Megjelent a Punnany Massif énekesének új dala

Megjelent a Punnany Massif énekesének új dala

Meszes Balázs, a Punnany Massif énekese "meszka" nevű szólóprojektjével tavaly óta egy nagylemezzel és két single-el hívta fel magára a figyelmet, mindemellett élőben fellépett többek között a Budapest Parkban, a Művészetek Völgyében, Paloznaki Jazzpikniken és a Kerekdomb...
 
Fot: Caramel/FB

Caramel gyermekkora

Megjelent Caramel legújabb dala. Az Analógia önéletrajzi jellegű: az énekes nagyon erős és konkrét emlékképeket hívott elő a gyerekkorából.
 
 
Tudjuk, hogy a végzetünkbe rohanunk, mégis hátradőlünk, és bontunk egy sört...

Tudjuk, hogy a végzetünkbe rohanunk, mégis hátradőlünk, és bontunk egy sört...

Animációs klippel jelentkezett az Elefánt. A zenekar szerint ez a videó egyszerre a vége és kezdete valaminek, és ezt az “átmeneti” időszakot élőben december 29-én egy jótékonysági akcióval egybekötött koncerten zárják majd a Barba Negrában, mielőtt elvonulnak az új dalokon...
 
Fotó: Broadway

Karácsonyra rock and rollt kértél? Itt van: a Hungária elhozta neked az új dalát

Az együttes 1995 óta először áll össze egy nagykoncert erejéig a Puskás Arénában. Körülbelül ennyi ideje új dalon sem munkálkodtak együtt, sőt, karácsonyi dal a Hungária történetében eddig még SOHA NEM született.
 
Nem hittek Lennonnak... Itt a Blahalouisiana új dala

Nem hittek Lennonnak... Itt a Blahalouisiana új dala

„Mi mást tehetnénk? Tovább énekelünk..." Háborúról és popzenéről szól a Blahalouisiana új dala.
 
Nem vidám a Hooligans új dala

Nem vidám a Hooligans új dala

Az év utolsó hónapjait sem tölti tétlenül a Hooligans. Decemberben érkezik a zenekar új nagylemeze, ezt követően pedig négy év után visszatérnek a Papp László Sportarénába is, ahol egy nagyszabású show keretében búcsúznak a 2023-as évtől (a jegyeket csatoltuk).
 
 
Megjött Peter Srámek újabb Jimmy-klipje: Szeress Istenem

Megjött Peter Srámek újabb Jimmy-inspirálta klipje: Szeress, Istenem

Peter Srámek koncertjeinek kötelező darabja a „Szeress, Istenem", amelynek videófelvétele éppen abban a templomban forgott, amelyet évtizedekkel ezelőtt Zámbó Jimmy is meglátogatott egy akkori gigaslágere kapcsán.
 
Az arizónai frontember véletlenül Magyarországon ragadt – itt a Valami Lesz első klipje

Az arizónai frontember véletlenül Magyarországon ragadt – itt a Valami Lesz első klipje

Új dallal és és első klipjével jelentkezik a hol katartikus, hol meditatív indie rockban utazó Valami Lesz zenekar. Vintage hangzáspalettájú zenéjükkel a srácok a magyar és az amerikai kultúra metszéspontját kutatják.
 
Hova tartunk? Kikötünk majd valahol? Lugosi Dani és Agócs Márton friss kollabja sok kérdést vet fel

Lugosi Daninak és Agócs Mártonnak NEM KELL semmi...

Mindkét előadónak mindig volt a célja, hogy ne csak szórakoztató legyen a zene, hanem a tartalom is jelentéssel bírjon, saját élmények inspirálták a közös szerzeményt is. Most egy közös dallal tartják magukat elveikhez.
 
Gyémánt Bálinték sárkányt táncoltattak az Operaházban

Gyémánt Bálinték sárkányt táncoltattak az Operaházban

Hamarosan megjelenik a Gyémánt Bálint Trió Vortex of Silence című lemeze. Az album bevezető dalához az Operaházban forgattak élőben rögzített videót. A lemezbemutató koncert 2024. február 16-án lesz a Müpában.
 
Mi lesz a hip hoppal 50 év múlva?

Mi lesz a hiphoppal 50 év múlva?

A hiphop születésének fél évszázados jubileumát ünnepli vadonatúj, „6 betű" című dalával az összművészeti ág egyik itthoni meghonosítója, az Animal Cannibals. A srácok a jövő technológiájával próbálták megjósolni, milyen lesz a zeneipar 50 év múlva.
 
Fotók: Erős és Spigiboy

Húsz év után tüköremberekkel tért vissza az R-Go sláger

Épp húsz évvel az első feldolgozás után Erős Attila és Spiegelhalter László, azaz Spigiboy újra feldolgozták az R-GO nagy sikerű klasszikusát, amivel 2004-ben már letarolták a hazai zeneporondot, az új verzióhoz pedig Sári Évit kérték fel közreműködőnek.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek