Mamma Mia!

Magyar látványtervező dolgozott a kaliforniai zenekar klipjén

2020/09/04  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Hello Forever februárban jelentette meg debüt albumát, ami október 2-án majd CD-n és vinylen is testet öltA magyar közönség számára a csapat új klipes dala azért lehet izgalmas, mert az "Everything Is So Hard" videóján egy magyar-amerikai látványtervező, Szabó Réka Vivien dolgozott.

Magyar látványtervező dolgozott a kaliforniai zenekar klipjén

A Hello Forever art-pop kollektívája a kaliforniai Topangában, a hírhedt Sandstone Retreat  – szabad szerelmet hirdető nudista közössége – által egykor használt földdarabon vert tanyát a hipnotikus különc, Samuel Joseph vezetésével.

Először csak a fotót láttuk, a szöveget nem: mondtuk is, olyanok, mintha valami hippi- vagy szektafilmből léptek volna elő, és lőn: a tagok valamennyien együtt élnek ebben a különleges, Csendes-óceán feletti környezetben, nem messze onnan, ahol annak idején Neil Young rögzítette "After the Gold Rush" című korongját (1970.). A tagok kedvükre jönnek-mennek (tehát nem szekta!), így a formáció is hol bővül, hol ismét családiasabbá válik.

Ami azonban állandó marad, az a heti öt próbanap. Zenéjük a 60-as évek nyugati parti hangzásának elemeit ötvözi a zene és a kreativitás megközelítésével, amely figyelemre méltó debütáló albumukat, a "Whatever It Is"-t is jellemzi. Zenéjük elválaszthatatlan a résztvevők életmódjától és spirituális céljaitól. Sam és társasága egy kortárs zenei időgépet hozott létre egy lendületes korszakba olyan dalokkal, amelyek megalapozták a kollektíva remek harmóniáit és színes hangszerelését.

 

Azt nem tudjuk, hogy Szabó Réka hogyan keveredett hozzájuk, ha egy amerikai filmben lennénk, akkor biztos egy spirituálisnak szánt elvonulás torkollana melóba – de bármi lehet.

A látványtervező hölgy már Los Angelesben született, szülei magyarok, de iskoláit Budapesten végezte. A filmek, amelyek keze nyomát őrzik, itt futhatók át.

 

 

 

 

 

Hello Forever, zenei kommuna, Szabó Réka Vivien, Topanga

 

 

Szólj hozzá!


Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma

Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb...

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michael Jackson (1958-2009) legendás albuma. Ebből az alkalomból a Sony Music az Estate of Michael Jackson...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Mit szólnál egy arénás Presser-nagykoncerthez?

A Fb oldalán közzétett bejegyzése szerint a legendás zenésznek nagyjából ugyanezt a kérdést tették fel... Vajon mit válaszolt? :)

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.
Új koncertek