Szécsi Pál 80

Többek között koncertjegyekre költhetik az ukránok az oltásért kapott pénzt

2021/11/17  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Minden ukrán, aki felveszi a koronavírus elleni védőoltásból a teljes védettséghez szükséges mindkét adagot, ezer hrivnyát (több mint 12 ezer forintot) kap az államtól, azonban nem költhetik akármire a pénzjutalmat.

Kijevben is fellép a friss MTV EMA-díjas Måneskin is. Fotó: Måneskin/FB

Először felhördültünk, hogy ez meg már milyen, de persze – ahogy az szokás mostanában – csak a kezdő sorokat olvastuk el, szerencsére, itt nem hagytuk abba.

Az oltást felvevő emberek a fenti összeget ugyanis nem készpénzben kapják meg, hanem valamilyen igazolás, digitális utalvány vagy betét formájában – ezen még pontosítanak. Viszont azt már megfogalmazták, hogy a cél az, hogy ezzel a pénzzel a kormányzat azokat az üzletágakat támogassa közvetve, amelyek a legnagyobb veszteségeket szenvedik el a járvány miatti korlátozásoktól. Az ezer hrivnyát így belföldi utazásra, sportolásra, sport- és kulturális rendezvényekre, színház-, mozi- és koncertjegyekre, valamint kiállításlátogatásra költhetik majd el.

Nem tudjuk, hogy szomszédaink ennek mennyire örülnek, mi elsőre vállalható gesztusnak tartjuk. Megnéztük, milyen nagy koncertek lesznek a közeljövőben Kijevben: decemberben fellép a Glenn Miller Orchestra és a Nothing But Thieves, januárban Till Lindemann és Chris Norman, márciusban pedig ott is tiszteletét teszi a Måneskin.

 

Ukrajna, oltakozás, covid, koncertek

 

 

Szólj hozzá!


Koncertek, fényfestés, 17 méteres fenyő: advent Pécsett

Koncertek, fényfestés, 17 méteres fenyő: advent Pécsett

A Széchenyi téren már napok óta áll a feldíszített karácsonyfa, de péntekig a ragyogó adventi fénykapuk és a világító szelfipontok is a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

2024-ben öt év szünet után feltámad a Rockmaraton!

Jövőre végre ismét lesz Rockmaraton! A 2024-es újrakezdés egyben új fejezetet is nyit a fesztivál történetében: az öt éve várt, 30. jubileumi rendezvény – amely az előzetes információk szerint minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárdát vonultat majd fel – a Barba Negra szakmai támogatásával valósul meg, 2024....

20 éves pályafutásának évfordulóját új lemezzel ünnepli Divo

Divo-t 2008-ban még Schwartz Dávidként ismerhette meg a nagyérdemű, amikor a We are the world című világslágert egy személyben adta elő az Esti Showder tehetségkutatójában. Aztán hirtelen eltelt 20 év, és új életet kezdett, amelyet zenészként természetesen egy új albummal ünnepelt meg.
Új koncertek