Rappelni kell a pánikbetegségről

2021/05/29  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Rap ID rapverseny két győztese közös klipben reppel a szorongásról és a pánikról: Bongor és a Sin Seekas úgy érzik, beszélni kell a pánikbetegségről.

Rappelni kell a pánikbetegségről
"Egy repülő úton történt meg először, biztos voltam benne, hogy ez lehet a szívinfarktus, mozdulni és megszólalni sem tudtam annyira szorította valami a mellkasom. Némán küzdöttem az életemért, mivel a légszomj is lebénított, próbáltam minél apróbb levegőfoszlányokhoz jutni és jelezni valahogy a külvilágnak, hogy baj van.
A pánikkal küzdők élete egy másodperc töredéke alatt megfordulhat a leglehetetlenebb helyszíneken a családi ebéden, munkahelyi konferencián, szex közben, de akár a sarki boltban is.
A refrén úgy született, hogy klipforgatás előtt rámtört az érzés, hogy közeledik a pánik. Szerettem volna elűzni úgy, hogy mantrázom, hogy tudom, követni fog mindehova és elfogadom, nem félek tovább. 
Mindenki másként éli meg a pánik jelenséget, de egy dolog sokunknál közös, a haláltól való félelem és a szégyenérzet, hogy a közösség, család, barátok másként kezelnek majd, ezért sok esetben titokba tarjuk. Amióta nyíltabban beszélünk róla, kiderült, hogy rengetegen járnak hasonló cipőben, ezért született a Pánik a levesben is" – mesélte Sóti Juli 'Seekas'.
Az A38 Hajón június 4-én élőben is meghallhatjátok a pánikos dalt az 1Kárpát-medence Fesztivál keretében. További vendégek a Sin Seekas produkciójában: Sena & Kemon (Irie Maffia) Pásztor Anna (Anna&the Barbies), Krsa ( PASO), Csorba Lóci (Lóci Játszik).
A fesztivál pedig a magyar kultúra diverzitását ünnepli az A38 Hajó fedélzetén. Június 2. és 9. között számos határon túli vonatkozású összművészeti produkció, határon átívelő kollaboráció várja a közönséget.

A program:

június 2.
Kávészünet, vendég: Mező Misi

június 3.
Fine Selection pres. Azteca
Ferenczi György és a Rackajam, Loyal Apples’ Club
Dalműhely Sziámival az A38 Hajón és Beatz x Poe’s az A38 Hajón

június 4.
Ladánybene 27 (Special 1K Program) , Sin Seekas, vendégek: Krsa (PASO), Lóci (Lóci játszik), Sena & MC Kemon (Irie Maffia), Pásztor Anna (Anna and the Barbies)
Estendøn, Gorlo Volka

június 5.
Kéknyúl, FUNKorporation

június 6.
Palya Bea, Kaukázus, vendég: Gablyasz Péter
Deck az A38 Hajón

Az 1Kárpát-medence Fesztivált az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően, limitált létszámmal, ültetett közönség előtt tartják meg. A kulturális rendezvény védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.
Bongor, Sin Seekas, pánikbetegség, A38

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek