Szécsi Pál 80

Montenegróban tilos a buli, Debrencenben elmaradt a Víztoronyba hirdetett koncert

2021/12/30  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Betiltotta a szilveszteri mulatságokat a montenegrói kormány szerdán, illetve minden tömeges szórakozást korlátozott december 30. és január 12. között.

Illusztráció: Pexels

A döntés értelmében a vendéglátóhelyek és a szálláshelyek éttermei szilveszter éjszakáján hajnali egyig tarthatnak nyitva, és csakis védettségi igazolvánnyal rendelkezők tartózkodhatnak ott. Ebben az időszakban szólhat a zene, illetve előadók is felléphetnek. Csütörtöktől kezdődően január 12-ig a vendéglátóhelyek csakis 22 óráig tarthatnak nyitva, tilos a tánczene, illetve előadók fellépése is. A montenegrói kormány az említett időszakban betiltott minden egyéb bulit, lakodalmat, születésnapi ünneplést és zenei fesztivált, ahogy a nagyszámú részvétellel szervezendő magánrendezvényeket is.

Mindeközben Franciaországban a kormány a hét elején új törvénytervezetet fogadott el, amely oltási igazolást kíván bevezetni a karanténintézkedések helyett. Ennek értelmében jövő hétfőtől legalább három héten át ismét korlátozzák a nagyszabású rendezvényeket, megtiltják a közönség előtt tartott koncerteket, valamint az étel- és italfogyasztást a mozikban, színházakban és a tömegközlekedésen.

A belga kormány viszont visszavonta a koronavírus-járvány megfékezésére nemrégiben bevezetett, szigorított korlátozó intézkedések egy részét, bizonyos feltételek mellett hamarosan újra megnyithatnak a mozik, a színházak és a koncerttermek. A kormány egy héttel ezelőtt jelentett be szigorításokat, hogy megfékezzék a koronavírus omikron variánsának terjedését. Vasárnaptól a moziknak, színházaknak és koncerttermeknek be kellett zárniuk, és tilos volt minden olyan beltéri rendezvény megtartása, ahol több mint 200 ember vesz részt. A rendezvénysátorban tartott kültéri eseményeket is betiltották. Az intézkedés felháborodást keltett a kulturális szektorban. A szakma képviselői aláírásokat gyűjtöttek a rendelet megváltoztatására, több mozi és színház megszegte a szabályokat és megtartotta előadásait.

Ami Magyarországot illeti, nálunk nincsenek korlátozások, viszont a covid így is bele tud szólni a programszervezésbe: elmaradt a december 29-re hirdetett tripla koncert a Nagyerdei Víztoronyban – számolt be a Dehir. Úgy indult, hogy hatalmas buli lesz az Analog Balaton, a Crams és a Galaxisok részvételével. Menet közben aztán jött a hír, hogy a Galaxisok covid megbetegedés miatt nem tudnak fellépni, helyettük ugrik be majd a Felső Tízezer, végül a szervezők úgy döntöttek, az egészet áttolják 2022. február 25-re. A Galaxisok a Dürer-beli koncertjüket sem tudták megtartani, annak pótdátuma: 2022. március 2.

Szebb évet mindannyiunknak!


   

covid, Montenegro, Belgium, Franciaország, Debrecen

 

 

Szólj hozzá!


Dupla koncertet ad Zorán jövő tavasszal a Budapest Kongresszusi Központban

Dupla koncertet ad Zorán jövő tavasszal a Budapest...

A nagy érdeklődésre tekintettel a népszerű előadó 2024. március 17-én 16 és 20 órakor is színpadra lép a BKK-ban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Koreai indie rock, igazi hangszerekkel, kiváló minőségben – a THE ROSE Budapestre jön

A "koreai zenekar" ebben az esetben nem a klasszikus K-popot jelenti, hanem négy tehetséges hangszeres zenészt, akik főként angol nyelvű dalokat játszanak és szinte mindannyian kiválóan énekelnek. A The Rose nevű koreai zenekar Dawn To Dusk elnevezésű turnéja 2024. március 17-én érkezik Budapestre.

13 év után újra lemezt adott ki Bereczki Zoltán

A 'Téli dalok' című új album szenteste előtt pontosan egy hónappal, november 24-én érkezett meg.
Új koncertek