyon úgy tűnik, a banda nem teszi tiszteletét 2021. január 17-én Budapesten :(

A The Musicians’ Union legfrissebb kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek 34 százalékának el kell hagyni a zenészszakmát a koronavírus-járvány okozta válság miatt. Tavasszal ez a szám még 19 százalék volt. A kutatásban a zenészek azt is elmondták, hogy több mint egyharmaduknak, 36 százalékuknak egyáltalán nincs munkája, 47 százalékuk pedig más munkát keresett. Korábban volt olyan kutatás is, ahol a brit zenészek kétharmada mondta az, hogy pályaelhagyáson gondolkozik.

Kiderült továbbá az is, hogy a popzenészeknek legnagyobb a bevételkiesése, utánuk jönnek a rock, a jazz, a folk és a klasszikusok képviselői. (Lángoló)

Vonatkozó hazai kutatás még nincs, becslések vannak más-más számokkal, de talán értelmetlen is lenne most körbekérdezni, mert a lejtőn vagyunk javában, minden nap változásokat hoz, és ezeknek nem annyira örülhetünk.

Továbbra is ugyanazzal a videóval üzenünk a zenészeknek, nem is tudjuk már, hányadik beillesztésünk ez, de akkor is:

 

koronavírus-járvány, zenészek, programtörlések, krízis, pályaelhagyás

 

 

Szólj hozzá!


Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek...

A HVG számolt be arról, hogy csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, majd zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A zenét Hrutka Róbert szerezte, Dr. Csernust Bányai Kelemen Barna alakítja

A Toxikoma című film egyik dalbetétjéből most klip is készült. A filmnek – amely Szabó Győző azonos című könyvéből készült – és a klipnek egyaránt a tehetséges ifjú színész, Molnár Áron a főhőse.

Sipos Tomi lesz a hobbizenekarnak indult Mitar vendége a Metro Klubban

Kellemes hobbinak indult, majd sok-sok munka és tanulás után most ott tartanak, hogy megjelent az első lemezük, amelyet ma be is mutatnak a Metró klubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek