Rozi, Rózi, Csani, Samu – több mint egy gyerekdal medley

2022/04/21  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A 2017-ben alakult Kodály Spicy Jazz küldetése, hogy Kodály legismertebb, legkedveltebb népdalfeldolgozásait napjainkban trendinek számító, új köntösbe öltöztesse. A fiúk legújabb animációs klipjüket a „Rozi, Rózi, Csani, Samu” dalukhoz készítették el, amellyel a környezetvédelem fontosságára hívják fel diszkréten a figyelmet.

Ingyenes duplakoncert a hétvégén!

A Kodály Spicy Jazz csapatának (Görögh Dániel – trombita, Óhidi Levente – billentyűs hangszerek, Vendl Máté – dob, Gyöngyösi Gábor – basszusgitár) köszönhetően izgalmasabbá, színesebbé válhat a 21. századi zenekedvelők repertorárja egy klasszikus, jazz-elemekkel tarkított, könnyed, mégis nagyon minőségi hangzással. A csapat az elmúlt években hazánkon túl is zenélhetett olyan nagy városokban, mint Róma, Marokkó, Baku vagy éppen Stuttgart. A „Reloaded” című első nagylemezük után a második korongot „Remake”-re keresztelték a fiúk – ezen is nyolc, Kodály Zoltán által gyűjtött, ismert magyar népdalt gondoltak újra. Ezen az albumon szerepel a most "megklipesített" Rozi, Rózi, Csani, Samu.

"Szerettem volna egy olyan számot a lemezre, ami gyermekdalokat dolgoz fel, azt viszont nem akartam, hogy az album anyaga átcsapjon gyereklemez feelingbe, így született meg ez a 3 dalt egybefogó track. Az első címe a ’Gyerekdal Medley’ volt, ám amikor a dalcímeket írtuk össze a lemez grafikájához, nagyon kilógott a sorból, hetekig gondolkodtunk a kiadóval, hogy milyen címet adjunk neki. És egyszer csak beugrott! Az elmúlt 3-4 évben viszonylag sok gyerek született családi, baráti körben, szám szerint négy. Gondolom, így már nem kell tovább mesélnem a dalcím történetét...” – kommentálta a dal születését Görögh Dániel.

A zenekar április 23-án, szombaton (esőnap esetén április 24-én) a Madách téren egy ingyenes duplakoncert keretein belül adja elő élőben először a „Remake” teljes anyagát. Az első koncert 16 órakor kezdődik – ezzel a korai starttal  a kisgyermekes családokra igyekeztek gondolni a szervezők –, másodszor 19 órakor csendülnek fel a KSJ dallamok.

 

Kodály Spicy Jazz, népdal, Kodály Zoltán, gyerekprogram, családi program, lemezbemutató, ingyenes

 

 

Szólj hozzá!


Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a legújabb TopGun film előtt tiszteleg

Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a...

Quixotic újabb klasszikust idéz meg, és Tom Cruise után szabadon, DeLorean és KITT helyett most igazi vadászgépekkel repít minket a 80-as évekbe a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A Hellfest volt Lemmy egyik kedvenc fesztiválja – gigantikus szobrot avattak a tiszteletére

A francia Hellfest metálfesztivál egy hatalmas szoborral tiszteleg a Motörhead néhai alapítója, Lemmy Kilmister előtt, amelybe elhelyezték hamvainak egy részét is.

Az Omega dobosa nyitja meg az Azok a rockzenészek című fotókiállítást Óbudán

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában. Az "Azok a rockzenészek - Ahogyan Szalay Zoltán látta őket" című tárlatot Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa nyitja meg június 30-án.
Új koncertek