Mamma Mia!

Ajándék: Révész Sándor újra felénekelte a Piramis ünnepi klasszikusát

2022/12/08  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Az új köntösbe csomagolt Ajándékot idén maga a Piramis egykori frontembere hozta el zenésztársával, a Máté Péter-díjas Menyhárt Jánossal.

Fotó: Révész Sándor/FB (2021.)

Az elmúlt évtizedek talán legszebb karácsonyi dala az „Ajándék", aminek szövegét mindannyian ott őrizzük a tudatalattinkban és azonnal dúdolni kezdjük, ha Révész Sándor egyedi hangján felcsendül a "Tél volt, hó esett és jöttek az ünnepek. Gondolkodtam, mit is adhatnék Neked..." kezdetű dallam.

A magyar zene egyik legjelentősebb alakját idén márciusban sztrók érte és kórházba került, ám felesége odafigyelésének és törődésének köszönhető, hogy orvosi kezelése időben megkezdődhetett és állapota hónapról hónapra folyamatosan javul.

 

„A gyógyulásom fontos mérföldköve volt ez az együttműködés; újra abban a közegben lehettem, ami igazán fontos nekem. Rátok bízom annak elképzelését, mit jelentettek számomra a stúdiófelvételek, és mekkora örömmel éltem meg, ráadásul nem sokkal egy lezajlott Covid-fertőzés után, hogy 44 év elteltével is ugyanabban a hangnemben tehettem eleget a felkínált kihívásnak, mint annak idején" – mondta el Révész Sándor.

"Nagy örömöt jelent, hogy a dal és annak üzenete 2022 karácsonyán újra milliókhoz juthat el. Ezekben az időkben az egymásra való odafigyelés, a törődés, az ünnep igazi megélése fontosabb, mint valaha" – tette hozzá az énekes, aki a szintén legendásnak mondható Korál együttes gitárosával, Menyhárt Jánossal működött együtt.

Révész Sándor, Piramis, Ajándék, karácsony

 

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek