Klipsztori: A Bohemian Betyars a Parno Graszttal forgatott

2017/12/12  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A 2017 elején megjelent Csavargó című album újabb dalához Szimler Bálint rendezésével készült klip. A Parno Graszttal közös, Ha menni akarok című számhoz. A videó ötletéről és készítésének körülményeiről Szűcs Levente mesélt.

Klipsztori: A Bohemian Betyars a Parno Graszttal forgatott

“A közös munka ötlete a Parno Graszttal már régi vágya volt a zenekarnak, aztán egy éve ilyenkor megkerestük őket, hogy készül az új lemezünk, a Csavargó, és nincs-e kedvük együtt dolgozni az egyik dalon. Mikor átküldtük a dalt, nagyjából csak az akkordkörök voltak meg, aztán Józsi hozott rá szöveget és dallamot, és elég hamar a stúdióban találtuk magunkat.

Ahogy kész lett a dal, éreztük, hogy mennyire jól sikerült, szóval nem is volt kérdés, hogy klipet is szeretnénk hozzá csinálni. Majdnem egy évet várni kellett rá ugyan, de azért megérte. Ráadásul annyira el tudunk csúszni dolgokkal, hogy ez a klip még a 2016-ban megnyert Nagyszínpad! verseny egyik nyereménye is volt... Így jött Szimler Bálint mint rendező a képbe, aki meg álmodta és létrehozta a klipet. Nem volt könnyű dolga, ugyanis hosszú, majdnem hat perces az eredeti dal, végül ki is vágtunk pár dolgot az eredeti verzióból a gördülékenység kedvéért. Parnoéknál, Paszabon forgattunk két napon át, nagyon jó hangulatban. Főleg a buli- és a kocsmajelenetre fogunk emlékezni sokáig, ott azért már előkerültek a hangszerek, pálinkák. Elég nehéz volt megállni hogy ne zenéljünk hajnalig, helyette folytatni kell a munkát.

A dal a szabad szerelemről szól, amikor annyira tudunk valakit szeretni, hogy még elengedni is képesek lennénk, ha szükség van rá. Ezt igyekszik visszaadni a klip is, kicsit könnyedebb köntösben, gyerekekkel, időnként szürreális képekkel.

A közös dalírás és klipfelvétel alatt egymásra talált nagyon a két zenekar, szóval valószínű lesz még folytatása az együttműködésnek, de többet még nem árulhatunk el...”

A zenekar a sűrű év után, ezzel a videóval búcsúzik digitálisan, utolsó élő budapesti fellépésüket 12.28-án, a Kuplung Előszilveszterén csíphetitek el.

Bohemian Betyars, Parno Graszt, kollaboráció, klip

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek