Többek között koncertjegyekre költhetik az ukránok az oltásért kapott pénzt

2021/11/17  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Minden ukrán, aki felveszi a koronavírus elleni védőoltásból a teljes védettséghez szükséges mindkét adagot, ezer hrivnyát (több mint 12 ezer forintot) kap az államtól, azonban nem költhetik akármire a pénzjutalmat.

Kijevben is fellép a friss MTV EMA-díjas Måneskin is. Fotó: Måneskin/FB

Először felhördültünk, hogy ez meg már milyen, de persze – ahogy az szokás mostanában – csak a kezdő sorokat olvastuk el, szerencsére, itt nem hagytuk abba.

Az oltást felvevő emberek a fenti összeget ugyanis nem készpénzben kapják meg, hanem valamilyen igazolás, digitális utalvány vagy betét formájában – ezen még pontosítanak. Viszont azt már megfogalmazták, hogy a cél az, hogy ezzel a pénzzel a kormányzat azokat az üzletágakat támogassa közvetve, amelyek a legnagyobb veszteségeket szenvedik el a járvány miatti korlátozásoktól. Az ezer hrivnyát így belföldi utazásra, sportolásra, sport- és kulturális rendezvényekre, színház-, mozi- és koncertjegyekre, valamint kiállításlátogatásra költhetik majd el.

Nem tudjuk, hogy szomszédaink ennek mennyire örülnek, mi elsőre vállalható gesztusnak tartjuk. Megnéztük, milyen nagy koncertek lesznek a közeljövőben Kijevben: decemberben fellép a Glenn Miller Orchestra és a Nothing But Thieves, januárban Till Lindemann és Chris Norman, márciusban pedig ott is tiszteletét teszi a Måneskin.

 

Ukrajna, oltakozás, covid, koncertek

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek