Tömegével váltottak karriert az emberek a COVID-19 miatt – Pásztor Anna és Tóth Vera is!

2020/07/24  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Azt eddig is sejthettük, hogy a járványidőszak sokak megélhetését megnehezítette, esetleg teljesen el is lehetetlenítette. Az mégis meglepetésként érinthet bennünket, hogy még a negyvenesek közt is rengetegen döntöttek a szakmaváltás mellett – derül ki a joszaki.hu felméréséből.

Fotó: Anna

Az már a felmérés elején kiderült: a válaszadók 22 százaléka egyáltalán nincs foglalkoztatva ebben az időszakban, számukra tehát teljességgel ellehetetlenült a munkavégzés. De nem könnyű az ügyfélszerzés azoknak sem, akik nem szakadtak ki a munka világából: a közel ezer kitöltő túlnyomó többsége úgy nyilatkozott, jóval nehezebb számukra klienseket szerezni, mint a vírust megelőző időszakban.

A joszaki.hu-n a válaszadók közel fele nyilatkozta, hogy a bevételek visszaesése “elképesztő mértékben” érinti őket vagy családtagjaikat. További 30 százalék úgy fogalmazott, “jelentősen” hat rájuk a jövedelemkiesés. Gyakori, ám szerencsére nem általános eset, hogy a megrendelők minden korábban lefixált munkát lemondtak náluk.

És hogy meddig húzódik még a járványhelyzet?

A legtöbben úgy vélik, körülbelül 3 hónappal kell számolnunk, de azok sincsenek kevesen, akik szerint a vírus okozta visszaesés még fél évig is eltarthat. A válaszadók felét aggodalommal tölti el, hogy egyáltalán nincsenek megtakarításaik erre az időszakra, ezért minden eddiginél jobban rá is kényszerülnek a munkavállalásra. Akiknek azonban sikerült tartalékokat képezni, azoknak közel fele több mint 3 hónapra elegendő pénzt tett félre.

A szorult helyzetben persze megjelentek a kényszermegoldások: a kitöltők 13 százaléka váltott karriert, hogy átvészelje ezt az időszakot. Érdekes módon nem csak a fiatalabb generáció ilyen rugalmas: a negyvenes éveikben járók éppolyan tettrekésznek mutatkoztak a szakmaváltást illetően, mint a 20 és 30 közöttiek. A vállalkozókedv csak 50 fölött látszik csökkenni...

Egy hölgynek nem illik firtatni a korát, úgyhogy Pásztor Annáról, az Anna & The Barbies frontasszonyáról csak azt írjuk meg, hogy azok közé tartozik, aki nem fél az új kihívásoktól – erről a Blikknek mesélt.

Nem mintha nem lelte volna meg maximálisan az örömét és minden idejét a zenélésben, de az ismert helyzet oda juttatta a népszerű zenekart is, hogy a tagok már a hangszereiket árulják... Azt is elmondta: egyre valószínűbbnek tartja, hogy nem a zenélésből él majd jó ideig, főleg akkor, ha a kormány nem engedélyezi augusztus 15-től az 500 fő feletti rendezvényeket.

Most éppen Bor és Beatles címmel olyan estet szervez és bonyolít, amelyekben a két szenvedélye, a zene és a gasztronómia a találkozik. Nemcsak énekel, hanem akár ki is szolgálja a vendégeket.

Nem ő az egyetlen énekesnő, aki erre a területre vetődött: Tóth Vera is kötényt kötött, és beállt a családi vendéglőbe dolgozni Palkonyán, éppen azon a településen és éppen abban az étteremben, ahol Pásztor Annáék új projektje debütált nemrég.

Fotó: Tóth Vera/FB

"Koncertek nélkül a zenekaroknak végük. Ha minden így marad, maradunk hobbizenészek" – mondta Anna a bulvárlapnak.

"Kérem, ne vegyék el tőlem a hivatásomat, és kérem, hagyják megélni az álmaimat..."– írta Tóth Vera egy posztban a Fb-oldalán.

Tóth Verát legközelebb augusztus 5-én hallhatjuk énekelni, amikor a "Kis koncertek nagy borélmények" koncertsorozat az esztergomi Rózsakert vendéglőbe ér. Az Anna & The Barbies legközelebb július 25-én lép fel a Kobuciban, sőt, másnap is az övék a kastélykert, hogy két részletben rakják össze azt, ami a boldog békeidőkben egyetlen koncert jelentett.

De ha egyszer ennek vége..

 

koronavírus-járvány, foglalkoztatás, karrierváltás, Pásztor Anna, Anna & The Barbies

 

 

Szólj hozzá!


A Margitszigeti Zenélő Kútnál lehet elbúcsúzni Balázs Fecótól

A Margitszigeti Zenélő Kútnál lehet elbúcsúzni...

A zenész rajongói a Facebookon közölték, hogy Balázs Fecó emlékére ezen a hétvégén – december 5-én szombaton, valamint december 6-án...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A művészvilág áldozatai

A Trip hajó Vírus TV című adása ma 17.00 órakor a fenti címmel jelentkezik, a téma pedig: "Veszélybe került kulturális élet, művészek, alkotói válság és egyéni útkeresések a pandémia alatt".

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset történt: rejtélyes körülmények közt agyonlőtték Lil Yase kaliforniai rappert.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek