Magyar látványtervező dolgozott a kaliforniai zenekar klipjén

2020/09/04  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Hello Forever februárban jelentette meg debüt albumát, ami október 2-án majd CD-n és vinylen is testet öltA magyar közönség számára a csapat új klipes dala azért lehet izgalmas, mert az "Everything Is So Hard" videóján egy magyar-amerikai látványtervező, Szabó Réka Vivien dolgozott.

Magyar látványtervező dolgozott a kaliforniai zenekar klipjén

A Hello Forever art-pop kollektívája a kaliforniai Topangában, a hírhedt Sandstone Retreat  – szabad szerelmet hirdető nudista közössége – által egykor használt földdarabon vert tanyát a hipnotikus különc, Samuel Joseph vezetésével.

Először csak a fotót láttuk, a szöveget nem: mondtuk is, olyanok, mintha valami hippi- vagy szektafilmből léptek volna elő, és lőn: a tagok valamennyien együtt élnek ebben a különleges, Csendes-óceán feletti környezetben, nem messze onnan, ahol annak idején Neil Young rögzítette "After the Gold Rush" című korongját (1970.). A tagok kedvükre jönnek-mennek (tehát nem szekta!), így a formáció is hol bővül, hol ismét családiasabbá válik.

Ami azonban állandó marad, az a heti öt próbanap. Zenéjük a 60-as évek nyugati parti hangzásának elemeit ötvözi a zene és a kreativitás megközelítésével, amely figyelemre méltó debütáló albumukat, a "Whatever It Is"-t is jellemzi. Zenéjük elválaszthatatlan a résztvevők életmódjától és spirituális céljaitól. Sam és társasága egy kortárs zenei időgépet hozott létre egy lendületes korszakba olyan dalokkal, amelyek megalapozták a kollektíva remek harmóniáit és színes hangszerelését.

 

Azt nem tudjuk, hogy Szabó Réka hogyan keveredett hozzájuk, ha egy amerikai filmben lennénk, akkor biztos egy spirituálisnak szánt elvonulás torkollana melóba – de bármi lehet.

A látványtervező hölgy már Los Angelesben született, szülei magyarok, de iskoláit Budapesten végezte. A filmek, amelyek keze nyomát őrzik, itt futhatók át.

 

 

 

 

 

Hello Forever, zenei kommuna, Szabó Réka Vivien, Topanga

 

 

Szólj hozzá!


Az Earth, Wind & Fire is beszállt Meghan Trainor karácsonyi lemezébe

Az Earth, Wind & Fire is beszállt Meghan Trainor...

Megjelent az énekesnő karácsonyi albuma, amely hat vadonatúj és egy sor már ismert dalt tartalmaz. Egy dal erejéig az Earth, Wind & Fire is kivette...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Barcelona egy estére a Trip hajóra költözik

A Barcelona Gipsy balKan Orchestra két évvel ezelőtt járt Budapesten, akkor is ősz volt – a két időpont között azonban zongorázni lehet a különbséget – a világ összes hangszerén. Ma már az is nagy szó, ha valamely előadó vagy zenekar turnéra indul, s az is, hogy egyáltalán koncert van. De ez esetben olyan zenéről és...

A jövő héttől a szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszkviselés

A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek