Klip készült a Toxikoma betétdalából

2021/08/08  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Herendi Gábor szeptember 2-án mozikba érkező filmjének, a Toxikomának betétdala éledt újjá, egy most napvilágot látott klipben. Hrutka Róbert szerzeményét egy fiatal tehetség, Nagy Bettina adja elő

Klip készült a Toxikoma betétdalából

A Toxikoma Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára...

“A dal először angol nyelven született. Hrutka Robi szerzeménye pont illett a film egyik jelenetéhez, ahol a főhős, vagyis Győző elgondolkozik a hogyan továbbról” – meséli Herendi Gábor.

Később az alkotók annyira megszerették, hogy Illés Gabriella producer javaslatával egyetértve, született egy magyar változat is, melyből most a dalfilm készült.

Az előadóról Herendi Gábor elmondta, hogy egy fiatal, nem igazán ismert előadót kerestek a dalhoz.

“Nagy Bettinára Robi hívta fel a figyelmemet, és azonnal rábólintottam. A kora ellenére nagyon mély érzelmeket fejez ki a hangjával, stílusával. Nagy jövőt jósolok neki” – tette hozzá a rendező.

Lássuk:

Nagy Bettináról annyit tudtunk meg, hogy Hajdúböszörményben született és a nővére Nági, azaz Hajdú Brigitta, akivel A DAL-ban láthattunk. Mivel még rajtuk kívül van 4 lány a családban, várjuk a további tehetségeket :)

„A zene gyerekkorunk óta folyamatosan jelen volt az életünkben: nagypapám hegedűművész, neki volt otthon egy kis zeneszobája, és mivel nagyon közel lakott hozzánk, rendszeresen ott tanyáztunk és pötyögtettük a hangszereit"mesélte Brigitta az Origonak.

A Follow The Flow - Nem tudja senki Nági, Betti és Szelina (Dósa Szelina, nem tesó) előadásában a YouTube-on 9 millió megtekintésnél jár.

 

Toxikoma, film, soundtrack, Hrutka Róbert, Nagy Bettina

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek