Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

2020/09/28  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.

Fotó: RF._.studio/Pexels

A zenei közösséget sokkolta a hír, hogy az Anathema feladja a zenélést, mert a tagoknak olyan munkát kell keresniük, amiből meg is tudnak élni. (Lécci, lécci, ne jöjjön most a kapálós szori, végigbeszéltük ezerszer a dolgot.) Az Akvárium jövő évi menüjében még szerepel a koncert, egyelőre azonban nagyon úgy tűnik, a banda nem teszi tiszteletét 2021. január 17-én Budapesten :(

A The Musicians’ Union legfrissebb kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek 34 százalékának el kell hagyni a zenészszakmát a koronavírus-járvány okozta válság miatt. Tavasszal ez a szám még 19 százalék volt. A kutatásban a zenészek azt is elmondták, hogy több mint egyharmaduknak, 36 százalékuknak egyáltalán nincs munkája, 47 százalékuk pedig más munkát keresett. Korábban volt olyan kutatás is, ahol a brit zenészek kétharmada mondta az, hogy pályaelhagyáson gondolkozik.

Kiderült továbbá az is, hogy a popzenészeknek legnagyobb a bevételkiesése, utánuk jönnek a rock, a jazz, a folk és a klasszikusok képviselői. (Lángoló)

Vonatkozó hazai kutatás még nincs, becslések vannak más-más számokkal, de talán értelmetlen is lenne most körbekérdezni, mert a lejtőn vagyunk javában, minden nap változásokat hoz, és ezeknek nem annyira örülhetünk.

Továbbra is ugyanazzal a videóval üzenünk a zenészeknek, nem is tudjuk már, hányadik beillesztésünk ez, de akkor is:

 

koronavírus-járvány, zenészek, programtörlések, krízis, pályaelhagyás

 

 

Szólj hozzá!


Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Azok számára, akiknek nem volt lehetősége a helyszínen tombolni vagy azoknak, akik szeretnék felidézni a koncert legjobb pillanatait: megérkezett az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.
Új koncertek