A Margaret Island videójával debütált a Road Movie projekt

2019/08/21  ·   Klippremier   ·  Labancz Andrea

A Margaret Island Balaton-ihlette dalával indult útjára a VOLT Produkció új projektje, a Road Movie, amely a legnépszerűbb hazai zenekarok és előadók dalaival mutatja be Magyarország különböző városait és régióit, a dalokhoz pedig ismert és elismert filmrendezők készítenek klipeket.

A Margaret Island videójával debütált a Road Movie projekt

Az első alkotás augusztus 20-án, a Petőfi Zenei Díj show keretében debütált Zamárdiban, valamint a Petőfi TV műsorán és a www.roadmovie.hu oldalon.
 
„Augusztus 20-án indult útjára a Road Movie, amely szándékunk szerint egy valódi sorozatként éveken át követhető lesz majd a legnépszerűbb előadók csatornáin. Az első körben 15 szerzőt és előadót kértünk fel arra, hogy írjanak olyan dalokat, amelyekben a hozzájuk leginkább közel álló - ismert, vagy eldugott - tájak elevenednek meg. Legyen szó egy utcáról, egy térről, egy városról vagy akár egy egész régióról. A szerzők mellett olyan rendezőkkel egyeztettünk, akik zenei téren, vagy éppen játékfilmek készítésében szereztek maguknak hírnevet. Eddig mindenki örömmel vállalta, hogy részt vesz a projektben, amelynek egyik legnagyobb erénye a hitelesség, hiszen a szerzők kivétel nélkül a saját gondolataikat, érzéseiket tolmácsolják a dalaikban.“ – mondta el Lobenwein Norbert, a  Road Movie producere.
 
Az első alkotás augusztus 20-án debütált a Petőfi TV műsorán, a Petőfi Zenei Díj show keretében és a zenekar YouTube csatornáján. A Margaret Island dalát a Balaton ihlette, a hozzá kapcsolódó klipet pedig a hazai zenés-filmes világ egyik központi figurája, Miki357 rendezte.

“Nagyon megörültünk ennek a felkérésnek, hiszen mindig is fontosnak tartottuk a helyi értékeink hangsúlyozását. Számunkra a Balaton déli régiója mindig is kultikus hely marad: itt találkoztunk először Bálinttal és Kristóffal Balatonbogláron, itt adtuk az első akusztikus koncertünket Margaret Island zenekarként Fonyódon, és a mai napig ide járunk vissza alkotótáborozni a zenekarral. Ráadásul ez a felkérés tökéletesen beleillett az idei zenekari évünkbe is, mivel idén az 5. szülinapunk alkalmából a ‘Legszebb színek’ elnevezésű turnénk keretein belül épp az ország különleges tájait járjuk be a közönségünkkel együtt, mesés környezetben, világörökségi helyszíneken adunk áthangszerelt koncerteket.” - mesélte Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője.
 
“Az egész platform egy olyan páratlan ötletre épül, amin öröm dolgozni. Nagyon inspiráló egy-egy szerzemény alapján megközelíteni egy adott térséget. Rengeteg rejtett kincs nyugszik a dalok által a zenészekben és az általuk választott régióban, és emiatt egy olyan arcát fogja feltárni az országunknak, amire másképpen nem lenne lehetőség. A Margaret Island klip pedig azért is extra számomra, mert ebben az esetben a rendezői székben is én ülhettem, Vikivel és a srácokkal nagyon jó volt együtt dolgozni és azt gondolom, hogy a képsorokat teljesen az ő személyiségük és kapcsolatuk járja át. Ezen felül a Balaton mindig is különleges szerepet töltött be az életemben, és nagyon élveztem, hogy Fonyódot és környékét együtt fedezhettük fel.” – tette hozzá a klip rendezője, Miki357.
 
A Road Movie együttműködő partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség. „Igazán örülünk, hogy egy ilyen nagyszerű kezdeményezés részesei lehetünk, hiszen a Road Movie klipjei egytől-egyig az adott zenekar és rendező személyes érzésein, emlékein keresztül mutatnak majd be egy-egy települést, várost, vidéket vagy régiót. Ez a teljesen egyedi megközelítés pedig segít abban, hogy a néző egy eddig nem látott szemszögből is megismerhesse Magyarország természeti vagy épített kincseit. Célunk, hogy a Road Movie koncepciója által sokan kedvet kapjanak felkeresni és megismerni a bemutatott helyszíneket és régiókat.” - tette hozzá Németh Anna, az MTÜ marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese.
 
A klipek mellett riport- és werkfilm is készül, amelyeket az előadók csatornáin és tv-ben is láthat majd a közönség. Ezekben mesélnek az előadók arról, hogy mit jelent nekik a dalukat ihlető hely. A hamarosan látható kisfilmet Könyves Dina szerkeszti, a műsorvezetői-riporteri szerepet pedig Tilla vállalta. 
 
A Margaret Island klipjét még az idei évben több követi: javában zajlanak az előkészületek többek között a Cloud 9+, Rúzsa Magdi vagy éppen a Bagossy Brothers Company készülő dalairól-klipjeiről, amelyek más-más tájakra kalauzolják a rajongókat.  

Margaret Island, Road Movie, Balaton, Miki357, videó, Cloud 9+, Rúzsa Magdi, Bagossy Brothers Company

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek