Ganxsta Zolee lemondta a forgatást, mégis bekerült a Szekeres-klipbe

2019/04/18  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Írországban forgatta legújabb klipjét a Junkies frontembere. A friss anyag Szekeres András második szólólemezének egyik dalához készült, amit Ganxsta Zoleeval és Czipó Lászlóval közösen írt az énekes. Bár a dublini filmezésen mindhárman részt vettek volna, az indulás reggelén Ganxsta nem tudott gépre szállni...

Fotó: Zana Zoé

Tavaly júniusban jelent meg a Junkies frontemberének második, A túlon innen című szólólemeze, amin két vendégművész, Ganxsta Zolee és Czipó László is szerepel: a Kivándorlók című dalt, amely egy hazáját elhagyó fiatal érzéseiről szól, együtt írták és rögzítették a zenészek (zene: Szekeres-Barbaró; szöveg: Czipó-Barbaró-Zana). Már akkor is szóba került, hogy a közös nótához nyár végén egy klipet is készítenek majd, a sűrű fesztiválszezon és az év végi hajrá miatt viszont erre csak januárban tudtak sort keríteni. Szekeres egészen Írországig repült, hogy a dal témájához legmegfelelőbb helyen vegyék fel a jeleneteket.

„Már nagyon régóta terveztük, hogy klipet forgatunk a Kivándorlók című számhoz. Nyilván ehhez nem passzolt volna, ha a Blaha Lujza téren csináljuk, sokkal autentikusabb egy külföldi helyszín” – magyarázza az énekes, hozzátéve, hogy Czipó László évek óta az ír fővárosban lakik, így adta magát a helyzet, hogy ott forgassanak.

A sztori bázisa egy magyarok által működtetett külvárosi étterem, illetve egy legendás dublini klub, a Fibber Magees nevű szórakozóhely. A klipben Szekeres meglehetősen szokatlan szerepben tűnik fel: a pult mögött áll és lángosokat süt, míg Czipó a söröket csapolja.

„Sok külföldön élő barátunk pont ilyen, vagy ehhez hasonló munkát végez, így ebből a szempontból is hiteles a dolog. Egy kulisszatitkot azért elárulok: a klipben, amikor sütögetek, nem az én kezem látható – egyrészt nem ilyen szőrös a kezem, másrészt nem vagyok ennyire ügyes lángosban” – mondja az énekes.

A dal harmadik szerzője, Ganxsta Zolee sem maradt ki a klipből, bár az ő jelenete az utolsó pillanatban nagyot változott. Eredetileg ezek a kockák is Dublinban forogtak volna, ám a rapper végül nem tudott kiutazni Írországba – gyakorlatilag felvétel közben kellett átírni a forgatókönyvet emiatt.

„Megvolt a szállás, a repülőjegy, minden, de Zolee közben komolyan megbetegedett, ráadásul pont azon a hétvégén hunyt el a kutyája. Az indulás napján annyira rosszul volt, hogy nem tudott felkelni az ágyból. Rendkívül nagy improvizációra volt szükség, mert az ő jelenetét teljesen át kellett írni, hogy működjön úgy is a dolog, ha utólag itthon vesszük fel. Izzadtunk vele bőven, de úgy érzem, sikerült jól megoldani” – magyarázza Szekeres.

A forgatás alatt persze akadtak más nehézségek is, elsősorban a rendkívül szeles időjárás okozott kellemetlenségeket, például mikor az utolsó jelenetnél Dublin egyik jellegzetes pontján, a hárfát formázó Samuel Beckett hídon filmeztek a zenészek. A végeredménnyel viszont mindnyájan elégedettek, Szekeres szerint sikerült az elképzeléseiket az eredeti koncepciónak megfelelően megvalósítani.

Ezt csak ő tudja, a klipet azonban már bárki megtekintheti:

Szekeres András, Ganxsta Zolee, Czipó László, klipforgatás, Dublin

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek