Magyar látványtervező dolgozott a kaliforniai zenekar klipjén

2020/09/04  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Hello Forever februárban jelentette meg debüt albumát, ami október 2-án majd CD-n és vinylen is testet öltA magyar közönség számára a csapat új klipes dala azért lehet izgalmas, mert az "Everything Is So Hard" videóján egy magyar-amerikai látványtervező, Szabó Réka Vivien dolgozott.

Magyar látványtervező dolgozott a kaliforniai zenekar klipjén

A Hello Forever art-pop kollektívája a kaliforniai Topangában, a hírhedt Sandstone Retreat  – szabad szerelmet hirdető nudista közössége – által egykor használt földdarabon vert tanyát a hipnotikus különc, Samuel Joseph vezetésével.

Először csak a fotót láttuk, a szöveget nem: mondtuk is, olyanok, mintha valami hippi- vagy szektafilmből léptek volna elő, és lőn: a tagok valamennyien együtt élnek ebben a különleges, Csendes-óceán feletti környezetben, nem messze onnan, ahol annak idején Neil Young rögzítette "After the Gold Rush" című korongját (1970.). A tagok kedvükre jönnek-mennek (tehát nem szekta!), így a formáció is hol bővül, hol ismét családiasabbá válik.

Ami azonban állandó marad, az a heti öt próbanap. Zenéjük a 60-as évek nyugati parti hangzásának elemeit ötvözi a zene és a kreativitás megközelítésével, amely figyelemre méltó debütáló albumukat, a "Whatever It Is"-t is jellemzi. Zenéjük elválaszthatatlan a résztvevők életmódjától és spirituális céljaitól. Sam és társasága egy kortárs zenei időgépet hozott létre egy lendületes korszakba olyan dalokkal, amelyek megalapozták a kollektíva remek harmóniáit és színes hangszerelését.

 

Azt nem tudjuk, hogy Szabó Réka hogyan keveredett hozzájuk, ha egy amerikai filmben lennénk, akkor biztos egy spirituálisnak szánt elvonulás torkollana melóba – de bármi lehet.

A látványtervező hölgy már Los Angelesben született, szülei magyarok, de iskoláit Budapesten végezte. A filmek, amelyek keze nyomát őrzik, itt futhatók át.

 

 

 

 

 

Hello Forever, zenei kommuna, Szabó Réka Vivien, Topanga

 

 

Szólj hozzá!


Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

December 15-ig lehet pályaműveket küldeni a Kertész Imre Intézet által kiírt pályázatra, amely – halálának 30. évfordulója alkalmából –...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ez lesz abból, ha a Bohemian Betyars, Ferenczi György és Oláh József együtt kirándulgatnak

Megszületett az UbikTúra himnusza, amelynek megalkotásában több mint 15 zenész vett részt, a klipet pedig a táborozók telefonos videóiból vágták össze.

Koronavírusban elhunyt Nagy Grofó

Igen, ez eszünkbe juthatott volna eddig is: ha van Kis Grofó, létezik nagy is: a Blikk tudatta, hogy ma elhunyt Kis Grofó édesapja, Kozák László Grofó. Mindössze 49 esztendős volt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek