Rappelni kell a pánikbetegségről

2021/05/29  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Rap ID rapverseny két győztese közös klipben reppel a szorongásról és a pánikról: Bongor és a Sin Seekas úgy érzik, beszélni kell a pánikbetegségről.

Rappelni kell a pánikbetegségről
"Egy repülő úton történt meg először, biztos voltam benne, hogy ez lehet a szívinfarktus, mozdulni és megszólalni sem tudtam annyira szorította valami a mellkasom. Némán küzdöttem az életemért, mivel a légszomj is lebénított, próbáltam minél apróbb levegőfoszlányokhoz jutni és jelezni valahogy a külvilágnak, hogy baj van.
A pánikkal küzdők élete egy másodperc töredéke alatt megfordulhat a leglehetetlenebb helyszíneken a családi ebéden, munkahelyi konferencián, szex közben, de akár a sarki boltban is.
A refrén úgy született, hogy klipforgatás előtt rámtört az érzés, hogy közeledik a pánik. Szerettem volna elűzni úgy, hogy mantrázom, hogy tudom, követni fog mindehova és elfogadom, nem félek tovább. 
Mindenki másként éli meg a pánik jelenséget, de egy dolog sokunknál közös, a haláltól való félelem és a szégyenérzet, hogy a közösség, család, barátok másként kezelnek majd, ezért sok esetben titokba tarjuk. Amióta nyíltabban beszélünk róla, kiderült, hogy rengetegen járnak hasonló cipőben, ezért született a Pánik a levesben is" – mesélte Sóti Juli 'Seekas'.
Az A38 Hajón június 4-én élőben is meghallhatjátok a pánikos dalt az 1Kárpát-medence Fesztivál keretében. További vendégek a Sin Seekas produkciójában: Sena & Kemon (Irie Maffia) Pásztor Anna (Anna&the Barbies), Krsa ( PASO), Csorba Lóci (Lóci Játszik).
A fesztivál pedig a magyar kultúra diverzitását ünnepli az A38 Hajó fedélzetén. Június 2. és 9. között számos határon túli vonatkozású összművészeti produkció, határon átívelő kollaboráció várja a közönséget.

A program:

június 2.
Kávészünet, vendég: Mező Misi

június 3.
Fine Selection pres. Azteca
Ferenczi György és a Rackajam, Loyal Apples’ Club
Dalműhely Sziámival az A38 Hajón és Beatz x Poe’s az A38 Hajón

június 4.
Ladánybene 27 (Special 1K Program) , Sin Seekas, vendégek: Krsa (PASO), Lóci (Lóci játszik), Sena & MC Kemon (Irie Maffia), Pásztor Anna (Anna and the Barbies)
Estendøn, Gorlo Volka

június 5.
Kéknyúl, FUNKorporation

június 6.
Palya Bea, Kaukázus, vendég: Gablyasz Péter
Deck az A38 Hajón

Az 1Kárpát-medence Fesztivált az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően, limitált létszámmal, ültetett közönség előtt tartják meg. A kulturális rendezvény védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.
Bongor, Sin Seekas, pánikbetegség, A38

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek