Egy hajóban eveznek: egykori zenésztársa fiával énekel duettet Charlie

2021/10/23  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Horváth Charlie egykori zenésztársának tehetséges fiával, Erb Virgillel, művésznevén Giovannival adott duettet.

Egy hajóban eveznek: egykori zenésztársa fiával énekel duettet Charlie

„Édesapám, Zdroba Dániel és Charlie együtt nőttek fel, egy zenekarban játszottak ’60-as évek második felében. Ez volt az akkor népszerű Olympia. Amikor megjelent a ’Jég dupla whisky’-vel című album, publikálták kottán is, amit személyesen Charlie adott nekem zongoratanuláshoz. Emlékszem, amikor ezt a kottát gyakoroltam, eszembe jutott, hogy mennyire szeretnék egyszer majd egy közös dalt énekelni Charlie-val. Szinte láttam magam előtt, ahogy a színpadon állunk és énekelünk. Közben felnőttem, másfelé sodort az élet” – mesélte Giovanni, aki a hetvenhárom éves művészhez hasonlóan egy darabig külföldön élt és költözött Magyarországra, hogy ismét zenei pályáját egyengesse. Az előadó neve ismerős lehet már a 4U nevű formációból, de kollaborált már Király Lindával, Nagy Adriennel és Varga Viktorral. 

„Számomra felemelő volt az alkotómunka, hiszen Virgilben fiatalkori énemet látom – mindketten kalandútra indultunk a határon túl és próbáltunk szerencsét, láttam felcseperedni őt, és a kitartó, zenei munkáját, ami most beérni látszik” – kommentálta Charlie a kollabot.

Giovanni pedig elárulta, hogy amikor felkereste Charlie-t a zene alapjával, élete egyik legnagyobb és legnehezebb feladata volt együtt dolgozni az énekessel:

 „mert ő maga a zene. Még amikor beszél, az is zene. Ahogy levegőt vesz, még az is.”

 

Charlie, Erb Virgil, Giovanni, Zdroba Dániel, kollab

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek