Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

2020/09/28  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.

Fotó: RF._.studio/Pexels

A zenei közösséget sokkolta a hír, hogy az Anathema feladja a zenélést, mert a tagoknak olyan munkát kell keresniük, amiből meg is tudnak élni. (Lécci, lécci, ne jöjjön most a kapálós szori, végigbeszéltük ezerszer a dolgot.) Az Akvárium jövő évi menüjében még szerepel a koncert, egyelőre azonban nagyon úgy tűnik, a banda nem teszi tiszteletét 2021. január 17-én Budapesten :(

A The Musicians’ Union legfrissebb kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek 34 százalékának el kell hagyni a zenészszakmát a koronavírus-járvány okozta válság miatt. Tavasszal ez a szám még 19 százalék volt. A kutatásban a zenészek azt is elmondták, hogy több mint egyharmaduknak, 36 százalékuknak egyáltalán nincs munkája, 47 százalékuk pedig más munkát keresett. Korábban volt olyan kutatás is, ahol a brit zenészek kétharmada mondta az, hogy pályaelhagyáson gondolkozik.

Kiderült továbbá az is, hogy a popzenészeknek legnagyobb a bevételkiesése, utánuk jönnek a rock, a jazz, a folk és a klasszikusok képviselői. (Lángoló)

Vonatkozó hazai kutatás még nincs, becslések vannak más-más számokkal, de talán értelmetlen is lenne most körbekérdezni, mert a lejtőn vagyunk javában, minden nap változásokat hoz, és ezeknek nem annyira örülhetünk.

Továbbra is ugyanazzal a videóval üzenünk a zenészeknek, nem is tudjuk már, hányadik beillesztésünk ez, de akkor is:

 

koronavírus-járvány, zenészek, programtörlések, krízis, pályaelhagyás

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek