Magyar látványtervező dolgozott a kaliforniai zenekar klipjén

2020/09/04  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Hello Forever februárban jelentette meg debüt albumát, ami október 2-án majd CD-n és vinylen is testet öltA magyar közönség számára a csapat új klipes dala azért lehet izgalmas, mert az "Everything Is So Hard" videóján egy magyar-amerikai látványtervező, Szabó Réka Vivien dolgozott.

Magyar látványtervező dolgozott a kaliforniai zenekar klipjén

A Hello Forever art-pop kollektívája a kaliforniai Topangában, a hírhedt Sandstone Retreat  – szabad szerelmet hirdető nudista közössége – által egykor használt földdarabon vert tanyát a hipnotikus különc, Samuel Joseph vezetésével.

Először csak a fotót láttuk, a szöveget nem: mondtuk is, olyanok, mintha valami hippi- vagy szektafilmből léptek volna elő, és lőn: a tagok valamennyien együtt élnek ebben a különleges, Csendes-óceán feletti környezetben, nem messze onnan, ahol annak idején Neil Young rögzítette "After the Gold Rush" című korongját (1970.). A tagok kedvükre jönnek-mennek (tehát nem szekta!), így a formáció is hol bővül, hol ismét családiasabbá válik.

Ami azonban állandó marad, az a heti öt próbanap. Zenéjük a 60-as évek nyugati parti hangzásának elemeit ötvözi a zene és a kreativitás megközelítésével, amely figyelemre méltó debütáló albumukat, a "Whatever It Is"-t is jellemzi. Zenéjük elválaszthatatlan a résztvevők életmódjától és spirituális céljaitól. Sam és társasága egy kortárs zenei időgépet hozott létre egy lendületes korszakba olyan dalokkal, amelyek megalapozták a kollektíva remek harmóniáit és színes hangszerelését.

 

Azt nem tudjuk, hogy Szabó Réka hogyan keveredett hozzájuk, ha egy amerikai filmben lennénk, akkor biztos egy spirituálisnak szánt elvonulás torkollana melóba – de bármi lehet.

A látványtervező hölgy már Los Angelesben született, szülei magyarok, de iskoláit Budapesten végezte. A filmek, amelyek keze nyomát őrzik, itt futhatók át.

 

 

 

 

 

Hello Forever, zenei kommuna, Szabó Réka Vivien, Topanga

 

 

Szólj hozzá!


 KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Négy év szünet után magyar nyelvű dalokkal tér vissza a Minimyst

Minimyst egy új EP-t ígért idén tavaszra és be is tartják a szavukat: a Karton Monakó már teljes egészében meghallgatható, a zenekar pedig újra színpadra is áll április 14-én, a Dürer Kertben mutatja be új anyagát – és dobosát – a közönségnek.

Bemutatjuk a .jaXon. zenekart és első nagylemezét

A .jaXon. zenekar 2020 decemberében alakult. Az volt az elképzelés, hogy olyan zenét játsszanak, ami minden tag szívügye, de ugyanakkor könnyebben fogyasztható, azok számára is, akik inkább a vokális zenéket kedvelik.
Új koncertek